Sól Niskosodowa Jodowana 500 g - Magdi
-
W naszym magazynie jest więcej niż 5 sztuk
-
- 9,38 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :18.76 zł
SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU JODOWANA
Środek spożywczy zastępujący tradycyjną sól kuchenną.
Przeznaczona jest do powszechnego stosowania, a szczególnie dla osób, których dieta wymaga ograniczonego spożycia sodu.
Masa netto: 500 g
Składniki: Chlorek sodu (74,0%), chlorek potasu (24,7%), węglan magnezu, jodek potasu.
Sposób użycia: Dodaje się do potraw w ilości odpowiadającej zwykłej soli.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 73,0 g
Potas: 12500 mg (625%*)
Magnez: 360 mg (96%*)
Jod: 2300 ug (1533%*)
* Referencyjna wartość spożywcza dla osoby dorosłej
Producent:
P.P.H MANAVITA
ul. Piękna 13
85-303 Bydgoszcz
Sól Niskosodowa Jodowana Magdi 500 g
Sól Niskosodowa Jodowana Magdi to innowacyjna alternatywa dla tradycyjnej soli kuchennej, przeznaczona dla osób dążących do ograniczenia spożycia sodu w swojej diecie. Dzięki starannie dobranym składnikom zapewnia doskonały smak potraw, nie wpływając negatywnie na zdrowie.
Kluczowe zalety produktu
- Obniżona zawartość sodu: Produkt zawiera tylko 74% chlorku sodu, co pozwala na zmniejszenie jego spożycia.
- Wzbogacona w potas: Zawartość chlorku potasu wynosi 24,7%, co przyczynia się do zachowania równowagi elektrolitowej.
- Jodowana: Dodatek jodku potasu zapewnia pokrycie dziennego zapotrzebowania na jod.
- Naturalna kompozycja: Produkt jest wolny od konserwantów i sztucznych dodatków.
Wartość odżywcza
Sól Niskosodowa Jodowana Magdi charakteryzuje się zerową wartością energetyczną. Jest całkowicie wolna od tłuszczy, węglowodanów, cukrów, błonnika i białka, co czyni ją idealnym dodatkiem do różnorodnych potraw.
Zastosowanie w kuchni
Jest idealna do każdej kuchni, gdyż jej kulinarne zastosowanie jest identyczne jak w przypadku tradycyjnej soli kuchennej. Może być używana do przyprawiania zup, sosów oraz pieczenia, dzięki czemu świetnie komponuje się z każdą potrawą.
Warunki przechowywania i środki ostrożności
Aby produkt zachował swoje właściwości, należy go przechowywać w suchym miejscu. Dzięki temu sól nie straci swojego smaku i właściwości.
Najczęściej zadawane pytania
- Jakie jest pochodzenie soli Magdi? Sól jest produkowana przez P.P.H. MANAVITA z siedzibą w Bydgoszczy.
- Czy sól Magdi może być używana przez osoby z problemami z tarczycą? Ze względu na zawartość jodu osoby z problemami z tarczycą powinny skonsultować się z lekarzem przed użyciem produktu.
- Czy produkt zawiera alergeny? Nie, produkt nie zawiera znanych alergenów.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: P.P.H. MANAVITA
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017329
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|