Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Masło Sklarowane Ghee z Solą Kłodawską 320 ml - Palce Lizać - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości

    • 19,00 zł
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów

Zawartość netto:0,32 l
Cena kat. za 1l :118.72 zł

Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 23/04/2023 
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.

MASŁO SKLAROWANE GHEE Z SOLĄ KŁODAWSKĄ

Masło sklarowane ghee razem z solą kłodawską. Sprawdzi się w gotowaniu, smażeniu, na chleb, do grillowania i pieczenia ryb, a nawet do deserów.

Ghee to tradycyjna indyjska receptura wytwarzania masła.

Masło ghee wytwarzane jest z mleka od polskich krów z rejonów bieszczadzkich, z wypasu łąkowego.

Wyrabiane metodą tradycyjną, klarowane od 8 do 12 h (zależnie od pory roku, czyli od tego, co jedzą krowy – trawę czy siano).

Nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją.

Nie przypala się, ma wysoki punkt dymienia – 260 C⁰.

Może być spożywane przez kobiety w ciąży i karmiące.

W 100% tłuszcz mleczny.

Zawiera witaminy A,D, E, K.

Nie zawiera konserwantów, zagęstników, barwników.

Zastosowanie: Masło sklarowane ghee może być szeroko wykorzystywane w kuchni – wydobywa głęboki smak potraw, podkreśla aromaty przypraw, łączy smaki w daniach:

- do smażenia – nie przypala się,

- do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,

- do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,

- na kanapkę – zamiast zwykłego masła.

Masło sklarowane ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się je w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.

Zawartość netto: 320 ml

Składniki: Tłuszcz mleczny, sól kłodawska.

Sposób użycia: Nałóż na wierzch każdej ciepłej potrawy, usmaż na nim ulubione danie, posmaruj nim chleb - jest dobre do wszystkiego.

Warunki przechowywania: Nie musisz przechowywać masła ghee w lodówce, optymalna jest dla niego temperatura pokojowa.

Nasz produkt jest naturalny i sezonowy, dlatego latem i zimą może mieć różną konsystencję – latem półpłynne, zimą bardziej zbite. Biały osad jest wynikiem działania naturalnych procesów.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 3675 kJ/ 894 kcal

Tłuszcz: 100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 73 g

Węglowodany: 0 g

- w tym cukry: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g

 

 

Producent:

Palce Lizać 

Głogowska 170a

37-126 Medynia

 

Do sprawdzenia

 

 

 

 

 

 

 

Masło Sklarowane Ghee z Solą Kłodawską - Naturalny Wybór do Twojej Kuchni

Masło sklarowane ghee to wyjątkowy produkt wytwarzany z mleka od polskich krów, które pasą się na bieszczadzkich łąkach. Jest to masło klarowane według tradycyjnej indyjskiej receptury, co podkreśla jego autentyczność i głęboki smak.

Zalety i Zastosowanie Ghee z Solą Kłodawską

Masło ghee z dodatkiem soli kłodawskiej doskonale sprawdzi się w wielu kulinarnych zastosowaniach dzięki swoim unikalnym właściwościom:

  • Wysoki punkt dymienia: 260°C, co sprawia, że jest idealne do smażenia, pieczenia i grillowania.
  • Bezglutenowe i bezlaktozowe: odpowiednie dla osób z nietolerancją glutenu, kazeiny i laktozy.
  • Zawiera naturalne witaminy: A, D, E, K, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
  • Różnorodne zastosowanie: od pieczenia i gotowania, po dodatek do kanapek.

Wszechstronne Wykorzystanie Kulinarne

Masło ghee doskonale wzbogaca smak i jest uniwersalnym składnikiem kuchennym:

  • Do smażenia: dzięki wysokiemu punktowi dymienia nie przypala się.
  • Do gotowania: w zupach, duszeniu warzyw i mięs oraz podgrzewaniu potraw.
  • Do pieczenia: zastępuje niezdrowe margaryny.
  • Na kanapki: jako alternatywa dla tradycyjnego masła.

Produkt Naturalny Sezonowy

Masło ghee zmienia swoją konsystencję w zależności od pory roku, co jest naturalnym procesem. Latem jest półpłynne, a zimą bardziej zbite, z białym osadem, który wynika z naturalnych procesów.

Często Zadawane Pytania

Czy masło ghee można przechowywać poza lodówką?
Tak, optymalna temperatura przechowywania to temperatura pokojowa.

Dlaczego masło ghee jest odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy?
W procesie klarowania usuwane są kazeina i laktoza, co czyni je bezpiecznym wyborem dla osób z ich nietolerancją.

Czy produkt zawiera konserwanty?
Nie, masło ghee nie zawiera konserwantów ani barwników.

Do sprawdzenia

 

Bio: Nie
Gluten: bez glutenu
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Nie
Bez dodatku cukru: Tak
Bez mleka: Nie
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Tak
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Nie
  • Producent/Dystrybutor: Palce Lizać .
  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000032767

Recenzje

Olga
Recenzja niezweryfikowana

Takie właśnie powinno smakować masło klarowane :)

Jolanta
Recenzja niezweryfikowana

Nie ma nic lepszego do smażenia

Ghee i wszystko jasne

Ghee i wszystko jasne

04-01-2023
Masło klarowane i jego indyjska odmiana - Ghee - używane są na całym świecie. Ceni się je zarówno za bogaty smak, jak i wysoką temperaturę palenia i możliwość długotrwałego przechowywania. Masło Ghee to nic innego jak "zwykłe", klarowane masło. Do jego produkcji nadają się jednak tylko najlepsze wyroby z mleka. Przy klarowaniu (smażeniu na małym ogniu) tylko...

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów yerba mate)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 8000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops