
Owoce liofilizowane cieszą się bardzo dużą popularnością wśród miłośników zdrowej żywności. Liofilizacja to popularny proces konserwacji jedzenia, który znacząco wydłuża proces przydatności do spożycia, bez utraty cennych właściwości odżywczych. W asortymencie sklepu internetowego Marketbio.pl ze zdrową żywnością dostępne są różnorodne liofilizowane owoce, które znajdą szerokie zastosowanie także w Twojej kuchni.
Malina Liofilizowana Grys 150 g - Pi-Nuts (data: 15.05.2025)
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.Najlepiej zużyć przed: 15/05/2025Oferta ważna do wyczerpania zapasów!Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości. MALINA LIOFILIZOWANA GRYS Masa netto: 150 g Składniki: liofilizowana malina. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, sezam, mleko, soję, inne orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed słońcem. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1420 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 5,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g Węglowodany: 47 g - w tym cukry: 27 g Błonnik: 34 g Białko: 7,7 g Sól: 0,01 g
Malina Liofilizowana Cała 80 g - PI-NUTS
MALINA LIOFILIZOWANA CAŁA Bez GMO. Bez dodatku cukru. Masa netto: 80 g Składniki: malina liofilizowana 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu spożyć w ciągu 60 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1250 kJ/ 300 kcal Tłuszcz: 4,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 35 g - w tym cukry: 29 g Błonnik: 43 g Białko: 7,9 g Sól: 0,02 g
Owoce Liofilizowane Fruciaki Chrupaki No. 3 - 30 g - PI-NUTS
OWOCE LIOFILIZOWANE FRUCIAKI CHRUPAKI NO.3 Mix liofilizowanych owoców. 100% naturalnych składników. Masa netto: 30 g Składniki: truskawka liofilizowana, jabłko liofilizowane, jagoda liofilizowana, jeżyna liofilizowana. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu spożyć w ciągu 60 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1440 kJ/ 344 kcal Tłuszcz: 2,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 72,2 g - w tym cukry: 57,2 g Błonnik: 19,4 g Białko: 5,6 g Sól: 0,02 g
Malina Liofilizowana Cała 25 g - PI-NUTS
MALINA LIOFILIZOWANA CAŁA Bez GMO. Bez dodatku cukru. Masa netto: 25 g Składniki: malina liofilizowana 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu spożyć w ciągu 60 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1250 kJ/ 300 kcal Tłuszcz: 4,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 35 g - w tym cukry: 29 g Błonnik: 43 g Białko: 7,9 g Sól: 0,02 g
Czym właściwie są liofilizowane owoce?
Liofilizacja to proces nazywany suszeniem przez mrożenie. Owoce najpierw się mrozi, a następnie umieszcza w komorze z niższym ciśnieniem. Suszenie odbywa się przy pomocy fal ciepła, które prowadzą do sublimacji wilgoci, która po prostu wyparowuje z owoców. Po tym zabiegu owoce są ponownie poddawane tradycyjnemu suszeniu. W rezultacie, liofilizacja pozwala usunąć nawet 90-95% wilgoci. Liofilizowane owoce posiadają znacznie dłuższy termin przydatności do spożycia, a jednocześnie zachowują swój charakterystyczny smak, jak również cenne właściwości odżywcze. Dlatego cieszą się tak dużą popularnością wśród miłośników zdrowej żywności.
Zastosowanie liofilizowanych owoców w kuchni
Owoce liofilizowane to doskonała i zdrowa przekąska, po którą możemy sięgnąć przez cały rok, a zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy dostęp do ulubionych owoców jest ograniczony. Liofilizowane owoce mogą być także składnikiem sałatek, deserów, wypieków, ciast, koktajli, jak również dań wytrawnych. Długi termin przydatności do spożycia, sięgający nawet kilkunastu miesięcy sprawia, że liofilizowane owoce stanowią cenne wyposażenie domowej spiżarki i pozwalają sięgnąć po ulubione smaki w dowolnym momencie.
Jakie produkty znajdziesz w ofercie naszego sklepu?
Dużym plusem jest to, że procesowi liofilizacji poddaje się wiele różnych owoców, dzięki czemu, asortyment sklepu internetowego Marketbio.pl jest naprawdę bogaty. W tej kategorii znajdziesz liofilizowane jabłka, maliny, truskawki, banany, borówki, żurawinę, brzoskwinie, owoce egotyczne, bakalie, jak również liofilizowane mieszanki i wiele więcej. Wiedząc, jak dużą popularnością cieszą się obecnie owoce liofilizowane, stale poszerzamy nasz asortyment, aby zadowolić najbardziej wymagających Klientów. Są to owoce naturalne i pozbawione sztucznych konserwantów, co przekłada się na ich lepszy smak oraz cenne właściwości odżywcze. Każdy produkt został szczegółowo opisany, aby ułatwić Klientom zrealizowanie satysfakcjonujących zakupów.
Ekologiczne owoce liofilizowane w sklepie Marketbio.pl
W sklepie internetowym Marketbio.pl znajdziesz bogaty wybór liofilizowanych owoców pochodzących z ekologicznych upraw. Owoce liofilizowane znajdują szerokie zastosowanie w kuchni, jako samodzielna przekąska, a także składnik wielu deserów, koktajli, wypieków czy sałatek. Dłuższy termin przydatności do spożycia pozwala sięgnąć po ulubiony smak owoców o dowolnej porze roku. Realizując zakupy w sklepie internetowym Marketbio.pl możesz liczyć na szeroki wybór jakościowych produktów w przystępnych cenach, a także szybką i sprawną realizację Twoich zamówień.
Historia Pi-Nuts
Firma została stworzona przez troje przyjaciół z doświadczeniem w branży cukierniczej i gastronomicznej. Dostarczają produkty innowacyjne, kompleksowe oraz profesjonalne.
Oferta Pi-Nuts
W ofercie znajdują się produkty orzechowe, waniliowe, oleje, owoce liofilizowane. Rozbudowują ją o poszczególne nowe produkty zgodnie z aktualnym zapotrzebowaniem rynku. Każdy element produkcji jest przemyślany i dopracowany, nic nie dzieje się przypadkowo.
Cele firmy
Dzięki recepturom i produktom chcą ułatwić gotowanie i sprawić by stało się przyjemnością. Produkty mogą służyć jako składnik wypieków i potraw a także do bezpośredniej konsumpcji. Do swoich produktów nie dodają konserwantów ani wzmacniaczy smaku, są w 100% naturalne. Nad smakiem i jakością czuwa technolog żywności.
Na pierwszym miejscu stawiają zadowolenie Klienta, wysoką jakość produktu oraz wysoką jakość obsługi.
Dlaczego warto jeść orzechy?
Każdy już chyba słyszał o prozdrowotnych właściwościach orzechów. Zawierają niezbędne organizmowi ludzkiemu tłuszcze nienasycone. Orzechy mogą zapobiegać cukrzycy a nawet otyłości. Migdały uznawane są za produkty raw-food czyli surowy nieprzetworzony. Orzechy wykorzystuje się nie tylko w przemyśle spożywczym ale również w leczniczym i kosmetycznym.
Pasty orzechowe
Pasty powstają w wyniku odpowiedniego zmielenia orzechów. Pasty orzechowe Pi-Nuts są pastami 100%, tzn. w składzie nie znajduje się nic oprócz samych orzechów. Świetnie nadają się do wypieków, owsianek, omletów czy jako przekąska.
Produkty waniliowe
Wanilia kojarzy się nam z pięknym aromatem, stonowanym kolorem i charakterystycznym smakiem. Wanilię uznawana jest – tuż po szafranie – najdroższą przyprawą świata. Jest towarem luksusowym, wybieranym przez prawdziwych smakoszy. Zapach wanilii może działać kojąco i uspokajająco, kojarzy się z ciepłem domowego ogniska oraz lekką słodyczą. Wanilia Bourbon występuje pod różnymi postaciami: laski wanilii, ziarenek wanilii lub pasty waniliowej.
Laska wanilii
Laski wanilii importowane są bezpośrednio z Madagaskaru, gdzie powstaje około 80% światowej produkcji tej przyprawy. Wybierane są tylko te najwyższej jakości. Nasze laski są pełne ziarenek, miękkie, aromatyczne i mają 16-18 oraz 20-22 cm długości. Można je wykorzystać na wiele sposobów w wyrobach cukierniczych. Wanilia jest ponadto uznawana za afrodyzjak.
Pasta waniliowa
Pasta waniliowa wytwarzana jest z najszlachetniejszej odmiany wanilii – Bourbon. Pasta waniliowa ma postać żelu, w którym znajdują się ziarenka wanilii. Doskonale nadaje się do wypieków, kremów oraz lodów. Łatwo się rozpuszcza i bardzo aromatycznie pachnie. Nie zmienia konsystencji potraw i wypieków ani nie utrudnia ubijania śmietany „na sztywno”. Pasta waniliowa jest produktem naturalnym, bez substancji zagęszczających, sztucznych barwników, stabilizatorów czy innych dodatków chemicznych. Doskonale nadaje się do diety wegańskiej i wegetariańskiej.
Pasta waniliowa wyróżnia się obecnością w jej składzie najwyższego stężenia ekstraktu waniliowego, pochodzącego z sfermentowanych i suszonych lasek wanilii. Jedna łyżeczka pasty waniliowej odpowiada zawartości całej laski wanilii. Produkt może być poddawany obróbce termicznej.