Masło Sklarowane Ghee z Solą Kłodawską 220 ml - Palce Lizać - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 13,50 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,22 l
Cena kat. za 1l :122.68 zł
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 23/04/2023
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.
MASŁO SKLAROWANE GHEE Z SOLĄ KŁODAWSKĄ
Masło sklarowane ghee razem z solą kłodawską. Sprawdzi się w gotowaniu, smażeniu, na chleb, do grillowania i pieczenia ryb, a nawet do deserów.
Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła.
Masło ghee wytwarzane jest z mleka od polskich krów z rejonów bieszczadzkich, z wypasu łąkowego.
Wyrabiane metodą tradycyjną, klarowane od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą krowy – trawę czy siano).
Nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją.
Nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰.
Może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące.
W 100% tłuszcz mleczny.
Zawiera witaminy A,D, E, K.
Nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.
Zastosowanie: Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach:
- do smażenia – nie przypala się,
- do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
- do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
- na kanapkę – zamiast zwykłego masła.
Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.
Zawartość netto: 220 ml
Składniki: Tłuszcz mleczny, sól kłodawska.
Sposób użycia: Nałóż na wierzch każdej ciepłej potrawy, usmaż na nim ulubione danie, posmaruj nim chleb - jest dobre do wszystkiego.
Warunki przechowywania: Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa.
Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 3675 kJ/ 894 kcal
Tłuszcz: 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 73 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Producent:
Palce Lizać
Głogowska 170a
37-126 Medynia
Masło Sklarowane Ghee z Solą Kłodawską
Masło sklarowane ghee to produkt o długiej tradycji, wywodzący się z kuchni indyjskiej. Wyróżnia się unikalnym smakiem i aromatem, wzbogaconym solą kłodawską, idealnie nadającą się do różnorodnych zastosowań kulinarnych.
Dlaczego warto wybrać ghee z solą kłodawską?
- Wszechstronność zastosowań: Doskonałe do smażenia, gotowania, pieczenia oraz jako smarowidło na chleb. Świetnie sprawdzi się w zupach, duszonych warzywach i mięsach.
- Tradycyjne metody produkcji: Wytwarzane z mleka od polskich krów z górskich pastwisk, z zachowaniem tradycyjnych metod klarowania, które trwają od 8 do 12 godzin.
- Wysoka temperatura dymienia: Nie przypala się, co czyni je idealnym do smażenia w wysokich temperaturach.
Wysokiej jakości składniki i wartości odżywcze
Masło ghee produkowane jest z tłuszczu mlecznego o czystości 100% oraz soli kłodawskiej, co zapewnia doskonały smak i aromat. Produkt ten nie zawiera glutenu, kazeiny ani laktozy, dlatego jest odpowiedni dla osób z ich nietolerancją. Zawiera witaminy A, D, E, K, co czyni go wartościowym dodatkiem do codziennej diety.
Korzyści z wyboru masła ghee
Zakup tego masła to inwestycja w naturalny i wszechstronny produkt, który stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnego masła i margaryny. Może być również stosowane w kosmetyce jako element masażu, masek do skóry i włosów.
Przechowywanie i konsystencja
Optymalne warunki przechowywania obejmują temperaturę pokojową, dzięki czemu masło ghee jest łatwe w użyciu przez cały rok. W zależności od pory roku jego konsystencja może się zmieniać: latem jest półpłynne, a zimą bardziej zwarte.
Najczęściej zadawane pytania
- Czy produkt wymaga przechowywania w lodówce? Nie, masło ghee najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Czy ghee mogą spożywać osoby z nietolerancją laktozy? Tak, produkt nie zawiera laktozy.
- Jakie są możliwe zastosowania ghee w kuchni? Może być używane do smażenia, gotowania, pieczenia, a także jako dodatek do kanapek.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Nie |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Palce Lizać .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000032766
Recenzje
Karol
Recenzja niezweryfikowana
|
|
Jarosław
Recenzja niezweryfikowana
|