
Przetwory to popularny sposób na magazynowanie warzyw i owoców sezonowych, które następnie można wykorzystać przez cały rok. Dawniej, panie domu spędzały w kuchni wiele godzin na przygotowaniu zapasów na okres jesienny i zimowy. Dzisiaj preferujemy wygodne sposoby i zazwyczaj kupujemy gotowe przetwory, które mogą być podstawą lub dodatkiem do wielu potraw. W sklepie Marketbio.pl dostępne są ekologiczne i zdrowe przetwory warzywne oraz owocowe.
GOŹDZIKI CAŁE Masa netto: 100 g Składniki: goździki. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, orzechy arachidowe, migdały, inne orzechy. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1977 kJ/ 473 kcal Tłuszcz: 13 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 2,4 g Białko: 6 g Sól: 0 g
Jakie produkty znajdziesz w tej kategorii?
W sklepie Marketbio.pl przygotowaliśmy bogatą ofertę ekologicznych przetworów warzywnych i owocowych. W asortymencie posiadamy warzywa w zalewie i marynacie, dżemy, konfitury, a także odżywcze smoothie. Stale poszerzamy naszą ofertę, aby każdy klient znalazł a naszym sklepie potrzebne produkty. Współpracujemy jedynie ze sprawdzonymi producentami, dzięki czemu, masz pewność, że dostępne tu przetwory zostały przygotowane z owoców i warzyw pochodzących z naturalnych i ekologicznych upraw. To ważny atut dla wszystkich miłośników zdrowego odżywiania, zwracających baczną uwagę na to, co ląduje na ich talerzu.
Jakie korzyści w kuchni mają przetwory warzywne i owocowe?
Dawniej, przetwory przygotowano jako zapasy na zimę. Aby zapobiec gniciu warzyw i owoców, nadwyżki wykorzystywano właśnie do stworzenia przetworów, które mogą być bezpiecznie przechowywane nawet przez kilka lat. Dzisiaj, przetwory warzywne i owocowe wciąż stanowią bardzo popularny sposób magazynowania jedzenia. Mogą być przechowywane w spiżarni, piwnicy, a czasami także na balkonie. Biorąc pod uwagę wszechstronne zastosowanie przetworów w kuchni, dobrze zaopatrzona spiżarka często pozwala nam wyczarować szybkie i pyszne danie.
Dlaczego warto wyposażyć domową spiżarnię w przetwory?
Przetwory posiadają długi termin przydatności do spożycia, a pomimo zastosowanych procesów konserwujących wciąż posiadają cenne właściwości odżywcze. W przypadku wielu warzyw i owoców, pasteryzacja, kiszenie lub marynowanie pozwala na zwiększenie zawartości substancji odżywczych. Plusem jest również duża różnorodność, ponieważ w formie przetworów można przechowywać zdecydowaną większość warzyw i owoców. Różni się jedynie sposób ich konserwacji. Przetwory mogą nam zaoferować przepyszne warzywa i owoce w okresie jesienno-zimowym, kiedy to często nie możemy pozyskać w sklepach lub na targu ekologicznych produktów.
Ekologiczne i zdrowe przetwory w sklepie Marketbio.pl
W ofercie sklepu internetowego ze zdrową żywnością Marketbio.pl dostępne są ekologiczne przetwory warzywne i owocowe pochodzące od zaufanych i sprawdzonych producentów. W naszym sklepie możesz pozyskać produkty najwyższej jakości, odznaczające się starannym przygotowaniem oraz wysoką zawartością substancji odżywczych. Jakość tych produktów idzie w parze z przystępną ceną. Jeśli chcesz zaopatrzyć swoją domową spiżarnię w zdrowe przetwory, produkty dostępne w tej kategorii na pewno sprostają Twoim oczekiwaniom.
Historia Pi-Nuts
Firma została stworzona przez troje przyjaciół z doświadczeniem w branży cukierniczej i gastronomicznej. Dostarczają produkty innowacyjne, kompleksowe oraz profesjonalne.
Oferta Pi-Nuts
W ofercie znajdują się produkty orzechowe, waniliowe, oleje, owoce liofilizowane. Rozbudowują ją o poszczególne nowe produkty zgodnie z aktualnym zapotrzebowaniem rynku. Każdy element produkcji jest przemyślany i dopracowany, nic nie dzieje się przypadkowo.
Cele firmy
Dzięki recepturom i produktom chcą ułatwić gotowanie i sprawić by stało się przyjemnością. Produkty mogą służyć jako składnik wypieków i potraw a także do bezpośredniej konsumpcji. Do swoich produktów nie dodają konserwantów ani wzmacniaczy smaku, są w 100% naturalne. Nad smakiem i jakością czuwa technolog żywności.
Na pierwszym miejscu stawiają zadowolenie Klienta, wysoką jakość produktu oraz wysoką jakość obsługi.
Dlaczego warto jeść orzechy?
Każdy już chyba słyszał o prozdrowotnych właściwościach orzechów. Zawierają niezbędne organizmowi ludzkiemu tłuszcze nienasycone. Orzechy mogą zapobiegać cukrzycy a nawet otyłości. Migdały uznawane są za produkty raw-food czyli surowy nieprzetworzony. Orzechy wykorzystuje się nie tylko w przemyśle spożywczym ale również w leczniczym i kosmetycznym.
Pasty orzechowe
Pasty powstają w wyniku odpowiedniego zmielenia orzechów. Pasty orzechowe Pi-Nuts są pastami 100%, tzn. w składzie nie znajduje się nic oprócz samych orzechów. Świetnie nadają się do wypieków, owsianek, omletów czy jako przekąska.
Produkty waniliowe
Wanilia kojarzy się nam z pięknym aromatem, stonowanym kolorem i charakterystycznym smakiem. Wanilię uznawana jest – tuż po szafranie – najdroższą przyprawą świata. Jest towarem luksusowym, wybieranym przez prawdziwych smakoszy. Zapach wanilii może działać kojąco i uspokajająco, kojarzy się z ciepłem domowego ogniska oraz lekką słodyczą. Wanilia Bourbon występuje pod różnymi postaciami: laski wanilii, ziarenek wanilii lub pasty waniliowej.
Laska wanilii
Laski wanilii importowane są bezpośrednio z Madagaskaru, gdzie powstaje około 80% światowej produkcji tej przyprawy. Wybierane są tylko te najwyższej jakości. Nasze laski są pełne ziarenek, miękkie, aromatyczne i mają 16-18 oraz 20-22 cm długości. Można je wykorzystać na wiele sposobów w wyrobach cukierniczych. Wanilia jest ponadto uznawana za afrodyzjak.
Pasta waniliowa
Pasta waniliowa wytwarzana jest z najszlachetniejszej odmiany wanilii – Bourbon. Pasta waniliowa ma postać żelu, w którym znajdują się ziarenka wanilii. Doskonale nadaje się do wypieków, kremów oraz lodów. Łatwo się rozpuszcza i bardzo aromatycznie pachnie. Nie zmienia konsystencji potraw i wypieków ani nie utrudnia ubijania śmietany „na sztywno”. Pasta waniliowa jest produktem naturalnym, bez substancji zagęszczających, sztucznych barwników, stabilizatorów czy innych dodatków chemicznych. Doskonale nadaje się do diety wegańskiej i wegetariańskiej.
Pasta waniliowa wyróżnia się obecnością w jej składzie najwyższego stężenia ekstraktu waniliowego, pochodzącego z sfermentowanych i suszonych lasek wanilii. Jedna łyżeczka pasty waniliowej odpowiada zawartości całej laski wanilii. Produkt może być poddawany obróbce termicznej.