Masło Sklarowane Ghee 520 ml - Palce Lizać
-
W naszym magazynie jest duża ilość!
-
- 63,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2025/12/27
Zawartość netto:0,52 l
Cena kat. za 1l :123.06 zł
MASŁO SKLAROWANE GHEE NATURALNE
Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła.
Masło ghee wytwarzane jest z mleka od polskich krów z rejonów bieszczadzkich, z wypasu łąkowego.
Wyrabiane metodą tradycyjną, klarowane od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą krowy – trawę czy siano).
Nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją.
Nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰.
Może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące.
W 100% tłuszcz mleczny.
Zawiera witaminy A,D, E, K.
Nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.
Zastosowanie: Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach:
- do smażenia – nie przypala się,
- do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
- do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
- na kanapkę – zamiast zwykłego masła.
Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.
Zawartość netto: 520 ml
Składniki: Tłuszcz mleczny.
Sposób użycia: Nałóż ghee na wierzch każdej ciepłej potrawy, usmaż na nim ulubione danie, posmaruj nim chleb.
Warunki przechowania: Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa.
Informacje dodatkowe: Produkt jest naturalny i sezonowy dlatego zimą i latem może mieć różną konsystencję - latem półpłynną, a zimą bardziej zbitą. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 3675 kJ/ 894 kcal
Tłuszcz: 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 73 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Producent:
Palce Lizać
Głogowska 170a
37-126 Medynia
Masło Sklarowane Ghee 520 ml - Palce Lizać
Masło sklarowane ghee to produkt przygotowywany według tradycyjnej indyjskiej receptury. Jest wytwarzane z mleka od polskich krów z rejonów bieszczadzkich, pochodzących z wypasu na łąkach. Dzięki temu masło ghee ma wyjątkowy smak i konsystencję.
Zalety Masła Sklarowanego Ghee
Masło ghee jest naturalnie bezglutenowe oraz pozbawione kazeiny i laktozy, co czyni je doskonałą alternatywą dla osób z nietolerancją tych składników. Może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące. Ghee ma wysoki punkt dymienia – 260°C, co sprawia, że nie przypala się podczas smażenia.
Zastosowanie w Kuchni
Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni, gdzie jego bogaty smak i aromat podkreślają każde danie. Oto kilka sposobów jego użycia:
- Do smażenia – dzięki wysokiemu punktowi dymienia doskonale sprawdza się w tej roli.
- Do gotowania – idealne do zup, duszenia warzyw i mięs oraz podgrzewania potraw.
- Do pieczenia – doskonała alternatywa dla masła czy margaryny w wypiekach.
- Na kanapkę – może być stosowane zamiast zwykłego masła, dodając niepowtarzalny smak.
Zastosowanie w Kosmetyce
Dzięki swoim właściwościom pielęgnacyjnym masło ghee jest również wykorzystywane w kosmetyce. Może być stosowane w masażach oraz jako składnik masek do pielęgnacji skóry i włosów.
Informacje Przechowawcze
Masło ghee nie wymaga przechowywania w lodówce; optymalną temperaturą jest temperatura pokojowa. Naturalny produkt może zmieniać konsystencję w zależności od pory roku, co jest wynikiem procesów naturalnych.
Najczęściej Zadawane Pytania
Czy masło ghee jest odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy?
Tak, masło ghee jest pozbawione laktozy i kazeiny.
Jak długo można przechowywać masło ghee?
Przechowywane w suchym i chłodnym miejscu, masło ghee długo zachowuje świeżość.
Czy masło ghee można używać do smażenia w wysokich temperaturach?
Tak, ghee ma wysoki punkt dymienia, co czyni je idealnym do smażenia w wysokich temperaturach.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Palce Lizać
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000021581
Recenzje
Anna Gaca
Zakup zweryfikowany
|
|
Beata Sobala
Zakup zweryfikowany
|
|
Łucja
Recenzja niezweryfikowana
|
|
Recenzja niezweryfikowana
|