Mąka Kokosowa Bio 500 g Cocomi
-
- 11,99 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :23.98 zł
MĄKA KOKOSOWA BIO
Masa netto: 500 g
Składniki: Kokos* (100%)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Jednostka certyfikująca: LK-BIO-149
Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce i spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1907 kJ/454 kcal
Tłuszcz: 18 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 57 g
- w tym cukry: 19 g
Błonnik: 37 g
Białko: 16 g
Sól: 0,81 g
Producent:
Renuka Agri Organics Ltd.
69, Sri Jinaratana Road, Colombo 2, Sri Lanka
Mąka kokosowa Bio 500 g Cocomi – naturalna alternatywa dla tradycyjnych mąk
Mąka kokosowa to doskonały wybór dla wszystkich miłośników zdrowego stylu życia. Produkt ten jest idealnym zamiennikiem tradycyjnych mąk, umożliwiającym kulinarne eksperymenty w duchu ekologii.
Co to jest mąka kokosowa?
Mąka kokosowa to produkt wytwarzany z całkowicie naturalnych składników, uzyskany z mielonego, suszonego kokosa. Posiada delikatny smak i aromat, który wzbogaca potrawy o egzotyczny akcent.
Zastosowanie w kuchni
Mąka kokosowa jest doskonała do wypieków, przygotowywania deserów, a także do zagęszczania sosów i zup. Dzięki niej Twoje potrawy będą nie tylko smaczne, ale także pełne błonnika i składników odżywczych.
- Idealna dla osób poszukujących alternatywy dla mąki pszennej.
- Bezglutenowa – świetna propozycja dla osób z nietolerancją glutenu.
- Wysoka zawartość błonnika – wspiera utrzymanie zbilansowanej diety.
Certyfikowane poświadczenia
Produkt pochodzi z rolnictwa ekologicznego, co jest potwierdzone certyfikatem LK-BIO-149. Dzięki temu mamy pewność, że jest w pełni naturalny i bezpieczny.
Warunki przechowywania
Aby zachować świeżość i jakość produktu, mąkę kokosową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowanie powinno być szczelnie zamknięte i umieszczone w lodówce. Należy spożyć w ciągu 1 miesiąca od otwarcia.
Najczęściej zadawane pytania
- Czy mąka kokosowa jest odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej?
Tak, mąka kokosowa jest naturalnie bezglutenowa. - Jak długo mogę przechowywać mąkę kokosową po otwarciu?
Należy ją spożyć w ciągu miesiąca od otwarcia, przechowując w lodówce. - Jakie właściwości kulinarne ma mąka kokosowa w porównaniu do innych mąk?
Charakteryzuje się delikatnym kokosowym aromatem i jest bogata w błonnik.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: COCOMI .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000005151
Recenzje
Ela
Zakup zweryfikowany
|
|
Jakub
Recenzja niezweryfikowana
|