
Przeciery pomidorowe systematycznie meldują się w większości domów oraz restauracji. Na ich bazie powstają przepyszne dania. Mogą stanowić główną bazę sosów, pomóc w przełamaniu konwencji lub po prostu podkreślić konkretne aromaty. W zasadzie śmiało można stwierdzić, że przeciery mają tyle zastosowań, na ile pozwala kreatywność oraz fantazja kucharza. Właśnie dlatego, wybierając ekologiczne przeciery pomidorowe, warto stawiać jedynie na produkty najwyższej jakości. Dają gwarancję, że osiągniesz zamierzony efekt, a potrawa zachowa konkretny smak.
Koncentrat Pomidorowy 24% Bio 185 g - Primavika
KONCENTRAT POMIDOROWY 24% BIO Produkt pasteryzowany. 100 g koncentratu wyprodukowano z 500 g pomidorów Masa netto: 185 g Składniki: Koncentrat pomidorowy* 24%. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 354 kJ/84 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 16 g - w tym cukry: 11 g Białko: 3,1 g Sól: 0,04 g Producent: Primavika sp. z o.o. ul. Akacjowa 27 62-023 Gądki Do sprawdzenia
Rodzaje przecierów pomidorowych dostępne dla klientów MarketBio
Pomidory na stołach i sklepowych półkach pojawiają się w rozmaitych formach. Tej różnorodności nie mogło zabraknąć także w naszych katalogach. MarketBio zapewnia ekologiczne przeciery pomidorowe, dostępne w tubce, puszce, butelce, kartonach czy też słoiku. Bogactwo wyboru nie ogranicza się zresztą do samego opakowania. Zależnie od kulinarnego celu klienci MarketBio otrzymają przeciery pomidorowe o nieco innym stopniu przetworzenia. Zdecydować można się m.in. na tradycyjne wersje bez przypraw lub opcje już przyprawione bio bazylią, które od razu są gotowe do podgrzania i zmieszania z makaronem.
Przeciery pomidorowe z ekologicznych upraw
Pomidory wykorzystane do produkcji przecierów pochodzą ze sprawdzonych upraw. To niezbędne minimum, aby wyprodukowane koncentraty posiadały głębię smaku. Pomidory hoduje się m.in. w słonecznych Włoszech, gdzie dojrzewają w ciepłym klimacie, zyskując przyjemny dla podniebienia, bardzo słodki miąższ. Co więcej, owoce uprawia się na ekologicznych polach. Są pozbawione szkodliwej chemii np. pestycydów. Nie mają również nic wspólnego z genetycznymi modyfikacjami. Bio charakter przecierów pomidorowych potwierdzają specjalne certyfikaty, które otrzymują jedynie produkty powstające w ściśle określonych warunkach.
Pamiętaj, aby odpowiednio przechowywać przecier pomidorowy
W katalogach mamy produkty sterylizowane oraz pasteryzowane. Odpowiednio zamknięte mogą być przechowywane przez stosunkowo długi czas, stanowiąc awaryjne rozwiązanie np. w przypadku niespodziewanej wizyty gości, kiedy trzeba szybko przygotować obiad. Ekologiczne przeciery pomidorowe magazynuje się w temperaturze pokojowej. Spokojnie można wykorzystać do tego celu kuchenne szafki lub ulubiony schowek. Sytuacja zmienia się po otwarciu produktu. Wtedy przeciery pomidorowe należy trzymać w lodówce oraz spożyć w możliwie krótkim czasie, aby zachowały maksymalne walory smakowe oraz były bezpieczne dla naszego zdrowia.
Do czego wykorzystać przecier pomidorowy?
Polacy kochają kuchnię włoską, a kuchnia włoska kocha pomidory i tworzone z nich przeciery, bo otwierają drogę do licznych kulinarnych przygód. Ekologiczne koncentraty mogą stanowić podstawę pysznego sosu. Świetnie sprawdzą się również w roli bazy do pizzy, zup, sosów lub kremów. Przeciery pomidorowe dobrze komponują się zarówno z warzywami, jak i mięsem oraz owocami morza. Stosuje się je w daniach smażonych, pieczonych lub gotowanych. W kuchennych eksperymentach z przecierami nie warto jednak ograniczyć się wyłącznie do kuchni włoskiej, bo tak naprawdę liczne przepisy na ich wykorzystanie znajdziemy w praktycznie każdym zakątku świata.
Primavika - Lider w Produkcji Zdrowej Żywności Wegetariańskiej i Wegańskiej
Innowacyjne Produkty Roślinne od Primavika
Primavika to renomowany producent specjalizujący się w zdrowej żywności roślinnej, dostarczający wysokiej jakości produkty wegańskie i wegetariańskie. W ofercie Primavika znajdują się pasty orzechowe, smalczyki wegetariańskie, a także różnorodne pasty roślinne, hummusy oraz pasztety warzywne.
Pasty Orzechowe i Masła od Primavika
- Pasta z orzechów laskowych, migdałów i nerkowców
- Masło orzechowe dostępne w wersji piernikowej i kakaowej
- Produkty ACTIVE dla aktywnych: pasta orzechowa z białkiem oraz pasta z orzechów Crunchy
Wegetariańskie i Wegańskie Dania na Każdą Okazję
Primavika oferuje smaczne gotowe dania, takie jak chilli sin carne, wegetariańskie bitki oraz smalczyki z grzybami. Dzięki temu możesz cieszyć się zdrowymi posiłkami bez kompromisów smakowych.
Różnorodne Hummusy i Pasztety
W ofercie Primavika znajdują się także wyśmienite warianty hummusów oraz pasztetów, takie jak hummus z suszonymi pomidorami, hummus paprykowy, a także pasztet oliwkowy i pasztet z soczewicą.
Szeroka Oferta Produktów Bezglutenowych
Primavika dba o potrzeby osób na diecie bezglutenowej, oferując szeroką gamę produktów bezglutenowych, takich jak hummus naturalny bezglutenowy i pasztet pomidorowy z cieciorką bezglutenowy.
Zdrowe Sosy i Dodatki
Nie zapominajmy o dodatkach, które podkreślają smak dań, takich jak ketchup pikantny bezglutenowy oraz sos boloński roślinny. Primavika oferuje także szeroki wybór tahini i past słonecznikowych w różnych smakach.
Certyfikowane Produkty BIO
Primavika posiada również certyfikowane produkty BIO, w tym koncentrat pomidorowy oraz buraczki tarte BIO. To doskonały wybór dla osób poszukujących ekologicznych rozwiązań.
Zakochaj się w Smaku i Jakości Primavika
Wybierając produkty Primavika, stawiasz na jakość, smak i zbilansowaną dietę. Nasze produkty idealnie wpisują się w nowoczesne trendy żywieniowe, oferując szeroką gamę opcji dla każdego fana kuchni roślinnej.