Olej Palmowy BIO Czerwony Zimnotłoczony 900ml - Natvita PRZECENA - KRÓTKA DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI
-
- 29,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,9 l
Cena kat. za 1l :33.32 zł Pref. wielokrotność:3 -->
PRZECENA - KRÓTKA DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI widoczna pod ceną produktu
TOWAR NALEŻY OPŁACIĆ CO NAJMNIEJ NA JEDEN DZIEŃ ROBOCZY PRZED UPŁYNIĘCIEM TERMINU PRZYDATNOŚCI
100% bio olej palmowy czerwony został pozyskany z olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis) metodą tłoczenia na zimno.
Olej palmowy można używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw oraz do celów kosmetycznych. Nadaje się również do sosób, sałatek, deserów oraz chleba.
Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje.
Niebielony. Nie zastosowano procesu uwodornienia.
Zawartość netto: 900 ml
Składniki: 100% olej ze świeżych nasion olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis)
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Ekwador)
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
Węglowodany: 0 g
Białko: 0 g
Olej Palmowy BIO Czerwony Zimnotłoczony 900ml - Zdrowy Wybór do Twojej Kuchni
Olej palmowy BIO czerwony, zimnotłoczony to produkt pozyskiwany z nasion palmy olejowej (Elaeis guineensis). Wyróżnia się wysoką zawartością zdrowych tłuszczów, co czyni go doskonałym wyborem do różnorodnych zastosowań kulinarnych.
Zastosowanie w Kuchni
Olej palmowy czerwony świetnie nadaje się do:
- Smażenia – dzięki odporności na wysokie temperatury nie pali się ani nie jełczeje, idealny do potraw wymagających intensywnego smażenia.
- Pieczenia, gdzie dodaje wypiekom naturalnego smaku i koloru.
- Gotowania jako dodatek do zup, sosów i duszonek.
- Sałatek jako wyrazisty dressing.
- Celów kosmetycznych – nawilża i pielęgnuje skórę oraz włosy.
Korzyści z wyboru Oleju Palmowego BIO
Wybór czerwonego oleju palmowego BIO to sposób na zdrowe i ekologiczne gotowanie. Dzięki procesowi tłoczenia na zimno produkt zachowuje swoje walory odżywcze i naturalny kolor.
Bezpieczeństwo i jakość potwierdzone certyfikatem PL-07, pochodzenie: Ekwador – zapewnia, że produkt jest wolny od sztucznych dodatków i uwodornienia.
Przechowywanie i Użytkowanie
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od dzieci. Zaleca się spożycie przed upływem daty przydatności widocznej na opakowaniu.
Najczęściej Zadawane Pytania
Czy olej palmowy BIO jest odpowiedni dla wegan?
Tak, olej palmowy czerwony BIO jest produktem w pełni roślinnym, odpowiednim dla wegan.
Jaka jest zawartość tłuszczu w oleju palmowym?
Olej palmowy BIO czerwony zawiera 100 g tłuszczu na 100 g produktu, co czyni go skoncentrowanym źródłem energii.
Czy można używać go do smażenia w głębokim tłuszczu?
Tak, doskonale nadaje się do smażenia w głębokim tłuszczu dzięki wysokiej odporności na temperatury.
- Producent/Dystrybutor: NAT Sp. z o.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000003645