Mąka Orkiszowa Jasna Typ 650 10 kg (2 x 5 kg) Młyn Kopytowa
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 98,00 zł
-
MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 650
Mąka naturalna bez polepszaczy
Przygotujesz z niej chleb, ciasta, pierogi, naleśniki
Masa netto: 2 x 5 kg
Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Możliwa obecność: orzechów, orzechów ziemnych, soi, sezamu i selera.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1500 kJ/ 357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
- w tym cukry: 2 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 10,6 g
Sól: <0,01 g
Producent:
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Uniw-Młyn
Wojciech Kurcoń
Kopytowa 47
38-459 Kopytowa
Mąka orkiszowa jasna typ 650 - Uniwersalny składnik kulinarnej przygody
Mąka orkiszowa jasna typ 650 to naturalny produkt bez polepszaczy, który doskonale wpisuje się w modny trend zdrowego odżywiania. Dzięki niej możesz w pełni cieszyć się smakiem tradycyjnych dań, jednocześnie dbając o jakość używanych składników.
Wszechstronność i zastosowanie
Ten rodzaj mąki jest idealny do pieczenia różnorodnych wypieków, takich jak:
- Chleby - zapewniające smak domowej piekarni.
- Ciasta - pyszne i puszyste, idealne na każdą okazję.
- Pierogi - z doskonałym ciastem o subtelnym smaku.
- Naleśniki - lekkie i delikatne, doskonałe na słodko i słono.
Informacje odżywcze i alergeny
Mąka orkiszowa typ 650 to nie tylko smak, ale także odpowiednie wartości odżywcze. Zawiera gluten, a także może zawierać śladowe ilości orzechów, orzechów ziemnych, soi, sezamu i selera. Dlatego ważne jest, aby osoby z alergiami dokładnie przeanalizowały jej skład.
Przechowywanie i trwałość
Zaleca się przechowywanie mąki w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jej świeżość oraz jakość na dłużej. Pakowana w wygodne, 5-kilogramowe opakowania, zapewnia komfort korzystania na co dzień, jak i podczas większych przedsięwzięć kulinarnych.
Najczęściej zadawane pytania
1. Czy mąka orkiszowa jasna typ 650 różni się od zwykłej mąki pszennej?
Tak, mąka orkiszowa pochodzi z innego zboża niż pszenna, co wpływa na jej skład i smak.
2. Jakie dania najlepiej przygotować z użyciem tej mąki?
Mąka orkiszowa jest wszechstronna i doskonale nadaje się do wypieku chleba, ciast, pierogów oraz naleśników.
3. Czy mąka orkiszowa jest odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu?
Nie, ponieważ mąka orkiszowa zawiera gluten i nie jest odpowiednia dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu.
| Bio: | Nie |
| Gluten: | z glutenem |
| Wegetariańskie: | Tak |
| Wegańskie: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Tak |
| Bez mleka: | Tak |
| Bez jajek: | Tak |
| Bez soi: | Nie |
| Bez dwutlenku siarki: | Tak |
| Bez sezamu: | Nie |
| Bez selera: | Nie |
| Bez orzechów: | Nie |
| Bez gorczycy: | Tak |
| Bez łubinu: | Tak |
| Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
| Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Uniw-Młyn .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000053686
Recenzje
Recenzja Pracownika Sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|




