
Alergie i nadwrażliwości na niektóre składniki produktów spożywczych są coraz powszechniejsze. Jedną z takich dolegliwości jest nietolerancja glutenu, na którą odpowiedzią jest dieta bezglutenowa. W naszym sklepie znajdziesz produkty bezglutenowe i doskonałej jakości, do których produkcji stosowane są jedynie produkty ekologiczne, pozbawione konserwantów i ulepszaczy. Poznaj naszą ofertę!
Kasza Jaglana BIO Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
KASZA JAGLANA BIO BEZGLUTENOWA Łuskane proso. Masa netto: 500 g Składniki: kasza jaglana (łuskane proso) 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Ukraina Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1514 kJ/ 358 kcal Tłuszcz: 3,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 69 g - w tym cukry: 1,4 g Białko: 9,8 g Sól: 0 g
Otręby Owsiane Bezglutenowe 250 g - Pięć Przemian
OTRĘBY OWSIANE BEZGLUTENOWE Masa netto: 250 g Składniki: otręby owsiane 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1514 kJ/ 360 kcal Tłuszcz: 6,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 52 g - w tym cukry: 2,89 g Błonnik: 12 g Białko: 17 g Sól: 0,01 g
Mąka Owsiana Bezglutenowa Pełnoziarnista 500 g - Simpatiko
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA PEŁNOZIARNISTA Masa netto: 500 g Składniki: Mąka owsiana pełnoziarnista 100%. Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1486 kJ/353 kcal Tłuszcz: 6,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,2 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 9,3 g Białko: 13 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
Płatki Owsiane Bezglutenowe Jumbo 500 g - Simpatiko
PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE JUMBO Masa netto: 500 g Składniki: Płatki owsiane 100%. Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1520 kJ/ 361 kcal Tłuszcz: 6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 9,3 g Białko: 12 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
Płatki Owsiane Bezglutenowe Błyskawiczne 500 g - Pięć Przemian
PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BŁYSKAWICZNE Masa netto: 500 g Składniki: Płatki owsiane 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1541 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 6,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 10 g Białko: 14 g Sól: 0,01 g Do sprawdzenia
Mąka Ryżowa Pełnoziarnista Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA Produkt bezglutenowy Masa netto: 500 g Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1353 kJ/331 kcal Tłuszcz: 2,9 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 0,8 g Białko: 9,8 g Sól: 0 gDo sprawdzenia
Mąka Ryżowa Pełnoziarnista BIO Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO Produkt bezglutenowy. Masa netto: 500 g Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1396 kJ/ 330 kcal Tłuszcz: 2,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 0,5 g Białko: 9 g Sól: 0,05 g
Płatki Owsiane Górskie Bezglutenowe Bio 500 g - Simpatiko
PŁATKI OWSIANE GÓRSKIE BEZGLUTENOWE BIO Masa netto: 500 g Składniki: płatki owsiane bezglutenowe BIO 100%. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1450 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 6,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 58 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 9 g Białko: 13 g Sól: 0,02 g Do sprawdzenia
Mąka Gryczana Bezglutenowa Bio 500 g - Pięć Przemian
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO Masa netto: 500 g Składniki: mąka gryczana*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1520 kJ/ 358 kcal Tłuszcz: 2,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 72 g - w tym cukry: 0,8 g Białko: 12 g Sól: 0,01 g Do sprawdzenia
Kasza Gryczana Biała BIO Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
KASZ GRYCZANA BIAŁA BIO Produkt bezglutenowy. Masa netto: 500 g Składniki: kasza gryczana niepalona* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1447 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 3,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 2,9 g Białko: 13 g Sól: 0 g
Płatki Owsiane Błyskawiczne Bezglutenowe Bio 500 g - Simpatiko
PŁATKI OWSIANE BŁYSKAWICZNE BEZGLUTENOWE BIO Masa netto: 500 g Składniki: płatki owsiane bezglutenowe BIO 100%. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1450 kJ/ 340 kcal Tłuszcz: 6,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 58 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 9 g Białko: 13 g Sól: 0,02 g Do sprawdzenia
Racuchy KETO Bezglutenowe 170 g - Pięć Przemian
RACUCHY KETO BEZGLUTENOWE Bezglutenowa mieszanka na racuchy keto. Zawiera naturalnie występujące cukry i substancję słodzącą. Masa netto: 170g Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, erytrytol, maranta trzcinowa, soda oczyszczona, cynamon, sól morska, kardamon. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 200 ml śmietanki 30%, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. 2. Smaż na wolnym ogniu, na niewielkiej ilości lub bez tłuszczu, najpierw z jednej strony pod przykryciem, aż ciasto się zetnie i lekko wyrośnie, a następnie przerzuć na drugą stronę i smaż bez przykrycia. 3. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu (mieszanka, 1 jajko, 200ml śmietanki 30%): Wartość energetyczna: 1626 kJ/ 394 kcal Tłuszcz: 33 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g Węglowodany: 12 g - w tym cukry: 3,2 g - w tym poliole: 4,7 g Błonnik: 10 g Białko: 12 g Sól: 0,86 g Do sprawdzenia
Racuchy Owsiane Bezglutenowe 178 g - Simpatiko
RACUCHY OWSIANE BEZGLUTENOWE Prze!Racuchy to produkt bez glutenu, cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy. Mieszanka zawiera tylko 1 g cukrów prostych na 100 g produktu i aż 7,3 g błonnika. Masa netto: 178 g Składniki: Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca, Finlandia), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Do ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne owoce (banany, jagody). Smaż na wolnym ogniu, najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi ! Można również przygotować na sposób wegański z samą wodą (200 ml) lub z mlekiem owsianym. W tym przypadku smaż od razu po wymieszaniu ciasta. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal Tłuszcz: 6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 1 g - w tym alkohole wielowodorotlenowe: 13 g Błonnik: 7,3 g Białko: 8,8 g Sól: 0,6 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mieszanka na Pierogi Bezglutenowe 550 g - Pięć Przemian
MIESZANKA NA PIEROGI BEZGLUTENOWE Masa netto: 550 g Składniki: Mąka ryżowa biała, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: 1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności. 2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką. 3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta. 4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min. 5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu (mieszanka, 3 łyżki oleju rzepakowego, 400 ml wody): Wartość energetyczna: 790 kJ/ 190 kcal Tłuszcz: 0,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 1 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 87 g Białko: 5 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
Płatki z Teff Bezglutenowe 350 g - Simpatiko
PŁATKI TEFF Miłka abisyńska. Produkt bezglutenowy. Masa netto: 350 g Składniki: płatki Teff 100%. Kraj pochodzenia: UE Informacje dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1398 kJ/ 334 kcal Tłuszcz: 2,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 5,6 g Błonnik: 7,9 g Białko: 12 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
Mąka Owsiana Bezglutenowa 1 kg - Pięć Przemian
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA Masa netto: 1 kg Składniki: mąka owsiana pełnoziarnista 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1486 kJ/ 353 kcal Tłuszcz: 6,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 1,2 g Białko: 13 g Sól: 0 g
Mieszanka do Wypieku Bułek Jasnych Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 400 g - Pięć P...
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK JASNYCH BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA Do wypieku 9 bułek. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 400 g Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Wsadź do piekarnika. 7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1444 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 3,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 7,9g Białko: 17 g Sól: 2,3 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
Mieszanka Chleba Bezglutenowa Klasyczna BIO 420 g Pięć Przemian
BIO MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA Masa netto: 420 g Składniki: Płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia*, sól himalajska. * certyfikowany składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób przygotowania: 1. Nagrzać piekarnik do 190°C. 2. Brytfankę (małą kekrówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. 3. Wsypać mieszankę do miski. 4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody. 5. Wymieszane ciasto przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny. 6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu: Wartość energetyczna: 1369 kJ/ 327 kcal Tłuszcz: 8,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 52 g - w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 18 g Białko: 12 g Sól: 2,1 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
Mieszanka na Ekstra Babkę Piaskową Bezglutenowa Bez Dodatku Cukru 500 g - Pięć P...
MIESZANKA NA EKSTRA BABKĘ PIASKOWĄ BEZGLUTENOWA BEZ DODATKU CUKRU Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą. Masa netto: 500 g Składniki: ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: kamień winny, soda oczyszczona), naturalny aromat waniliowy, sól morska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać Kraj pochodzenia ksylitolu: Finlandia Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 170ºC. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 min.). Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując. Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao. Przelej do przygotowanej formy. Piecz 55 min. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry nogami”. Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki. Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego! Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*: Wartość energetyczna: 1803 kJ/ 431 kcal Tłuszcz: 23 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g Węglowodany: 49 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 3,8 g Białko: 6,8 g Sól: 0,72 g *wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego. Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
Płatki Drożdżowe Nieaktywne Bezglutenowe 150 g - Pięć Przemian
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE Produkt bezglutenowy Masa netto: 150 g Składniki: Nieaktywne płatki drożdżowe 100% Kraj pochodzenia: Ukraina Informacje dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal Tłuszcz: 4 g w tym kwasy tł. nasycone: 0,7 g Węglowodany: 21 g w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 22 g Białko: 45 g Sól: 0,1 g Do sprawdzenia
Żurawina w Czekoladzie Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 100 g - Simpatiko
ŻURAWINA W CZEKOLADZIE BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA Zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Masa netto: 100 g Składniki: żurawina suszona 70% (suszona żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), czekolada gorzka bez dodatku cukru 28% (miazga kakaowa, substancje słodzące: erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,03%; tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyna sojowa; aromat waniliowy, masa kakaowa min. 60%), odtłuszczone kakao w proszku, aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól morska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy, mleko, sezam. Kraj pochodzenia żurawiny: Kanada Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1539 kJ/ 369 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 6,6 g Węglowodany: 70 g - w tym cukry: 48 g - alkohole wielowodorotlenowe: 9,5 g Błonnik: 6,5 g Białko: 2,5 g Sól: 0,04 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
Musli Owsiane z Czekoladą i Czarną Porzeczką Bezglutenowe 500 g - Simpatiko
MUSLI OWSIANE Z CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ BEZGLUTENOWE Wszystkie owoce znajdujące się w muli nie są siarkowane. Masa netto: 500 g Składniki: Płatki owsiane bezglutenowe 50%, daktyle suszone (daktyle 95%, mąka ryżowa), ziarno słonecznika, czekolada gorzka bez dodatku cukru 6,5% (miazga kakaowa 60%, substancja słodząca: erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,03%, tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy), figi suszone (figi 95%, mąka ryżowa), banany suszone (banany 95%, mąka ryżowa), siemię lniane, czarna porzeczka liofilizowana 3,9%. Informacje dla alergików: produkt może zawierać alergeny: orzechy, mleko, sezam. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1527 kJ/364 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,8 g Węglowodany: 56 g - w tym cukry: 14 g Błonnik: 12 g Białko: 11 g Sól: 0,05 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowego z Żurawiną 500 g - Pięć Przemian
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO Z ŻURAWINĄ Masa netto: 500 g Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10% (żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 190°C. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. Wsyp mieszankę do miski. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1560 kJ/ 373 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g Węglowodany: 55 g - w tym cukry: 9,2 g Błonnik: 15 g Białko: 13 g Sól: 1,72 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mleczko Kokosowe w Proszku Bezglutenowe BIO 200 g - Pięć Przemian
MLECZKO KOKOSOWE W PROSZKU BEZGLUTENOWE BIO Masa netto: 200 g Składniki: mleko kokosowe* 90%, maltodekstryna z tapioki*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób użycia: Do 150 ml letniej wody dodać 1-3 łyżki mleczka kokosowego, w zależności od pożądanej gęstości. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2640 kJ/ 640 kcal Tłuszcz: 50 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 48 g Węglowodany: 40 g - w tym cukry: 1,3 g Białko: 6,3 g Sól: 0,3 g
Co to jest gluten?
Gluten jest białkiem występującym w pszenicy i jej odmianach, w jęczmieniu oraz w życie. Co ciekawe, gluten występuje nie tylko w pieczywie czy makaronach i kaszach, ale także w wielu innych przetworzonych produktach spożywczych. Rolą glutenu w produktach jest zapewnienie ich pożądanego smaku i konsystencji. Dzięki zastosowaniu glutenu, wypieki są puszyste i odporne na wysychanie. Nazwa glutenu pochodzi zresztą od angielskiego słowa „glue”, czyli „klej”. Większość z nas dobrze toleruje gluten, choć coraz częściej zdarzają się reakcje alergiczne. Powoduje je gliadyna, wchodząca w skład glutenu. Jeżeli jesteś osobą cierpiącą na takie dolegliwości, rozwiązaniem dla Ciebie jest dieta bezglutenowa.
Kto powinien przejść na dietę bezglutenową?
Dieta bezglutenowa jest szczególnie zalecana osobom cierpiącym na celiakię, ale także osobom zmagającym się z alergią na pszenicę. Dolegliwości tego rodzaju częściej dotykają kobiet niż mężczyzn i występują coraz powszechniej. Szacuje się, że na celiakię cierpi już 1% społeczeństwa, a nieceliakalna nadwrażliwość na gluten dotyczy nawet 6% ludności.
W czym występuje gluten?
Gluten występuje w większości produktów przetworzonych. Znajdziemy go w kaszach, makaronie, pieczywie, ciastach, słonych przekąskach, a także w wędlinach, jogurtach, sosach, czekoladzie czy nawet w mieszankach przypraw. Co ciekawe, gluten znajduje się nawet w lekach i suplementach diety.
Na czym polega dieta bezglutenowa?
Celem diety bezglutenowej jest wyeliminowanie z jadłospisu wszelkiej żywności zawierającej zboża glutenowe. Sposobem na ich eliminację jest zastąpienie ich bezglutenowymi odpowiednikami. Produkty bez śladu glutenu, pełne smaku znajdziesz w naszym sklepie MarketBio.
Czym objawia się nietolerancja glutenu?
Nietolerancja glutenu niesie ze sobą różne dolegliwości, mniej lub bardziej nasilone. Bardzo typowa jest biegunka, często występują także bóle brzucha i wzdęcia. Trwające przez dłuższy czas, przewlekłe zmęczenie, apatia i bóle głowy mogą wskazywać na problemy z przyswajaniem tego składnika. Dodatkowo występująca anemia, spadki nastroju czy nawracające wysypki również są sygnałem alarmującym, który powinien nakłonić nas do wizyty u lekarza. Diagnoza nietolerancji glutenu nie jest problemem- w naszym sklepie dostępna jest cała baza doskonałej jakości produktów, które nie zawierają w sobie ani śladu glutenu, a są pełne smaku i aromatu. Dieta bezglutenowa może być stosowana czasowo, do zniwelowania nadwrażliwości na gluten. Może być także stosowana na stałe w przypadku stwierdzonej celiakii czy alergii.
Produkty bezglutenowe w sklepie MarketBio
W naszym sklepie znajdziesz produkty bezglutenowe, które z powodzeniem zastąpią przetworzoną żywność w Twojej kuchni. W ofercie znajdziesz makarony, kasze i ryże, a także pełnowartościowe przekąski i napoje. Smakiem w żaden sposób nie odbiegają one od przetworzonych produktów z glutenem. Naszą ofertą udowadniamy, że prawdziwy smak bierze się nie z ulepszaczy, ale z natury. Nasze produkty tworzone są w sposób w pełni ekologiczny i naturalny. Składniki pochodzą z certyfikowanych upraw, które wzrastają pod czujnym okiem profesjonalistów i pasjonatów. To sprawia, że każdy dostępny w sklepie produkt zachwyca swoim smakiem i aromatem, a jednocześnie nie zawiera w sobie glutenu ani jego składników. Dieta bezglutenowa jest korzystna dla naszego zdrowia nie tylko ze względu na występujące reakcje alergiczne, ale także ze względu na stosowane w niej naturalne produkty spożywcze, niepodlegające przetwarzaniu i ulepszeniom.
Pięć Przemian
Marka Pięć Przemian została założona w 2010 roku z pasji do tworzenia smacznych i zdrowych produktów najwyższej jakości. To dynamicznie rozwijająca się firma rodzinna, która stawia na innowacje i często jest pionierem na rynku. Posiada własny zakład produkcyjny, w którym wszystkie wyroby powstają w warunkach bezglutenowych. Wiele produktów tej marki posiada certyfikaty ekologiczne, a surowce do ich produkcji pochodzą od sprawdzonych dostawców z różnych zakątków świata.
Oferta Simpatiko
Choć oferta Pięciu Przemian koncentruje się na produktach bezglutenowych, skierowana jest do wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i smaczne jedzenie. Marka stara się pokazać, że dieta bezglutenowa może być zarówno zdrowa, jak i różnorodna. W asortymencie dominują mieszanki do wypieków, które charakteryzują się czystym składem, doskonałym smakiem oraz łatwością w przygotowaniu. Hasło przewodnie marki brzmi: „Upiecze Ci się!”
Pięć Przemian oferuje także szeroki wybór słodyczy bez dodatku cukru, produktów przeznaczonych dla miłośników diety keto, a także bogatą gamę ekologicznych przypraw i produktów zaliczanych do kategorii superfood. Misją marki jest dostarczanie zdrowych i pysznych produktów, które spełniają najwyższe standardy jakości.
Simpatiko s.c. - Producent Żywności Bezglutenowej i Ekologicznej
Odkryj Simpatiko s.c. - lidera wśród producentów żywności bezglutenowej i ekologicznej
Simpatiko s.c. specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości produktów bezglutenowych oraz ekologicznych, które spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. W ofercie Simpatiko znajdziesz szeroką gamę artykułów idealnych dla osób dbających o zdrowie oraz poszukujących alternatyw dla tradycyjnych wypieków i przekąsek.
Najlepsze produkty bezglutenowe od Simpatiko s.c.
- Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa z Goji 500 g - pyszne i zdrowe pieczywo wzbogacone o jagody goji.
- Płatki z Teff Bezglutenowe 350 g - doskonałe jako dodatek do śniadań i deserów.
- Żurawina Cała Suszona z Sokiem Jabłkowym Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 250 g - naturalna słodycz bez dodatku cukru.
- Racuchy Owsiane Bezglutenowe 178 g - idealne rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek.
- Zestaw 3 x Mąka Owsiana Bezglutenowa Pełnoziarnista 500 g - odpowiednia do wszelkiego rodzaju wypieków i dań.
Produkty ekologiczne dla zdrowego stylu życia
- Kasza Gryczana Niepalona Bezglutenowa Bio 800 g - wartościowe źródło białka i błonnika.
- Słonecznik Łuskany Bezglutenowy Bio 500 g - idealny jako przekąska lub dodatek do potraw.
- Płatki Jaglane Bezglutenowe Bio 300 g - znakomita baza do pysznych śniadań.
Najpopularniejsze produkty słodzone ksylitolem
Dla osób ograniczających cukier Simpatiko oferuje szeroką gamę produktów słodzonych ksylitolem:
- Konfitura Malinowa Słodzona Ksylitolem 200 g - smaczna alternatywa dla tradycyjnych dżemów.
- Ksylitol Fiński (Cukier Brzozowy) 0,25 kg oraz Ksylitol Fiński (Cukier Brzozowy) 1 kg - doskonałe do słodzenia herbaty, kawy oraz do wypieków.