Zestaw 4 x Erytrytol 1000 g - Pięć Przemian
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 97,56 zł
-
ERYTRYTOL
Erytrytol to naturalna substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych.
Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii i nie powoduje efektów przeczyszczających.
Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
Produkt wolny od GMO oraz naturalnie bezglutenowy.
Zawartość netto: 4 x 1000 g
Składniki: Erytrytol (substancja słodząca) 100%
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacje dla alergików: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 produktu:
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
- w tym cukry: 0 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Erytrytol - fakty
- świetny zamiennik cukru, jest od niego mniej słodyczy (o ok. 75%)
- nie ma nieprzyjemnego smaku podobnego do smaku innych słodzików
- jest bez glutenu, chętnie sięgają po niego weganie
- indeks glikemiczny wynosi zero, dedykowany jest zatem osobom zmagającym się z cukrzycą
- niskokaloryczny, idealny dla osób chcących zrzucić zbędne kilogramy
- bardzo popularny wśród produktów wchodzących w skład diety keto
- hamuje rozwój próchnicy
- nie powoduje dolegliwości trawiennych
Erytrytol - zastosowanie
- do przygotowywania domowych konfitur, frużelin i kompotów
- do wypieków, ciast, ciastek, naleśników
- jako substancja słodząca w słodyczach
- jako zamiennik cukru do przygotowywania deserów
- najprościej - do słodzenia napoi takich jak kawa, herbata czy też lemoniada
Przepis na ciasto korzenne:
Potrzebne będą:
- 150 g masła
- 3 jajka
- 1/2 szklanki melasy karobowej
- 1/2 szklanki syropu z agawy
- 100 ml mleka
- 300 g mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka mielonych goździków
- 100 g posiekanych orzechów pekan
- 2 łyżki erytrytolu
Przygotowanie:
Masło roztopić raze z melasą i syropem z agawy i erytrytolem. W misce wymieszać: mąkę, przyprawy, posiekane orzechy i sodę. Do suchych składników dodać masę maślaną i wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem i dodać do masy. Całość krótko zmiksować do połączenia składników. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 160 st. C ok 60 minut.
Smacznego !
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Simpatiko s.c.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000017221
Recenzje
Magdalenka
Recenzja niezweryfikowana
|