
Agar Agar – z czym to się je?
Domowe dżemy i galaretki są o wiele lepsze od kupowanych w sklepie. Zdrowe żelowanie umożliwia agar. Nie żelatyna pochodzenia zwierzęcego, lecz właśnie agar warto nabyć w sklepie marketbio. Agar pochodzi z Hiszpanii, jest wydajny, a za opakowanie płaci się niewiele. Agar wsypuje się do naczynia, dodaje się do niego zimną wodę, moczy się przez kwadrans, a później dodaje się do potrawy, gdy zaczyna wrzeć.
Miesza się go często, a po pięciu minutach proszek w pełni się rozpuszcza. Pozwala przyrządzić galaretkę owocową lub mięsną szybko i efektywnie. Na dodatek jest w pełni zdrowy, bez sztucznych dodatków. Ma tylko 172 kalorie w 100 gramach, zatem jest uznawany za produkt dietetyczny. Nasza firma oferuje doskonały agar, najwyższej jakości w bardzo dobrej cenie.
Zakupione produkty szybko są wysyłane pod adres domowy zamawiającego. Wystarczy kilka owoców, agar, woda i już można cieszyć się zdrowymi domowymi galaretkami. O wiele lepszymi dla zdrowia niż gotowe produkty pełne konserwantów oraz sztucznych dodatków.
AGAR Agar jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym. Jest naturalnym zagęstnikiem pochodzenia roślinnego z wodorostów morskich - krasnorostów. Agar jest bezwonny i bezsmakowy. Można go dodawać do galaretek owocowych, deserów. Stanowi dobry zamiennik popularnej żelatyny. Masa netto: 100 g Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, sezam i produkty pochodne. Kraj pochodzenia: Hiszpania Sposób użycia: 1 łyżeczkę (ok. 5 g) agaru i ewentualnie suche komponenty rozpuścić w 0,5 l zimnego płynu (np. wody) i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Gotować 1-2 minuty, odstawić do wystygnięcia. Żelowanie zachodzi po ochłodzeniu płynu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent: RADZIOWI sp. z o.o. ul. Chopina 8A 36-200 Brzozów