Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Mieszanka Na Sernikobrownie Bezglutenowa Bio 480 g - Biovegan - Przecena Krótka Data Minimalnej Trwałości

    • 10,75 zł
  • Gratisy w koszyku

    Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj

  • Program rabatowy

    Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj

Dodaj do ulubionych produktów

Zawartość netto:0,48  kg
Cena kat. za 1kg :44.77 zł

Przecena spowodowana krótką datą minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć przed: 31/10/2023
Oferta ważna do wyczerpania zapasów!
Produkt należy opłacić lub zamówić za pobraniem na 2 dni robocze przed upływem terminu trwałości.

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO

Masa netto: 480 g

Opakowanie zawiera 380 g mieszanki na ciasto brownie, 100 g mieszanki na ciasto sernik.

Składniki: Ciasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto sernik* [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka z cytryny*, 0,1 % mielona wanilia bourbon*. 

 

* Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej

Jednostka certyfikująca: DE-OKO-006

Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE

 

Sposób przygotowania:

Do przygotowania ciasta w wersji wegetariańskiej potrzeba:
- 200 ml mleka
- 100 g miękkiego masła
- 200 g chudego twarogu
- 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu)
- 1 jajko
- Foremka (20 x 20 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, MLEKO i masło. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, chudy twaróg, JOGURT naturalny i jajka. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na najniższych obrotach, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
5. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
- 200 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny
- 400 g twarogu sojowego lub jogurtu
- Foremka (20 x 20 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, twaróg SOJOWY lub jogurt. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższym ustawieniu, aż będzie gładkie. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
4. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne.
*Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1121 kJ/ 267 kcal

Tłuszcz: 11 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g

Węglowodany: 36 g

- w tym cukry: 22 g

Błonnik: 2,1 g

Białko: 4,1 g

Sól: 0,26 g

 

 

Producent:

BIOVEGAN GmbH

Biovegan-Alle 1

DE-56579 Bonefeld

 

Bio: Tak
Gluten: bezglutenowe
Wegetariańskie: Tak
Wegańskie: Tak
Bez dodatku cukru: Nie
Bez mleka: Tak
Bez jajek: Tak
Bez soi: Tak
Bez dwutlenku siarki: Tak
Bez sezamu: Tak
Bez selera: Tak
Bez orzechów: Tak
Bez gorczycy: Tak
Bez łubinu: Tak
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: Tak
Jednoskładnikowe: Nie
  • Producent/Dystrybutor: BIOVEGAN
  • Kod producenta: 4005394280041
  • Dodaj recenzję:
  • Kod produktu: 0000046867

Recenzje

M...
Recenzja niezweryfikowana

Dwa najlepsze ciasta w jednym. Prawdziwa kumulacja przyjemności!

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google