ORZECHY WŁOSKIE Produkt bezglutenowy Masa netto: 350 g Składniki: Orzechy włoskie łuskane 100% Kraj pochodzenia: Ukraina Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. uwaga: Może zawierać kawałki łupin. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2738 kJ / 654 kcal Tłuszcz: 65 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6 g Węglowodany: 14 g w tym cukry: 2,6 g Błonnik: 7 g Białko: 15 g Sól: 0,05 gDo sprawdzenia
MUSLI OWSIANE Z TRUSKAWKAMI BEZGLUTENOWE Wszystkie owoce znajdujące się w musli są niesiarkowane. Masa netto: 500 g Składniki: Płatki owsiane bezglutenowe 50%, daktyle suszone (daktyle 95%, mąka ryżowa), nasiona słonecznika, siemię lniane, figi suszone (figi 95%, mąka ryżowa), banany suszone (banany 95%, mąka ryżowa), truskawki liofilizowane 4%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Miejsce pochodzenia płatków owsianych: UE Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1418 kJ/ 338 kcal Tłuszcz: 8,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,3 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 15 g Błonnik: 10 g Białko: 10 g Sól: 0,05 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
MIESZANKA DO WYPIEKU KETO BUŁEK BEZGLUTENOWA Wystarcza do wypieczenia 9 bułek dla osób na diecie ketogenicznej. Masa netto: 310 g Składniki: Mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób użycia: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. Starannie wyrób ciasto. 3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Włóż do piekarnika. 7. Nastaw 180°C (grzanie góra-dół) i piecz przez 60 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu: Wartość energetyczna: 1341 kJ/324 kcal Tłuszcz: 24 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g Węglowodany: 9,5 g - w tym cukry: 3,9 g Białko: 10 g Sól: 2,3 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
NAPÓJ OWSIANY W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 300 g Składniki: Owies bezglutenowy* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób użycia: do 200 ml letniej wody dodać 1 czubatą łyżkę napoju owsianego i wymieszać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1677 kJ/ 396 kcal Tłuszcz: 4,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 81 g - w tym cukry: 21 g Błonnik: 2 g Białko: 6,5 g Sól: 0,3 g
CUKIER KOKOSOWY BIO Cukier kokosowy BIO z kwiatów palmy kokosowej. Produkt bezglutenowy. Masa netto: 800 g Składniki: cukier kokosowy* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Indonezja Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1591 kJ / 380 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 95 g - w tym cukry: 86 g Błonnik: 1 g Białko: 2 g Sól: 0,14 g
ŻURAWINA SUSZONA CAŁA Z SOKIEM JABŁKOWYM BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA Masa netto: 250 g Składniki: żurawina suszona 60%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Kraj pochodzenia: Kanada Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1465 kJ/ 350 kcal Tłuszcz: 0,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 85 g - w tym cukry: 68 g Białko: 0,4 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
PASTA MIGDAŁOWA Produkt bezglutenowy, wegański Bez dodatku cukru Masa netto: 290 g Składniki: Migdały prażone 100% Informacje dla alergików: Produkt zawiera alergen: orzechy. Kraj pochodzenia: UE Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Po otwarciu spożyć w ciągu miesiąca. Nie przechowywać w lodówce. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2490 kJ/595 kcal Tłuszcz: 53 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 21 g - w tym cukry: 4,9 g Błonnik: 13 g Białko: 22 g Sól: 0,03 gDo sprawdzenia
PŁATKI TEFF Miłka abisyńska. Produkt bezglutenowy. Masa netto: 2 x 350 g Składniki: płatki Teff 100%. Kraj pochodzenia: UE Informacje dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1398 kJ/ 334 kcal Tłuszcz: 2,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 5,6 g Błonnik: 7,9 g Białko: 12 g Sól: 0 gDo sprawdzenia
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 2 x 250 g Składniki: mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól morska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób przygotowania: 1. Przesyp mieszankę do miski. 2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski. 3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami. 4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C). 5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek. 6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C. 7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos. 8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki. Wartość odżywcza w 100 g produktu * Wartość energetyczna: 1350 kJ/ 320 kcal Tłuszcz: 6,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 3,8 g Błonnik: 2,8 g Białko: 3,6 g Sól: 1,4 g * wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20g) oliwy i 1 łyżeczki (12g) miodu. Producent: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
OLEJ Z OSTROPESTU TŁOCZONY NA ZIMNO BIO Zawartość netto: 250 ml Opakowanie zawiera 11 zalecanych porcji. Składniki: Olej z owoców ostropestu plamistego BIO 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Zalecane dzienne spożycie: 2 łyżki (20 g). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Olej staje się mętny w temperaturze poniżej 5ºC, jest to proces naturalny. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal Tłuszcz: 100 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g - w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 27 g - w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 54 g - Omega-3: 0,9 g - Omega-6: 53 g - Omega-9: 26 g Węglowodany: 0,5 g - w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 0,4 g Białko: 0,4 g Sól: 0 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 DabrowaDo sprawdzenia
MASŁO KLAROWANE GHEE Masło klarowane, czyli masło GHEE od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i innych zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia oraz delikatny lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia. Masa netto: 240 g Składniki: 100 % tłuszcz mleczny z masła poddanego klarowaniu Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: W zacenionym miejscu w temp. poniżej 18 stopni C. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 60 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Białko 0 g Sól 0 gDo sprawdzenia
OCET Z MALIN NIEPASTERYZOWANY Dzięki delikatnej kwasowości i intensywnemu smakowi dojrzałych owoców, doskonale pasuje do: lemoniad i letnich napojów orzeźwiających, marynat i sosów, sałatek, dań mięsnych i owoców morza. Produkt bezglutenowy. Zawartość netto: 250 ml Składniki: ocet malinowy niepasteryzowany 100%. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Produkt naturalnie mętny. Przed spożyciem wstrząsnąć. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 20 kJ /5 kcal Tłuszcz: 0g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,2 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
DROPSY CZEKOLADOWE BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWE Do chrupania i rozpuszczania. Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 200 g Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca (erytrytol), tłuszcz kakaowy, inulina, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy. Masa kakaowa: min. 60%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom do 3 lat. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1697 kJ/ 410 kcal Tłuszcz: 38 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24 g Węglowodany: 35 g - w tym cukry: 1,5 g - w tym poliole: 30 g Błonnik: 17 g Białko: 6,1 g Sól: 0,08 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
MĄKA RYŻOWA BIAŁA BEZGLUTENOWA Masa netto: 3 x 500 g Składniki: mąka ryżowa. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1463 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 77 g - w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 1 g Białko: 8 g Sól: 0,01 g Do sprawdzenia
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA PEŁNOZIARNISTA Masa netto: 3 x 500 g Składniki: Mąka owsiana pełnoziarnista 100%. Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1486 kJ/353 kcal Tłuszcz: 6,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,2 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 9,3 g Białko: 13 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
ERYTRYTOL BIO Produkt naturalnie bezglutenowy, bez GMO. Masa netto: 500 g Składniki: erytrytol (substancja słodząca)* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Chiny Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w temp. pokojowej. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 0 kJ/ 0 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 100 g - w tym cukry: 0 g - w tym poliole: 100 g Białko: 0 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
MĄKA KUKURYDZIANA Bezglutenowa. Masa netto: 5 x 500 g Składniki: mąka kukurydziana. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Serbia Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1444 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 77 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 2,7 g Białko: 5,1 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO KLASYCZNA Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 2 x 420 g Składniki: Płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól morska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 190°C. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. Wsyp mieszankę do miski. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna: 1434 kJ/ 343 kcal Tłuszcz: 8,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 51 g - w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 16 g Białko: 13 g Sól: 2,1 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
OLEJ MCT Z KOKOSA BIO MCT to skrót od trójglicerydy średniołańcuchowe (ang. Medium Chain Triglycerides). To tłuszcze nasycone, które ciało szybko absorbuje i które dzięki bezpośredniemu metabolizmowi w wątrobie są doskonałym źródłem energii. Dzięki neutralnemu smakowi i łatwej rozpuszczalności można go dodawać do: - kawy kuloodpornej, koktajlu, sałatek - posiłków ketogenicznych - posiłków niskowęglowodanowych Produkt bezglutenowy. Zawartość netto: 250 ml Składniki: olej kokosowy MCT* 100% (kwas kaprylowy C8 - 60%, kwas kaprynowy C10 - 40%). * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób użycia: Zaleca się rozpoczęcie przyjmowania Oleju MCT od mniejszych ilości np. 1 łyżeczka (5 ml) dwa razy dziennie i zwiększanie dawki stopniowo. Nie należy przekraczać 50 ml dziennie. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 3765 kJ/ 900 kcal Tłuszcz: 100 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 100 g Węglowodany:
MĄKA MIGDAŁOWA BEZGLUTENOWA Masa netto: 500 g Składniki: Mąka z migdałów blanszowanych 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Kraj pochodzenia: Hiszpania. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2696 kJ/ 644 kcal Tłuszcz: 59 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g Węglowodany: 2,5 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 12 g Białko: 20 g Sól: 0 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
MIGDAŁY HISZPAŃSKIE ŁUSKANE Produkt bezglutenowy. Masa netto: 500 g Składniki: Migdały hiszpańskie łuskane 100%. Kraj pochodzenia: Hiszpania. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2496 kJ/ 604 kcal Tłuszcz: 52 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:4,7 g Węglowodany: 7,6 g - w tym cukry: 4,2 g Błonnik: 13 g Białko: 20 g Sól: 0,04 g Do sprawdzenia
PISTACJE PRAŻONE SOLONE Produkt bezglutenowy. Masa netto: 350 g Składniki: pistacje 99,7%, sól. Kraj pochodzenia: USA Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2482 kJ/ 593 kcal Tłuszcz: 49 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 7 g Błonnik: 10 g Białko: 20 g Sól: 0,23 g Do sprawdzenia
KARDAMON CAŁY BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 60 g Składniki: kardamon*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Gwatemala Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1302 kJ/ 311 kcal Tłuszcz: 6,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 69 g - w tym cukry: 41 g Błonnik: 28 g Białko: 11 g Sól: 0,1 g Do sprawdzenia
EKSTRA BABKA W ŚWIETNEJ FORMIE Babka bezglutenowa do wypieku + foremka na babkę. Babka bezglutenowa Mieszanka do wypieku. Zawiera naturalnie występujace cukry i substancję słodzącą. Masa netto: 500 g Składniki: ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: kamień winny, soda oczyszczona), naturalny aromat waniliowy, sól morska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia ksylitolu: Finlandia Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 min.) Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując. Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao. Przelej do przygotowanej formy. Piecz 55 min. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry nogami”. Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki. Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego! Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu: Wartość energetyczna: 1803 kJ/ 431 kcal Tłuszcz: 23 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g Węglowodany: 49 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 3,8 g Białko: 6,8 g Sól: 0,72 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Foremka na babkę Forma do pieczenia śr. 230 mm z tuleją. Z warstwą ochronną "non-stick". Producent: Spółdzielnia SNB w Białymstoku ul. Kraszewskiego 26/2 15-025 Białystok
Pięć Przemian
Marka Pięć Przemian została założona w 2010 roku z pasji do tworzenia smacznych i zdrowych produktów najwyższej jakości. To dynamicznie rozwijająca się firma rodzinna, która stawia na innowacje i często jest pionierem na rynku. Posiada własny zakład produkcyjny, w którym wszystkie wyroby powstają w warunkach bezglutenowych. Wiele produktów tej marki posiada certyfikaty ekologiczne, a surowce do ich produkcji pochodzą od sprawdzonych dostawców z różnych zakątków świata.
Oferta Simpatiko
Choć oferta Pięciu Przemian koncentruje się na produktach bezglutenowych, skierowana jest do wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i smaczne jedzenie. Marka stara się pokazać, że dieta bezglutenowa może być zarówno zdrowa, jak i różnorodna. W asortymencie dominują mieszanki do wypieków, które charakteryzują się czystym składem, doskonałym smakiem oraz łatwością w przygotowaniu. Hasło przewodnie marki brzmi: „Upiecze Ci się!”
Pięć Przemian oferuje także szeroki wybór słodyczy bez dodatku cukru, produktów przeznaczonych dla miłośników diety keto, a także bogatą gamę ekologicznych przypraw i produktów zaliczanych do kategorii superfood. Misją marki jest dostarczanie zdrowych i pysznych produktów, które spełniają najwyższe standardy jakości.
Simpatiko s.c. - Producent Żywności Bezglutenowej i Ekologicznej
Odkryj Simpatiko s.c. - lidera wśród producentów żywności bezglutenowej i ekologicznej
Simpatiko s.c. specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości produktów bezglutenowych oraz ekologicznych, które spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. W ofercie Simpatiko znajdziesz szeroką gamę artykułów idealnych dla osób dbających o zdrowie oraz poszukujących alternatyw dla tradycyjnych wypieków i przekąsek.
Najlepsze produkty bezglutenowe od Simpatiko s.c.
- Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa z Goji 500 g - pyszne i zdrowe pieczywo wzbogacone o jagody goji.
- Płatki z Teff Bezglutenowe 350 g - doskonałe jako dodatek do śniadań i deserów.
- Żurawina Cała Suszona z Sokiem Jabłkowym Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 250 g - naturalna słodycz bez dodatku cukru.
- Racuchy Owsiane Bezglutenowe 178 g - idealne rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek.
- Zestaw 3 x Mąka Owsiana Bezglutenowa Pełnoziarnista 500 g - odpowiednia do wszelkiego rodzaju wypieków i dań.
Produkty ekologiczne dla zdrowego stylu życia
- Kasza Gryczana Niepalona Bezglutenowa Bio 800 g - wartościowe źródło białka i błonnika.
- Słonecznik Łuskany Bezglutenowy Bio 500 g - idealny jako przekąska lub dodatek do potraw.
- Płatki Jaglane Bezglutenowe Bio 300 g - znakomita baza do pysznych śniadań.
Najpopularniejsze produkty słodzone ksylitolem
Dla osób ograniczających cukier Simpatiko oferuje szeroką gamę produktów słodzonych ksylitolem:
- Konfitura Malinowa Słodzona Ksylitolem 200 g - smaczna alternatywa dla tradycyjnych dżemów.
- Ksylitol Fiński (Cukier Brzozowy) 0,25 kg oraz Ksylitol Fiński (Cukier Brzozowy) 1 kg - doskonałe do słodzenia herbaty, kawy oraz do wypieków.



