Mąka Orkiszowa Jasna Typ 650 5 kg Młyn Kopytowa
-
W naszym magazynie jest duża ilość!
-
- 47,06 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/02/25
Zawartość netto:5 kg
Cena kat. za 1kg :9.41 zł
MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 650
Mąka naturalna bez polepszaczy
Przygotujesz z niej chleb, ciasta, pierogi, naleśniki
Masa netto: 5 kg
Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten. Możliwa obecność: orzechów, orzechów ziemnych, soi, sezamu i selera.
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1500 kJ/ 357 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
- w tym cukry: 2 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 10,6 g
Sól: <0,01 g
Producent:
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Uniw-Młyn
Wojciech Kurcoń
Kopytowa 47
38-459 Kopytowa
Mąka orkiszowa jasna typ 650 - Młyn Kopytowa
Mąka orkiszowa to ceniony składnik kuchni, znany ze swojej naturalności i braku polepszaczy. Typ 650 to wszechstronna mąka, doskonała do wypieku różnorodnych produktów, takich jak chleb, ciasta, pierogi oraz naleśniki.
Zalety mąki orkiszowej
- Wysoka zawartość glutenu, co zapewnia doskonałą konsystencję wypieków.
- Produkt bez polepszaczy, naturalny i zdrowy.
- Możliwość przygotowania różnorodnych potraw — od tradycyjnych wypieków po nowoczesne przepisy.
Mąka orkiszowa typ 650 z Młyna Kopytowa to produkt wysokiej jakości, który pozwala na kreatywność kulinarną w każdej kuchni. Dzięki swojemu naturalnemu składowi mąka idealnie nadaje się do przygotowywania zarówno tradycyjnych polskich dań, jak i współczesnych kulinarnych kreacji.
Wartości odżywcze
Dzięki zawartości białka (10,6 g na 100 g), mąka orkiszowa jest doskonałym wyborem dla osób poszukujących wartościowych składników odżywczych. Ponadto niska zawartość tłuszczu (1,3 g) oraz wysoka zawartość błonnika (3,9 g) czynią z niej zdrowy wybór do codziennego stosowania.
Informacje dla alergików
Produkt zawiera gluten, dlatego należy zwrócić uwagę na jego obecność w diecie osób uczulonych. Możliwa jest także obecność orzechów, orzechów ziemnych, soi, sezamu oraz selera.
Przechowywanie
Aby zachować najlepsze właściwości mąki, należy ją przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najczęściej zadawane pytania
- Czy mąka orkiszowa nadaje się do wypieku chleba?
Mąka orkiszowa typ 650 jest idealna do wypieku chleba, nadając mu odpowiednią konsystencję i smak. - Jakie są możliwości wykorzystania mąki orkiszowej w kuchni?
Mąkę można wykorzystać do przyrządzania chleba, ciast, pierogów, naleśników oraz innych potraw mącznych. - Jak przechowywać mąkę, aby zachować jej świeżość?
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, aby mąka utrzymała swoje właściwości i smak.
Bio: | Nie |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Nie |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Uniw-Młyn
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000034952
Recenzje
Marta Dróżdż
Zakup zweryfikowany
|
|
Izabela Zwierzchowska
Zakup zweryfikowany
|
|
Anna szwałek
Zakup zweryfikowany
|
|
CELINA WASZCZUK
Zakup zweryfikowany
|
|
Kinga Milczarek
Zakup zweryfikowany
|
|
Iwona
Recenzja niezweryfikowana
|