Zestaw 6 x Mleczko Kokosowe UHT 250 ml RealThai
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 38,10 zł
-
MLEKO KOKOSOWE
Zawartość netto: 6 x 250 ml
Składniki: Ekstrakt kokosowy 85%, woda, emulgator: E435
Kraj pochodzenia: Wietnam
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Przed otwarciem mocno wstrząsnąć.
Wartość odżywcza w 100 ml:
Wartość energetyczna: 764 kJ/185 kcal
Tłuszcz: 19 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
Węglowodany: 2 g
- w tym cukry: 2 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,05 g
Producent:
ThaiTan Foods International Co., Ltd.
2529/163 Trok Nokket, Rama 3 Rd
Bangklo, Bangkholeam, Bangkok 10120 Thailand
Cudowne mleko kokosowe
Mleko kokosowe jest roślinną alternatywą mleka krowiego, zawierającą cenne dla organizmu składniki mineralne, takie jak np. żelazo, a także nasycone tłuszcze. Ze względu na "roślinną" formę, brak cukru, glutenu i laktozy stało się bardzo cennym produktem dla wielu osób borykających się z dietami, nietolerancją glutenu czy też laktozy. Mleko kokosowe powstaje z miąższu kokosowego, który jest przecierany przez sito za pomocą gazy. Przetarty płyn to właśnie mleko kokosowe. Dobre mleko kokosowe zawiera w swoim składzie ekstrakt kokosowy oraz wodę. Im więcej zawartości tłuszczu oraz ekstraktu kokosowego, tym bardziej gęsta konsystencja i wyższa jakość produktu.
Przepis na curry z mleczkiem kokosowym
Potrzebujemy:
- 200 g tofu (może być np. wędzone)
- 6-8 pieczarek
- 1 papryka (dowolnego koloru)
- 200 g groszku cukrowego
- 1 średniej wielkości cebula
- 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego (gęstą część należy wymieszać z wodą z puszki)
- 2 łyżki masła orzechowego
- garść orzeszków ziemnych
- 1 łyżeczka kurkumy, 2 łyżeczki przyprawy curry, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka sosu sojowego
- sól i pieprz
- kolendra
Przygotowanie:
1. Tofu oraz cebulę kroimy w kostkę.
2. Pieczarki oraz paprykę kroimy w cienkie plasterki.
3. Do woka wlewamy 1/3 mleczka kokosowego i dodajemy wszystkie warzywa. Dusimy kilka minut.
4. Dodajemy przyprawy łącznie z sosem sojowym, a także masło orzechowe. Dusimy ok. 4 minuty.
5. Dodajemy tofu oraz pozostałe mleczko kokosowe i całość dusimy ok. 15 minut.
6. Na osobnej, suchej patelni podprażamy orzeszki ziemne i dodajemy do zdjętego już z ognia dania.
7. Całość obficie posypujemy kolendrą.
SMACZNEGO !
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Real THAI
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033968
Recenzje
Edyta
Recenzja niezweryfikowana
|