Zestaw 3 x Ocet Jabłkowy Niepasteryzowany Niefiltrowany Bio DEMETER 750 ml - Voelkel
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 40,62 zł
-
Informacja dla osób zamawiających większe ilości: w kartonie zbiorczym mieści się 6 sztuk zatem dla ułatwienia transportu rekomendujemy zamawiać wielokrotność liczby 6.
OCET JABŁKOWY NIEPASTERYZOWANY NIEFILTROWANY BIO DEMETER
Niepasteryzowany, dlatego zachowane są cenne żywe kultury bakterii octowych.
Z octem zarodowym.
Naturalnie mętny.
Kwasowość 5%.
Aromatyczne jabłka z uprawy biodynamicznej stanowią podstawę tego niefiltrowanego i niepasteryzowanego octu jabłkowego. Za pomocą tradycyjnych procedur są one w firmowej fabryce moszczu poddawane oszczędnemu prasowaniu i fermentacji, aż do uzyskania delikatnie przyprawionego octu.
Ceniony produkt naturalny zapewniające różnorodne smakowe przyjemności.
Idealny do doprawiania sałatek oraz jako orzeźwiający napój z dodatkiem wody mineralnej i odrobiną miodu.
Zawartość netto: 3 x 750 ml
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-007
Pochodzenie składników: Rolnictwo Niemcy
Sposób użycia: Przed użyciem należy lekko wstrząsnąć.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu.
Producent:
Voelkel GmbH
Fahrstrasse 1
D-29478 Hohbeck
Jakie są rodzaje octów?
Rozróżnia się poniższe rodzaje octów:
- Ocet jabłkowy – powstaje w wyniku fermentacji octowej jabłek. Znajduje zastosowanie w kuchni, w kosmetyce oraz jest pomocny w sprzątaniu. Ostatnio bardzo często jest stosowany do wspomagania odchudzania.
- Ocet winny – powstaje w wyniku fermentacji wina (białego lub czerwonego). Ma szerokie zastosowanie w kuchni.
- Ocet spirytusowy – jest roztworem kwasu octowego, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni (głównie do marynowania żywności), jest wykorzystywany również jako środek czyszczący.
- Ocet balsamiczny – powstaje w wyniku fermentacji winogron. Stosowany jest zarówno do dań wytrawnych oraz jako dodatek do deserów.
Jak powstaje ocet jabłkowy?
Ocet jabłkowy może powstać z oczyszczonych z gniazd nasiennych jabłek, z całych jabłek lub z soku jabłkowego.
Jabłka zalewa się wodą. W produkcji octu nie dodaje się cukru ani drożdży ponieważ cukier zawarty w jabłkach przy pomocy naturalnie bytujących na jabłkach droższy zmienia się w alkohol etylowy, który w dalszym etapie zamieniany jest na kwas octowy.
Dlaczego warto spożywać ocet jabłkowy?
Ocet jabłkowy ma bardzo bogaty skład i zawiera w sobie:
- kwasy organiczne (kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas galusowy, kwas kawowy, kwas chlorogenowy),
- enzymy,
- pektyny,
- aminokwasy,
- bioflawonoidy,
- żywe kultury bakterii i drożdży,
- witaminy A, E, K, B1, B2, B12,
- składniki mineralne - potas, wapń, magnez, chlor, sód, siarka, selen, miedź, fluor, krzem.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: VOELKEL
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033931
Recenzje
Malwina
Recenzja niezweryfikowana
|