Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Z Pestek Dyni

Z Pestek Dyni

Stawiasz na naturalne produkty? Poznaj „zielone złoto”, czyli olej z pestek dyni, znany ze swoich cennych właściwości. Jest on stosowany nie tylko w kuchni, ale też dodawany do wielu kosmetyków oraz chętnie wykorzystywany w medycynie naturalnej. W naszym sklepie marketbio.pl znajdziesz olej z nieprażonych pestek dyni tłoczony na zimno, co sprawia, że produkt zachowuje swoje wartości odżywcze, dlatego oprócz bezpośredniego spożycia, z powodzeniem może być używany do urozmaicania potraw oraz jako zamiennik kosmetyków do zewnętrznej pielęgnacji skóry i włosów. Pamiętaj o nim codziennie, ciesz się zdrowym ciałem oraz pięknym wyglądem.

Olej z pestek dyni i jego drogocenny skład

Olej z pestek dyni dostępny w naszej ofercie to ciemnozielony produkt, który cechuje się charakterystycznym, intensywnym orzechowym smakiem i zapachem, a co równie istotne, nie zawiera konserwantów. W przypadku olejów BIO warto wiedzieć, że powstają one z pestek dyni uprawianych w sprawdzonych, ekologicznych gospodarstwach Styrii, gdzie od około 300 lat produkuje się olej doskonałej jakości. Do uprawy roślin nie stosuje się nawozów sztucznych ani pestycydów oraz innych substancji chemicznych szkodliwych dla organizmu - dzięki temu wyroby te są pełne cennych witamin i minerałów. Oprócz tego stanowią bogate źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów. Olej z pestek dyni jest doceniany głównie za wysoką zawartość pełnowartościowych tłuszczów roślinnych. Większość kwasów tłuszczowych znajdujących się w tym oleju to kwasy nienasycone, zaś około 20 % to kwasy nasycone. Poza tym olej z pestek dyni jest produktem antybakteryjnym, przeciwutleniającym oraz przeciwgrzybicznym.

Olej z pestek dyni i jego właściwości

Proponujemy najwyższej jakości, zdrowy olej z pestek dyni, który dzięki swoim właściwościom jest niezbędnym elementem wpływającym na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Jego działanie docenią z pewnością osoby borykające się ze schorzeniami układu pokarmowego, skarżące się na częste infekcje dróg moczowych oraz górnych dróg oddechowych, a także z wysokim poziomem cholesterolu we krwi. Ponadto olej z pestek dyni w znacznym stopniu wpływa na przemianę materii, a wnikając w cebulki włosów wzmacnia je i zapobiega ich wypadaniu. Jest polecany osobom starszym z kłopotami z pamięcią i koncentracją. Lekkostrawny oraz odporny na utlenianie olej hamuje ponadto reakcje uczuleniowe i stymuluje układ odpornościowy. To produkt bezglutenowym, dlatego z powodzeniem może być stosowany przez alergików czy osoby chorujące na celiakię.

Zastosowanie oleju z pestek dyni

Oprócz szerokiego zastosowania w kosmetyce uzyskany z pestek dyni olej wykazuje mnóstwo właściwości prozdrowotnych, dlatego warto go wykorzystywać na co dzień, urozmaicając menu kilkoma kroplami tego cennego produktu. Dzięki temu, że posiada on piękny zapach i orzechowy posmak, można go używać w kuchni do przygotowywania surówek i sałatek, surowych warzyw czy pełnoziarnistego pieczywa. Oprócz tego olej z pestek dyni doskonale smakuje jako dodatek do zup i kremów, świetnie sprawdza się także w połączeniu z różnymi deserami takimi jak lody, pudding lub sernik.

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji
  • Niskie ceny wysyłki
  • Duży wybór rodzajów dostawy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką)
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów
  • Duży wybór (ponad 6000 zdrowych produktów)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
opineo
ceneo
trusted-shops
google