Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Naturalne przyprawy w młynkach ceramicznych

20-10-2020

 

Przyprawy serwujemy Państwu w wersji do zmielenia w wysokiej jakości ceramicznym młynku, którego z powodzeniem można używać wielokrotnie i który z pewnością posłuży Państwu przez długi czas. Świeżo zmielone przyprawy jeszcze bardziej wzbogacają aromat potraw i sprawiają, że posiłki stają się jeszcze smaczniejsze. Do naszych specjalnie dobranych mieszanek przypraw nie dodajemy glutaminianu sodu, konserwantów czy innych wypełniaczy. Stosujemy zasadę 100% natury i tym się kierujemy tworząc produkty dla Państwa.

Chili w młynku

Papryka chili ma zastosowanie do wszelkiego rodzaju potraw w celu zaostrzenia smaku: gulaszów, potraw mięsnych i warzywnych, zup, ostrych sosów, sałatek, jaj, serów, makaronów, pizzy. Intensywnie czerwony kolor papryki, świetnie sprawdza się jako barwnik i uatrakcyjnia wygląd sosów i potraw. Można ją także z powodzeniem dodawać do czekolady. Należy jednak uważać z ilością, ponieważ już maleńka szczypta potrafi zamienić smak na bardzo ostry.

 

chili w młynku

 

Przyprawa do drobiu w młynku

Mięso z drobiu jest bardzo popularnym i wysoko cenionym surowcem kulinarnym. Szczególnie polecane, z uwagi na niską kaloryczność i delikatny smak, jest mięso z kurczaka oraz indyka. Równie smaczne potrawy można przyrządzić z kaczek i gęsi. Dla wzbogacenia smaku potraw z drobiu i nadania im oryginalnego aromatu, niezbędne jest jednak ich odpowiednie przyprawienie. Przyprawa do drobiu pozwala przyrządzić wytworne i smakowite dania z każdego rodzaju mięsa drobiowego. Można stosować ją do nacierania wszystkich gatunków drobiu przed duszeniem, pieczeniem czy smażeniem.

Przyprawa Miłości w młynku

Przyprawa miłości to wspaniała aromatyczna mieszanka przypraw oraz ziół, która świetnie zastępuje wiele przypraw naraz. Nadaje potrawom niesamowity smak i aromat. Zioła wyróżniają się orzeźwiającym aromatem, za to burak oraz gorczyca świetnie komponują się z sałatką czy obiadem. Dodaj przyprawę miłości do przygotowanej wykwintnej kolacji i podaj ukochanej osobie...

Pieprz czarny w młynku

Pieprz czarny (Piper nigrum), roślina tropikalna z rodziny pieprzowatych. Pochodzi z Indii, a najlepiej rośnie na wilgotnych i próchniczych glebach, blisko wybrzeży morskich. Pieprz ma właściwości konserwujące, dodany do mięs utrzymuje go w stanie świeżości. Może być dodany do większości dań. Nawet niewielkie ilości pomagają w wydobyciu delikatnych smaków. Można dodać go nawet do gorącej czekolady, gdzie podkreśli rozgrzewające właściwości napoju i wydobędzie intensywny smak czekolady.

Pieprz kolorowy w młynku

Pieprz kolorowy - stanowi staranie dobraną mieszankę czarnego, białego, zielonego oraz czerwonego pieprzu. Połączenie tych czterech odmian stanowi ciekawą kompozycję zarówno smakowo, jak i wizualnie. Barwa ziaren pieprzu zależy od momentu ich zbierania, a także od późniejszych zabiegów, którym ziarna są poddawane. Każdy z rodzajów pieprzu występujący w mieszance wyróżnia się innym natężeniem smaku i aromatu. Dlatego pieprz kolorowy ziarnisty to kompozycja ostrzejszych i łagodniejszych nut smakowych, które zadowolą najbardziej wymagających smakoszy. Pieprz kolorowy ziarnisty nadaje potrawom nie tylko wyszukany charakter, ale także podkreśla ich atrakcyjny wygląd. Pieprz kolorowy jest powszechnie stosowaną uniwersalną przyprawą w kuchni, dodawać go można niemal do wszystkich potraw.

Przyprawa pomidorowa z czarnuszką w młynku

Pomidory z czosnkiem i czarnuszką - to wyborna mieszanka starannie dobranych trzech składników: czerwonych pomidorów, czosnku i aromatycznej czarnuszki. Nadaje potrawom barwny i apetyczny wygląd, a także wyjątkowy smak. Dzięki tradycyjnej metodzie suszenia pomidorów na słońcu, otrzymuje się przyprawę o bardzo intensywnym aromacie, niezwykle wzmocnionym smaku i zapachu. Mieszankę polecamy do wszelkich potraw, szczególnie do past, sosów, zapiekanek, pizzy, surówek, sałatek oraz do mięs i marynat, jogurtów, twarożku, omletów. Sprawdza się najlepiej w duecie z makaronem, a nawet jako urozmaicenie tradycyjnej jajecznicy.

Sól himalajska w młynku

Sól himalajska to najczystsza sól na świecie, pochodząca z pasma górskiego w Himalajach. Zawiera mikroelementy i pierwiastki do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jej różowo-biały kolor jest zależny od koloru skały z jakiej pochodzi. Poza zastosowaniem spożywczym jako tradycyjna sól kuchenna, sól himalajską można stosować także do kąpieli.

 

sól i wampirzy sen

Sól himalajska ziołowa w młynku


Sól ziołowa nadaje potrawom intensywny, ziołowy smak i aromat. Może być stosowana jako substytut zwykłej soli kuchennej. Idealnie nadaje się do nacierania różnych gatunków mięs, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonała do aromatycznych sosów, warzyw, grzybów, twarogów, past, rozmaitych sosów, surówek, sałatek, steków, kotletów mielonych, gulaszów, dań z jaj, potraw z ziemniaków, a także do potraw z grilla.

 

sól ziołowa wampirzy sen i uniwersalna

 

Przyprawa ostra jazda w młynku

Przyprawa Ostra Jazda została skomponowana dla osób ceniących wyrazisty smak. Przyprawa ta podkreśli ostry smak każdego dania. Przyprawa znajduje się w ceramicznym młynku wielokrotnego wykorzystania.

 

gama przypraw w młynkach