Książka: Przekaz jedzenia PRN
-
- 41,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 szt.
Cena kat. za 1szt. :41.99 zł
Ruch potrzebuje energii- mówi Fizyka. A czym jest pożywienie? Standardowa odpowiedź brzmi: konsumujemy i spalamy kalorie. Głód działa podobnie do wskaźnika poziomu paliwa w aucie- pokazuje spadającą zawartość cukru we krwi. Substancje odżywcze, po które sięgamy, są mieszanką napędową, dzięki której nasze ciało może normalnie funkcjonować i być utrzymywane przy życiu. Tych prostych mechanistycznych wyjaśnień nie da się podważyć.
Ale człowiek nie jest autem. Spożywamy nie jakieś tam zwykłe paliwo silnikowe, ale "paliwo uporządkowane". Erwin Schrodinger- jeden z najbardziej znanych fizyków dwudziestego wieku- powiedział to przed pięćdziesięciu laty.
F.A. Popp- duchowy rektor Międzynarodowego Instytutu Biofizyki w Neuss- jest pionierem Biofotoniki w Niemczech. Dowiódł naukowo, że wraz z pożywieniem pobieramy tkwiącą w nim energię świetlną, której potrzebują nasze komórki. Popp obserwował komunikację zarówno wewnątrz-, jak i międzykomórkową w laboratorium. Nie znaliśmy negatywnych skutków jakości odżywiania, gdyż nie było możliwości zbadania składników szkodliwych i zanieczyszczających nasze pożywienie. Teraz już istnieje metoda pozwalająca na pomiar możliwości kumulacji światła w pokarmie. Pod jakimi warunkami dozwolone są te pomiary? Czy są one wystarczające? Czy są dobrym miernikiem? Czy są użyteczne w praktyce? Jakie znaczenie mają wartości pomiarowe dla producentów i konsumentów żywności?
Tytuł: Przekaz jedzenia czyli co nas odżywia?
Autor: Fritz- Albert Popp
Wydawnictwo: Virgo
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 272
Wymiary: 145x207 mm
ISBN: 978-83-923879-4-7
Okładka: miękka
Książka: Przekaz jedzenia, czyli co nas odżywia?
Autor: Fritz-Albert Popp
Wydawnictwo: Virgo
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 272
Wymiary: 145x207 mm
ISBN: 978-83-923879-4-7
Okładka: miękka
Biofotonika i energia świetlna w żywności
„Przekaz jedzenia” autorstwa Fritza-Alberta Poppa, pioniera biofotoniki, to książka odkrywająca nowatorskie podejście do zrozumienia, czym tak naprawdę jest żywienie. Według autora, pożywienie nie jest jedynie zbiorem kalorii, ale zawiera energię świetlną, która odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu naszych komórek. Popp przybliża czytelnikom wyniki naukowych badań nad komunikacją międzykomórkową i jej związkami z jakością pożywienia.
Dlaczego warto wybrać tę książkę?
Książka zachęca do refleksji nad codziennymi wyborami żywieniowymi, dostarczając solidnych podstaw naukowych na temat biofotoniki. Czytelnik zdobędzie wiedzę, która pozwoli mu świadomie dokonywać wyborów dotyczących jakości swojej diety.
- Odkryj, jak pożywienie wpływa na energetykę ciała
- Poznaj metody pomiaru energii świetlnej w żywności
- Zrozum, jakie znaczenie ma światło w procesach odżywiania komórek
Jakie pytania najczęściej zadają klienci?
Czy książka jest odpowiednia dla osób bez wiedzy naukowej?
Tak, książka jest napisana w sposób przystępny dla każdego, kto interesuje się zdrowiem i żywieniem.
Jakie korzyści przynosi lektura tej książki?
Czytelnik zyskuje zrozumienie nowoczesnych teorii na temat żywności i może lepiej zarządzać swoimi wyborami dietetycznymi.
Czy książka zawiera praktyczne porady?
Tak, zawiera informacje, które mogą być wykorzystane w praktyce do poprawy jakości codziennej diety.
- Producent/Dystrybutor: VIRGO ®
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000007346