Ajvar Pasta z Papryki i Bakłażana 720 ml Kier
-
- 12,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,72 l
Cena kat. za 1l :18.04 zł
AJVAR
Pasta z papryki i bakłażana
Produkt pasteryzowany
Masa netto: 700 g
Składniki: Czerwona papryka (84%), bakłażan (7%), olej słonecznikowy, ocet, cukier, czosnek, sól, regulator kwasowości:kwas askorbinowy, przyprawy - czarny pieprz
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 7 dni.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 371,4 kJ/88,7 kcal
Tłuszcz: 3,38 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,425 g
Węglowodany: 11,7 g
- w tym cukry: 7,2 g
Białko: 1,54 g
Sól: 1,65 g
Ajvar - Pasta z Papryki i Bakłażana - Kier
Ajvar to niezwykła pasta z papryki i bakłażana, która doskonale wzbogaci smak potraw w Twojej kuchni. Produkt ten jest pasteryzowany, co umożliwia dłuższe przechowywanie.
Składniki i właściwości
Głównymi składnikami tego ajvaru są czerwona papryka (84%) oraz bakłażan (7%), które nadają mu wyjątkowy smak i wartość kulinarną. Pasta ta jest również wzbogacona dodatkami takimi jak olej słonecznikowy, ocet, cukier, czosnek i przyprawy, co czyni ją niezwykle aromatyczną i uniwersalną w zastosowaniu.
Wartość odżywcza
Ajvar Kier jest niskokaloryczny - 100 gramów produktu dostarcza zaledwie 88,7 kcal. Pasta ta jest również źródłem cennych składników odżywczych, takich jak tłuszcze, białka oraz węglowodany.
Zastosowanie w kuchni
- Świetnie sprawdza się jako smarowidło do pieczywa.
- Doskonały jako dodatek do mięs i warzyw z grilla.
- Może być używany jako baza do sosów i dipów.
Ajvar to również doskonały sposób na podkręcenie smaku makaronów, risotto czy potraw jednogarnkowych.
Warunki przechowywania
Pasta powinna być przechowywana w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy trzymać ją w lodówce nie dłużej niż 7 dni, aby w pełni cieszyć się jej smakiem.
Najczęściej zadawane pytania
Jak długo można przechowywać ajvar po otwarciu?
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Czy pasta nadaje się dla wegetarian?
Tak, Ajvar Kier jest odpowiedni dla wegetarian.
Czy ajvar zawiera konserwanty?
Produkt jest pasteryzowany, co pozwala uniknąć konieczności dodawania konserwantów.
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Marimax Sp.zo.o.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000022822
Recenzje
Lena
Recenzja niezweryfikowana
|