Mieszanka Na Ciasto Cytrynowe Bezglutenowe Bio 500 g - Biovegan - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości
- Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 10,75 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :42.98 zł
Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 30/09/2023
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.
MIESZANKA NA CIASTO CYTRYNOWE BEZGLUTENOWE BIO
Masa netto: 500 g
Opakowanie zawiera 440 g mieszanki na ciasto cytrynowe, 60 g mieszanki na lukier cytrynowy.
Składniki: Ciasto cytrynowe* [mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, mąka kukurydziana*, mąka z łubinu słodkiego*, 1,3 % sok z cytryny w proszku*, 0,4 % skórka z cytryny*, 0,1 % olejek cytrynowy*, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]; Lukier cytrynowy* (cukier puder*, olejek cytrynowy* 0,1 %).
* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-006
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE
Sposób przygotowania:
Do przygotowania ciasta cytrynowego potrzeba:
- 300 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny
- 1 łyżka (15 ml) wody lub soku z cytryny do lukru
- Foremka (20-25 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką
1. Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobieg do 180°C lub z funkcją grzanie góra/dół, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia.
2. Mieszankę do pieczenia z napojem sojowym i margaryną włóż do miski i krótko wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie na najwyższym poziomie, aż powstanie jednolite ciasto (ok. 2 minuty). Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
3. Ciasto cytrynowe piecz na dolnym ruszcie przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem lub ok. 60 minut w temperaturze 180°C przy grzaniu z funkcją góra/dół.
4. Pod koniec pieczenia sprawdź stopień wypieczenia drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
5. Najpierw odstaw ciasto na 15 minut w foremce na ruszcie, a następnie ostrożnie wyjmij je z foremki. Wymieszaj mieszankę na lukier cytrynowy z 1 łyżką wody lub soku z cytryny i rozprowadź na jeszcze ciepłym cieście. Pozwól mu całkowicie schłodzić się na ruszcie.
UWAGA
Ciasto cytrynowe można również przygotować z innymi napojami roślinnymi. Należy pamiętać, że konsystencja może różnić się w przypadku stosowania innych napojów roślinnych. Do przygotowania polecamy napój sojowy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1425 kJ/ 339 kcal
Tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 30 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0,46 g
Producent:
BIOVEGAN GmbH
Biovegan-Alle 1
DE-56579 Bonefeld
Bio: | Tak |
Gluten: | bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Nie |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: BIOVEGAN
- Kod producenta: 4005394288092
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000046869
Recenzje
Ola
Recenzja niezweryfikowana
|