Masło Klarowane Ghee Bio 250 g - Bio Planet
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 39,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/02/05
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :159.96 zł
Masa netto: 250 g
Składniki: Bezwodny tłuszcz mleczny (z masła*).
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: mleko łącznie z laktozą.
Zastosowanie: Polecamy do pieczenia, duszenia, smażenia lub jako dodatek do potraw w celu wzmocnienia smaku.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od +2 ºC do +6 ºC.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 3751 kJ/ 896 kcal
Tłuszcz: 99,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Bio Planet s.a.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Masło Klarowane Ghee Bio 250 g - Bio Planet
Masło klarowane Ghee marki Bio Planet to wyjątkowy produkt, który łączy tradycję z nowoczesnością. Pozyskiwane z ekologicznych upraw, stanowi idealny wybór dla osób poszukujących zdrowych i naturalnych składników w swojej kuchni. Certyfikat jednostki certyfikującej PL-EKO-07 zapewnia, że masło to spełnia najwyższe standardy ekologiczne, a pochodzenie surowców z rolnictwa UE gwarantuje europejską jakość.
Właściwości i Zastosowanie
Masło klarowane Ghee Bio Planet świetnie nadaje się do pieczenia, duszenia i smażenia. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia jest doskonałym wyborem do różnych metod gotowania, dostosowując się do potrzeb każdej potrawy. Jego delikatny smak wzbogaca dania, dodając im niepowtarzalnej głębi i aromatu. Można go używać jako dodatku do potraw, co pozwala wyeksponować ich naturalne walory smakowe.
Korzyści z Wyboru Masła Klarowanego Ghee Bio
- Wszechstronność w kuchni - idealne do smażenia dzięki wysokiej temperaturze dymienia.
- Ekologiczne pochodzenie - produkt certyfikowany, z surowców pochodzących z rolnictwa UE.
- Bogactwo smaku - wzmacnia smak potraw, podkreślając ich naturalne aromaty.
- Przechowywanie w warunkach chłodniczych po otwarciu zapewnia dłuższą świeżość.
Warunki Przechowywania
Masło Ghee należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zaleca się jego przechowywanie w warunkach chłodniczych, w temperaturze od +2 ºC do +6 ºC, co gwarantuje utrzymanie jakości i świeżości przez dłuższy czas.
Najczęściej Zadawane Pytania
Czy masło klarowane Ghee zawiera laktozę?
Tak, produkt może zawierać mleko, w tym laktozę, dlatego osoby z nietolerancją laktozy powinny być ostrożne.
Jak długo mogę przechowywać masło Ghee po otwarciu?
Po otwarciu zaleca się przechowywanie w warunkach chłodniczych, co pozwala na zachowanie jego świeżości przez długi czas.
Czy masło Ghee można używać do pieczenia ciast?
Oczywiście! Masło Ghee doskonale sprawdzi się podczas pieczenia, dodając wypiekom wyjątkowego smaku.
Jakie są zalety używania masła klarowanego w porównaniu do zwykłego masła?
Masło klarowane ma wyższą temperaturę dymienia, co czyni je idealnym do smażenia. Ponadto, ma bardziej skoncentrowany smak i jest lepiej tolerowane przez niektóre osoby.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: BIO PLANET S.A. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033168
Recenzje
JUSTYNA NISZCZY
Zakup zweryfikowany
|
|
Emil
Recenzja niezweryfikowana
|