Czekolada Z Rodzynkami I Orzechami Bez Laktozy Bezglutenowa Na Napoju Ryżowym Bio 100g
-
- 13,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,1 kg
Cena kat. za 1kg :139.90 zł
CZEKOLADA Z RODZYNKAMI I ORZECHAMI BEZ LAKTOZY, BEZGLUTENOWA (NA NAPOJU RYŻOWYM) BIO
Składniki Fair Trade- 73%
Masa kakaowa minimum 48%
Masa netto: 100 g
Składniki: tłuszcz kakaowy*, nierafinowany cukier trzcinowy*, mleko ryżowe w proszku* (17%), masa kakaowa*, rodzynki* (5%), orzechy laskowe* (5%) wanilia*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: BE-BIO-02
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Informacja dla alergików: Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy. Zawartość laktozy nie więcej niż 0,1%.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed ciepłem.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2245 kJ/ 536 kcal
Tłuszcz: 33,6 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 19,3 g
Węglowodany: 56,3 g
- w tym cukry: 43,8 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,03 g
Bezglutenowa i Bezlaktozowa Czekolada z Rodzynkami i Orzechami na Napoju Ryżowym Bio
Odkryj wyjątkowe połączenie smaków dzięki czekoladzie z rodzynkami i orzechami, która jest idealnym rozwiązaniem dla osób poszukujących produktów bezglutenowych i bez laktozy. Wykonana na bazie napoju ryżowego, ta czekolada spełnia najwyższe standardy ekologiczne.
Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Czekolada zawiera 73% składników Fair Trade, co oznacza, że wspiera etyczne praktyki produkcji rolnej. Z masą kakaową wynoszącą minimum 48%, łączy naturalną słodycz nierafinowanego cukru trzcinowego z mlekiem ryżowym w proszku. Dodatek rodzynek i orzechów laskowych zapewnia chrupiącą teksturę i wyrazisty smak.
Certyfikaty i Informacje Alergiczne
Czekolada posiada certyfikat BE-BIO-02, co gwarantuje jej ekologiczne pochodzenie. Istnieje możliwość wystąpienia śladowych ilości mleka, orzeszków ziemnych oraz innych orzechów, a zawartość laktozy nie przekracza 0,1%.
Zalety i Możliwości Wykorzystania w Kuchni
- Wegańska i bezglutenowa - idealna dla osób na specjalnych dietach.
- Doskonała jako przekąska na co dzień.
- Może być używana w wypiekach jako dodatek do ciast i deserów, nadając im wyjątkowy smak i aromat.
- Łatwa do przechowywania; wystarczy trzymać ją w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła.
Wartość Odżywcza
W 100 g produktu znajdziesz: energia: 2245 kJ/536 kcal, tłuszcz: 33,6 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 19,3 g), węglowodany: 56,3 g (w tym cukry 43,8 g), białko: 2,8 g, sól: 0,03 g.
Najczęściej zadawane pytania
Czy czekolada jest bezpieczna dla osób z nietolerancją glutenu?
Tak, produkt jest certyfikowany jako bezglutenowy.
Jak przechowywać czekoladę, aby nie straciła swoich właściwości?
Czekoladę należy przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od ciepła.
Czy paczka czekolady może zawierać śladowe ilości orzechów?
Tak, czekolada może zawierać śladowe ilości innych orzechów, mimo zachowania ostrożności podczas produkcji.
- Producent/Dystrybutor: BONVITA .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000007855