Sól Niskosodowa Jodowana 500 g - Magdi
SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU JODOWANA Środek spożywczy zastępujący tradycyjną sól kuchenną. Przeznaczona jest do powszechnego stosowania, a szczególnie dla osób, których dieta wymaga ograniczonego spożycia sodu. Masa netto: 500 g Składniki: Chlorek sodu (74,0%), chlorek potasu (24,7%), węglan magnezu, jodek potasu. Sposób użycia: Dodaje się do potraw w ilości odpowiadającej zwykłej soli. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 0 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 0 g Białko: 0 g Sól: 73,0 g Potas: 12500 mg (625%*) Magnez: 360 mg (96%*) Jod: 2300 ug (1533%*) * Referencyjna wartość spożywcza dla osoby dorosłej Producent: P.P.H MANAVITA ul. Piękna 13 85-303 BydgoszczDo sprawdzenia