Zestaw 2 x Ocet Jabłkowy Niepasteryzowany Niefiltrowany Bio DEMETER 750 ml - Voelkel
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 27,36 zł
-
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: w kartonie zbiorczym mieści się 6 sztuk zatem dla ułatwienia transportu rekomendujemy zamawiać wielokrotność liczby 6.
OCET JABŁKOWY NIEPASTERYZOWANY NIEFILTROWANY BIO DEMETER
Niepasteryzowany, dlatego zachowane są cenne żywe kultury bakterii octowych.
Z octem zarodowym.
Naturalnie mętny.
Kwasowość 5%.
Aromatyczne jabłka z uprawy biodynamicznej stanowią podstawę tego niefiltrowanego i niepasteryzowanego octu jabłkowego. Za pomocą tradycyjnych procedur są one w firmowej fabryce moszczu poddawane oszczędnemu prasowaniu i fermentacji, aż do uzyskania delikatnie przyprawionego octu.
Ceniony produkt naturalny zapewniające różnorodne smakowe przyjemności.
Idealny do doprawiania sałatek oraz jako orzeźwiający napój z dodatkiem wody mineralnej i odrobiną miodu.
Zawartość netto: 2 x 750 ml
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-007
Pochodzenie składników: Rolnictwo Niemcy
Sposób użycia: Przed użyciem należy lekko wstrząsnąć.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu.
Producent:
Voelkel GmbH
Fahrstrasse 1
D-29478 Hohbeck
Czym jest ocet jabłkowy?
Bardzo popularny w ostatnim czasie ocet jabłkowy jest jedną z wielu odmian octu (czyli wodnego roztworu kwasu octowego). Powstaje w wyniku fermentacji octowej jabłek. Charakteryzuje się kwaśnym smakiem, wyrazistym, jabłkowym zapachem i złocistym kolorem. Może być mętny i zawierać osad.
Jakie jest zastosowanie octu jabłkowego?
Ocet jabłkowy znajduje zastosowanie w kuchni, w kosmetyce oraz jest pomocny w sprzątaniu. Ostatnio bardzo często jest stosowany do wspomagania odchudzania.
Jakie wartości odżywcze posiada ocet jabłkowy?
Ocet jabłkowy zawiera w sowim składzie kwasy organiczne (kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas galusowy, kwas kawowy, kwas chlorogenowy), enzymy, pektyny, aminokwasy, bioflawonoidy oraz żywe kultury bakterii i drożdży. Jest źródłem witamin A, E, K, B1, B2, B12 oraz składników mineralnych: potasu, wapnia, magnezu, chloru, sodu, siarki, selenu, miedzi, fluoru i krzemu.
Jaki jest najlepszy ocet jabłkowy?
Wybierając ocet jabłkowy trzeba zwrócić uwagę na jego cechy oraz jakość.
Dobry ocet jabłkowy powinien być:
- naturalny, bez żadnych dodatków - w składzie produktu na etykiecie nie powinno być wody, cukru i żadnych innych dodatków,
- bez konserwantów, siarczanów i barwników – ocet jest sam w sobie konserwantem,
- niepasteryzowany - proces fermentacji nie został w takim occie przerwany. Taki ocet cały czas dojrzewa, nabiera mocy i z upływem czasu jest smaczniejszy oraz bardziej wartościowy,
- niefiltrowany - dobry ocet jabłkowy może być delikatnie mętny i może zawierać osad.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: VOELKEL
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033930
Recenzje
Mirela
Recenzja niezweryfikowana
|