2022 rok dla wielu gospodarstw pod względem ekonomicznym będzie z pewnością czasem wielu wyzwań. Szalejąca inflacja, podwyżki na surowce energetyczne, ogólnie podniesienie cen produktów – to tylko niektóre z problemów z którymi wszyscy będziemy musieli się zmierzyć.
Zdajemy sobie sprawę z tego, że będzie to trudny czas. Dlatego chcemy Wam podpowiedzieć, co zrobić, żeby go przetrwać i nie rezygnować ze zdrowego odżywiania i wysokiej jakości produktów spożywczych i kosmetyków. Pamiętajcie, że zdrowe i mądre odżywianie to nie wydatek – to INWESTYCJA! A w aktualnej sytuacji, eko oznacza nie tylko ekologicznie, ale także ekonomicznie. Kupując w naszym sklepie na www.marketbio.pl jest to możliwe. Zwłaszcza, że jesteśmy sklepem internetowym, a to sprawia, że kupując u nas nie tylko oszczędzacie pieniądze ale i czas. Poniżej znajdziecie kilka wskazówek, jak korzystać z naszej oferty, żeby zaoszczędzić jeszcze więcej.
Zdecydowanie zachęcamy do zapisania się na nasz newsletter. Nasi Subskrybenci jako pierwsi otrzymują informacje o specjalnych ofertach cenowych jakie pojawią się w naszym sklepie, dostają atrakcyjne kody rabatowe na ciekawe produkty, dowiadują się o przecenach i wyprzedażach w naszym sklepie. Daje to szansę na dużo tańsze zakupy produktów.
Pod tym linkiem możesz dodać swój adres e-mail do naszej bazy Subskrybentów tutaj
Pod tym linkiem znajdziesz nasz Fanpage na Facebooku tutaj
A pod tym nasz profil na Instagramie tutaj
Wraz z początkiem 2021 roku uruchomiliśmy w naszym sklepie specjalny program rabatowy dający wysokie rabaty Klientom, którzy są lojalni zakupom w naszym sklepie. Uczestnictwo w tym programie lojalnościowym może skutkować naprawdę dużymi oszczędnościami.
Więcej o tym jak dołączyć do programu i zyskiwać coraz wyższe rabaty przeczytasz pod tym linkiem tutaj
Większość produktów, które sprzedajemy posiada datę minimalnej trwałości. Oznacza to, że my jako sprzedawca, nie możemy sprzedawać już produktów po tej dacie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby taką żywność jeść. „Data minimalnej trwałości oznacza, że żywność zachowuje swoje optymalne jakościowe walory pod warunkiem jej właściwego przechowywania, a przekroczenie tej daty nie oznacza, że żywność staje się niebezpieczna dla konsumenta”[1].
Mięso, ryby, produkty pochodzenia mlecznego – to produkty, których cena cały czas rośnie, a w dodatku szybko się psują, więc łatwiej stają się niezdatne do spożycia. Są niezbędnym składnikiem dobrze zbilansowanej diety, ale ograniczenie ich na korzyść wartościowych i bogatych w białko produktów roślinnych, na pewno wyjdzie nam i naszemu domowemu budżetowi na zdrowie. Wegetariańskie kotlety z roślin strączkowych, kaszotta, risotta, zupy, dania jednogarnkowe – przepisów w internecie nie brakuje, warto więc czasem pokusić się o mniej tradycyjne dania.
Ostatni punkt, ale chyba najważniejszy! Nie ma lepszej inwestycji niż zdrowie nasze i naszych bliskich. Choroby pochłaniają dużo czasu i energii, a kupowanie lekarstw skutecznie opróżnia nasze portfele. Przestaw się na zdrowe, wysokiej jakości jedzenie, dobrze dobrane suplementy i dopasowaną do swoich potrzeb dietę. Naucz swoje dzieci zdrowych nawyków żywieniowych, a na pewno przyniesie to szereg korzyści i zaowocuje na całe życie.
Głęboko wierzymy, że nic nie dzieje się bez powodu i że ciężkie czasy kształtują silnych i mądrych ludzi. Niech ten czas zaciskania pasa wyjdzie nam na zdrowie! Wszystkiego dobrego!
[1] https://ksiegowosc.infor.pl/obrot-gospodarczy/dzialalnosc-gospodarcza/5251036,Data-minimalnej-trwalosci-zywnosci-a-termin-przydatnosci-do-spozycia-czym-sie-roznia.html dostęp 20.01.2022