
Alergie i nadwrażliwości na niektóre składniki produktów spożywczych są coraz powszechniejsze. Jedną z takich dolegliwości jest nietolerancja glutenu, na którą odpowiedzią jest dieta bezglutenowa. W naszym sklepie znajdziesz produkty bezglutenowe i doskonałej jakości, do których produkcji stosowane są jedynie produkty ekologiczne, pozbawione konserwantów i ulepszaczy. Poznaj naszą ofertę!
Mieszanka Chleba Bezglutenowego Keto 500 g - Pięć Przemian
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA DLA OSÓB NA DIECIE KETOGENICZNEJ Masa netto: 500 g Składniki: Mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C. 2. Wsyp mieszankę do miski. 3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj. 4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek. 5. Wsadź do piekarnika na 80 min. 6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1320 kJ/319 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g Węglowodany: 3,1 g w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 14 g Białko: 15 g Sól: 1,3 g Producent: Simpatiko s. c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
2 x Mąka Migdałowa Bezglutenowa 500 g Pięć Przemian
MĄKA MIGDAŁOWA BEZGLUTENOWA Masa netto: 2 x 500 g Składniki: Mąka z migdałów blanszowanych 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Kraj pochodzenia: Hiszpania. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2696 kJ/ 644 kcal Tłuszcz: 59 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g Węglowodany: 2,5 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 12 g Białko: 20 g Sól: 0 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Ashwagandha Bezglutenowa BIO 150 g - Pięć Przemian
ASHWAGANDHA BEZGLUTENOWA BIO Masa netto: 150 g Składniki: proszek z korzenia Ashwagandhy (Withania somnifera) ekologicznej 100%. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Indie Sposób użycia: 1 łyżeczkę (3-5 g) proszku wymieszać w wodzie lub soku owocowym i wypić. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące, a także osoby leczące się na schorzenia tarczycy, nadciśnienie albo przyjmujące leki o działaniu nasennym i uspokajającym. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 586 kJ/ 140 kcal Tłuszcz: 8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6 g Węglowodany: 12 g - w tym cukry: 12 g Błonnik: 2 g Białko: 2 g Sól: 0,1 g
Kasza Gryczana Biała BIO Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
KASZ GRYCZANA BIAŁA BIO Produkt bezglutenowy. Masa netto: 500 g Składniki: kasza gryczana niepalona* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1447 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 3,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 2,9 g Białko: 13 g Sól: 0 g
Kasza Jaglana BIO Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
KASZA JAGLANA BIO BEZGLUTENOWA Łuskane proso. Masa netto: 500 g Składniki: kasza jaglana (łuskane proso) 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Kraj pochodzenia: Ukraina Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1514 kJ/ 358 kcal Tłuszcz: 3,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 69 g - w tym cukry: 1,4 g Białko: 9,8 g Sól: 0 g
Kasza Owsiana Bezglutenowa 500 g - Simpatiko
KASZA OWSIANA BEZGLUTENOWA Masa netto: 500 g Składniki: Kasza owsiana bezglutenowa 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1545 kJ/ 367 kcal Tłuszcz: 6,2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1 g Węglowodany: 61 g - w tym cukry: 1,2 g Białko: 12 g Sól: 0,02 g Do sprawdzenia
Krem Migdałowo - Czekoladowy Keto Bezglutenowy Bez Dodatku Cukru 300 g - Pięć Pr...
KREM MIGDAŁOWO - CZEKOLADOWY KETO BEZGLUTENOWY BEZ DODATKU CUKRU Produkt wegański. Zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Masa netto: 300 g Składniki: pasta migdałowa 59,3%, czekolada gorzka bez dodatku cukru 40,2% [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy, masa kakao min. 60%], naturalne aromaty. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy, mleko, sezam, soję. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Nie przechowywać w lodówce. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2393 kJ/ 572 kcal Tłuszcz: 47 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g Węglowodany: 26 g - w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 15 g Białko: 16 g Sól: 0,2 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
Mąka Gryczana Bezglutenowa Bio 500 g - Pięć Przemian
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO Masa netto: 500 g Składniki: mąka gryczana*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1520 kJ/ 358 kcal Tłuszcz: 2,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 72 g - w tym cukry: 0,8 g Białko: 12 g Sól: 0,01 g Do sprawdzenia
Mąka Gryczana Biała Bezglutenowa BIO 500 g - Pięć Przemian
MĄKA GRYCZANA BIAŁA BEZGLUTENOWA BIO Masa netto: 500 g Składniki: mąka gryczana*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1501 kJ/ 354 kcal Tłuszcz: 2,65 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,99 g Węglowodany: 70,2 g - w tym cukry: 1,15 g Błonnik: 3,5 g Białko: 14,19 g Sól: 0,03 g
Mąka Migdałowa Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
MĄKA MIGDAŁOWA BEZGLUTENOWA Masa netto: 500 g Składniki: Mąka z migdałów blanszowanych 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Kraj pochodzenia: Hiszpania. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2696 kJ/ 644 kcal Tłuszcz: 59 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g Węglowodany: 2,5 g - w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 12 g Białko: 20 g Sól: 0 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mąka Owsiana Bezglutenowa 1 kg - Pięć Przemian
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA Masa netto: 1 kg Składniki: mąka owsiana pełnoziarnista 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1486 kJ/ 353 kcal Tłuszcz: 6,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 1,2 g Białko: 13 g Sól: 0 g
Mąka Owsiana Bezglutenowa Bio 500 g - Simpatiko
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA BIO Masa netto: 500 g Składniki: Mąka owsiana bezglutenowa* 100% * składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1541 kJ/ 366 kcal Tłuszcz: 6,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 10 g Białko: 14 g Sól: 0,01 g Do sprawdzenia
Mąka Owsiana Bezglutenowa Pełnoziarnista 500 g - Simpatiko
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA PEŁNOZIARNISTA Masa netto: 500 g Składniki: Mąka owsiana pełnoziarnista 100%. Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1486 kJ/353 kcal Tłuszcz: 6,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,2 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 9,3 g Białko: 13 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
Mąka Ryżowa Biała Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
MĄKA RYŻOWA BIAŁA BEZGLUTENOWA Masa netto: 500 g Składniki: mąka ryżowa. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1463 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 77 g - w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 1 g Białko: 8 g Sól: 0,01 g Do sprawdzenia
Mąka Ryżowa Pełnoziarnista Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA Produkt bezglutenowy Masa netto: 500 g Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista 100%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1353 kJ/331 kcal Tłuszcz: 2,9 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 0,8 g Białko: 9,8 g Sól: 0 gDo sprawdzenia
Mąka Ryżowa Pełnoziarnista BIO Bezglutenowa 500 g - Pięć Przemian
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO Produkt bezglutenowy. Masa netto: 500 g Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1396 kJ/ 330 kcal Tłuszcz: 2,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 0,5 g Białko: 9 g Sól: 0,05 g
Mieszanka do Wypieku Bułek Jasnych Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 400 g - Pięć P...
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK JASNYCH BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWA Do wypieku 9 bułek. Zawiera naturalnie występujące cukry. Masa netto: 400 g Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Wsadź do piekarnika. 7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1444 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 3,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 63 g - w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 7,9g Białko: 17 g Sól: 2,3 g Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa z Goji 500 g - Simpatiko
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWEGO Z JAGODAMI GOJI Masa netto: 500 g Składniki: Mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska. Informacje dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do 190°C. 2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. 3. Wsyp mieszankę do miski. 4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody. 5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. 6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1678 kJ / 402 kcal Tłuszcz: 18 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,2 g Węglowodany: 38 g - w tym cukry: 4,6 g Błonnik: 17 g Białko: 14 g Sól: 1,6 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mieszanka do Wypieku Chleba Keto z Orzechami Włoskimi Bezglutenowa 500 g Pięć Pr...
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KETO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI Produkt bezglutenowy Masa netto: 500 g Składniki: Mąka migdałowa, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, orzechy włoskie 13%, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól. Informacja dla alergików: Produkt zawiera alergeny: orzechy. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C. 2. Wsyp mieszankę do miski. 3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj. 4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek. 5. Wsadź do piekarnika na 80 min. 6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu: Wartość energetyczna: 1403 kJ/340 kcal Tłuszcz: 27 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g Węglowodany: 1,9 g - w tym cukry: 1,7 g Błonnik: 17 g Białko: 14 g Sól: 1,65 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20, 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mieszanka do Wypieku Keto Bułek Bezglutenowa 310 g - Pięć Przemian
MIESZANKA DO WYPIEKU KETO BUŁEK BEZGLUTENOWA Wystarcza do wypieczenia 9 bułek dla osób na diecie ketogenicznej. Masa netto: 310 g Składniki: Mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób użycia: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. Starannie wyrób ciasto. 3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Włóż do piekarnika. 7. Nastaw 180°C (grzanie góra-dół) i piecz przez 60 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu: Wartość energetyczna: 1341 kJ/324 kcal Tłuszcz: 24 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g Węglowodany: 9,5 g - w tym cukry: 3,9 g Białko: 10 g Sól: 2,3 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
Mieszanka do Wypieku Pizzy Bezglutenowa 250 g - Pięć Przemian
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY Bez dodatku cukru Masa netto: 250 g Składniki: mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska Informacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób przygotowania: 1. Przesyp mieszankę do miski. 2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski. 3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami. 4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C). 5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek. 6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C. 7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos. 8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki. Wartość odżywcza w 100 g produktu * Wartość energetyczna: 1372 kJ/ 328 kcal Tłuszcz: 6,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 2,8 g Białko: 3,7 g Sól: 1,4 g * wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20g) oliwy i 1 łyżeczki (12g) miodu. Producent: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mieszanka na Gofry Bezglutenowe 350 g - Pięć Przemian
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU GOFRÓW Bez dodatku cukrów. Zawiera substancje słodzące. Masa netto: 350 g Składniki: mąka ryżowa, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, erytrytol (substancja słodząca), sól kłodawska, kamień winny (regulator kwasowości), soda oczyszczona (substancja spulchniająca), cynamon, kardamon. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Sposób przygotowania: Rozgrzej gofrownicę. Przesyp mieszankę do miski. Dodaj 1 jajko i 300 ml mleka (może być roślinne). Dokładnie wymieszaj. Przelewaj porcjami do gofrownicy i piecz na złoty kolor. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu*: Wartość energetyczna: 815 kJ/ 195 kcal Tłuszcz: 2,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 37 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 2 g Białko: 5,7 g Sól: 0,7 g *Wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 300 ml mleka 2%. Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa Do sprawdzenia
Mieszanka na Naleśniki Bezglutenowe Bez Dodatku Cukru 250 g - Simpatiko
MIESZANKA NA NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE BEZ DODATKU CUKRU Zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. doskonałe zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Masa netto: 250 g Składniki: Mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, ksylitol (substancja słodząca), sól morska, kurkuma, kardamon. Informacje dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Miejsce pochodzenia mąki owsianej: UE Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być mleko, mleko roślinne lub woda) i 1 jajko. 2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 min. 3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub masło klarowane), z dwóch stron na złoty kolor. Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 530 kJ /127 kcal Tłuszcz: 1,9 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g Węglowodany: 24 g - w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 1 g Białko: 4,2 g Sól: 0,5 g Producent: Simpatiko s.c. ul. Łuże 20 05-092 DąbrowaDo sprawdzenia
Mieszanka na Pierogi Bezglutenowe 550 g - Pięć Przemian
MIESZANKA NA PIEROGI BEZGLUTENOWE Masa netto: 550 g Składniki: Mąka ryżowa biała, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: 1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności. 2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką. 3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta. 4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min. 5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu (mieszanka, 3 łyżki oleju rzepakowego, 400 ml wody): Wartość energetyczna: 790 kJ/ 190 kcal Tłuszcz: 0,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 1 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 87 g Białko: 5 g Sól: 0 g Do sprawdzenia
Co to jest gluten?
Gluten jest białkiem występującym w pszenicy i jej odmianach, w jęczmieniu oraz w życie. Co ciekawe, gluten występuje nie tylko w pieczywie czy makaronach i kaszach, ale także w wielu innych przetworzonych produktach spożywczych. Rolą glutenu w produktach jest zapewnienie ich pożądanego smaku i konsystencji. Dzięki zastosowaniu glutenu, wypieki są puszyste i odporne na wysychanie. Nazwa glutenu pochodzi zresztą od angielskiego słowa „glue”, czyli „klej”. Większość z nas dobrze toleruje gluten, choć coraz częściej zdarzają się reakcje alergiczne. Powoduje je gliadyna, wchodząca w skład glutenu. Jeżeli jesteś osobą cierpiącą na takie dolegliwości, rozwiązaniem dla Ciebie jest dieta bezglutenowa.
Kto powinien przejść na dietę bezglutenową?
Dieta bezglutenowa jest szczególnie zalecana osobom cierpiącym na celiakię, ale także osobom zmagającym się z alergią na pszenicę. Dolegliwości tego rodzaju częściej dotykają kobiet niż mężczyzn i występują coraz powszechniej. Szacuje się, że na celiakię cierpi już 1% społeczeństwa, a nieceliakalna nadwrażliwość na gluten dotyczy nawet 6% ludności.
W czym występuje gluten?
Gluten występuje w większości produktów przetworzonych. Znajdziemy go w kaszach, makaronie, pieczywie, ciastach, słonych przekąskach, a także w wędlinach, jogurtach, sosach, czekoladzie czy nawet w mieszankach przypraw. Co ciekawe, gluten znajduje się nawet w lekach i suplementach diety.
Na czym polega dieta bezglutenowa?
Celem diety bezglutenowej jest wyeliminowanie z jadłospisu wszelkiej żywności zawierającej zboża glutenowe. Sposobem na ich eliminację jest zastąpienie ich bezglutenowymi odpowiednikami. Produkty bez śladu glutenu, pełne smaku znajdziesz w naszym sklepie MarketBio.
Czym objawia się nietolerancja glutenu?
Nietolerancja glutenu niesie ze sobą różne dolegliwości, mniej lub bardziej nasilone. Bardzo typowa jest biegunka, często występują także bóle brzucha i wzdęcia. Trwające przez dłuższy czas, przewlekłe zmęczenie, apatia i bóle głowy mogą wskazywać na problemy z przyswajaniem tego składnika. Dodatkowo występująca anemia, spadki nastroju czy nawracające wysypki również są sygnałem alarmującym, który powinien nakłonić nas do wizyty u lekarza. Diagnoza nietolerancji glutenu nie jest problemem- w naszym sklepie dostępna jest cała baza doskonałej jakości produktów, które nie zawierają w sobie ani śladu glutenu, a są pełne smaku i aromatu. Dieta bezglutenowa może być stosowana czasowo, do zniwelowania nadwrażliwości na gluten. Może być także stosowana na stałe w przypadku stwierdzonej celiakii czy alergii.
Produkty bezglutenowe w sklepie MarketBio
W naszym sklepie znajdziesz produkty bezglutenowe, które z powodzeniem zastąpią przetworzoną żywność w Twojej kuchni. W ofercie znajdziesz makarony, kasze i ryże, a także pełnowartościowe przekąski i napoje. Smakiem w żaden sposób nie odbiegają one od przetworzonych produktów z glutenem. Naszą ofertą udowadniamy, że prawdziwy smak bierze się nie z ulepszaczy, ale z natury. Nasze produkty tworzone są w sposób w pełni ekologiczny i naturalny. Składniki pochodzą z certyfikowanych upraw, które wzrastają pod czujnym okiem profesjonalistów i pasjonatów. To sprawia, że każdy dostępny w sklepie produkt zachwyca swoim smakiem i aromatem, a jednocześnie nie zawiera w sobie glutenu ani jego składników. Dieta bezglutenowa jest korzystna dla naszego zdrowia nie tylko ze względu na występujące reakcje alergiczne, ale także ze względu na stosowane w niej naturalne produkty spożywcze, niepodlegające przetwarzaniu i ulepszeniom.
Pięć Przemian
Marka Pięć Przemian została założona w 2010 roku z pasji do tworzenia smacznych i zdrowych produktów najwyższej jakości. To dynamicznie rozwijająca się firma rodzinna, która stawia na innowacje i często jest pionierem na rynku. Posiada własny zakład produkcyjny, w którym wszystkie wyroby powstają w warunkach bezglutenowych. Wiele produktów tej marki posiada certyfikaty ekologiczne, a surowce do ich produkcji pochodzą od sprawdzonych dostawców z różnych zakątków świata.
Oferta Simpatiko
Choć oferta Pięciu Przemian koncentruje się na produktach bezglutenowych, skierowana jest do wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i smaczne jedzenie. Marka stara się pokazać, że dieta bezglutenowa może być zarówno zdrowa, jak i różnorodna. W asortymencie dominują mieszanki do wypieków, które charakteryzują się czystym składem, doskonałym smakiem oraz łatwością w przygotowaniu. Hasło przewodnie marki brzmi: „Upiecze Ci się!”
Pięć Przemian oferuje także szeroki wybór słodyczy bez dodatku cukru, produktów przeznaczonych dla miłośników diety keto, a także bogatą gamę ekologicznych przypraw i produktów zaliczanych do kategorii superfood. Misją marki jest dostarczanie zdrowych i pysznych produktów, które spełniają najwyższe standardy jakości.
Simpatiko s.c. - Producent Żywności Bezglutenowej i Ekologicznej
Odkryj Simpatiko s.c. - lidera wśród producentów żywności bezglutenowej i ekologicznej
Simpatiko s.c. specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości produktów bezglutenowych oraz ekologicznych, które spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. W ofercie Simpatiko znajdziesz szeroką gamę artykułów idealnych dla osób dbających o zdrowie oraz poszukujących alternatyw dla tradycyjnych wypieków i przekąsek.
Najlepsze produkty bezglutenowe od Simpatiko s.c.
- Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa z Goji 500 g - pyszne i zdrowe pieczywo wzbogacone o jagody goji.
- Płatki z Teff Bezglutenowe 350 g - doskonałe jako dodatek do śniadań i deserów.
- Żurawina Cała Suszona z Sokiem Jabłkowym Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 250 g - naturalna słodycz bez dodatku cukru.
- Racuchy Owsiane Bezglutenowe 178 g - idealne rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek.
- Zestaw 3 x Mąka Owsiana Bezglutenowa Pełnoziarnista 500 g - odpowiednia do wszelkiego rodzaju wypieków i dań.
Produkty ekologiczne dla zdrowego stylu życia
- Kasza Gryczana Niepalona Bezglutenowa Bio 800 g - wartościowe źródło białka i błonnika.
- Słonecznik Łuskany Bezglutenowy Bio 500 g - idealny jako przekąska lub dodatek do potraw.
- Płatki Jaglane Bezglutenowe Bio 300 g - znakomita baza do pysznych śniadań.
Najpopularniejsze produkty słodzone ksylitolem
Dla osób ograniczających cukier Simpatiko oferuje szeroką gamę produktów słodzonych ksylitolem:
- Konfitura Malinowa Słodzona Ksylitolem 200 g - smaczna alternatywa dla tradycyjnych dżemów.
- Ksylitol Fiński (Cukier Brzozowy) 0,25 kg oraz Ksylitol Fiński (Cukier Brzozowy) 1 kg - doskonałe do słodzenia herbaty, kawy oraz do wypieków.