
Jednym z podstawowych składników codziennej diety z pewnością jest pieczywo i różnego rodzaju wypieki. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego śniadania czy kolacji. Wysokiej jakości produkty stanowią cenne źródło składników odżywczych i błonnika pokarmowego, dzięki czemu zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Poszukując w pełni naturalnych produktów, warto skorzystać z bogatego asortymentu sklepu internetowego MarketBio. Znajduje się zdrowe pieczywo oparte na wyłącznie ekologicznych składnikach. Wybierając je, możesz mieć pewność, że dostarczysz swojemu organizmowi wszystko to, co najlepsze. Aktualnie mamy do zaoferowania szeroki wybór zróżnicowanych artykułów. To sprawia, że z pewnością znajdziesz idealną propozycję dla siebie, która będzie odpowiadać Twoim potrzebom żywieniowym.
Bułka Tarta Bezglutenowa 350 g - Bezgluten
BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 350 g Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko grochowe, sól, błonnik z babki jajowatej. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1569 kJ/ 371 kcal Tłuszcz: 4,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 77 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 4,6 g Sól: 1,5 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza k. Krakowa
Dlaczego warto sięgnąć po ekologiczne pieczywo?
Istnieje wiele powodów, dla których warto postawić na ekologiczne pieczywo. Przede wszystkim jest to produkt skierowany dla osób pragnących zadbać o zbilansowaną dietę. Oparto go wyłącznie na naturalnych składnikach, dzięki czemu korzystnie wpływa na organizm, a przy tym pomaga troszczyć się o środowisko naturalne. Podobnie jak w przypadku innych artykułów eko potwierdzeniem jakości są specjalne certyfikaty. Gwarantują one, że wykorzystane do produkcji pochodzą ze sprawdzonych upraw, a wszystkie etapy wytwarzania będą pod ścisłą kontrolą. Aktualnie na rynku dostępne są różne rodzaje ekologiczna pieczywa - tradycyjnego czy też chrupkiego, co ułatwia dostosowanie odpowiedniej propozycji do indywidualnych preferencji smakowych oraz żywieniowych.
Wysokiej jakości pieczywo bezglutenowe
Dla osób, które ze względów zdrowotnych zmuszone są ograniczyć gluten w diecie, doskonałym rozwiązaniem może być pieczywo bezglutenowe. To świetny zamiennik dla tradycyjnych wypieków. Nic więc dziwnego, że z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. Pieczywo bezglutenowe nie zawiera składników zbożowych, takich jak pszenica, żyto czy jęczmień, dzięki czemu są bezpieczne dla alergików. Obecnie dostępne jest w wielu ciekawych wariantach, które niejedną osobę zaskoczą wyjątkowymi walorami smakowymi. Wszystkie z nich oparto o starannie wyselekcjonowane, naturalne składniki bez sztucznych barwników, aromatów czy emulgatorów. Wśród licznych propozycji znajdziesz produkty, takie jak chleb pełnoziarnisty, proteinowy, żytni czy owsiany w wersji tradycyjnej lub chrupkiej, a także wafle ryżowe czy kukurydziane.
Wybierz spośród licznych produktów marki MarketBio!
Poszukujesz wysokiej klasy produktów spożywczych, które stanowić będą znakomitą podstawę śniadań czy kolacji? Jeśli tak, to doskonałym rozwiązaniem może być skorzystanie z bogatego asortymentu sklepu internetowego MarketBio. Do dyspozycji mamy szeroki wybór artykułów stworzonych z myślą o potrzebach najbardziej wymagających klientów. Wśród nich znajdziesz zarówno delikatne, lekkostrawne pieczywo pszenne, jak i niezwykle pożywne i sycące pieczywo pełnoziarniste. Ze względu na zróżnicowany wybór z pewnością znajdziesz odpowiedni produkt dla siebie niezależnie od potrzeb żywieniowych czy preferencji smakowych. Zachęcamy do sprawdzenia całego asortymentu!
Od jak dawna istnieje marka/firma BEZGLUTEN i kto ją stworzył i dlaczego?
Marka Bezgluten powstała w 2004r. Naszą misą od początku działalności jest dążenie by nietolerancja glutenu, celiakia i fenyloketonuria nie stanowiły przeszkody w prowadzeniu normalnego trybu życia. We własnych, nowoczesnych laboratoriach badawczo-rozwojowych wykwalifikowana kadra specjalistów, stosując innowacyjne receptury i technologie, codziennie dba o wyrób najwyższej jakości produktów bezglutenowych i niskobiałkowych. Dzięki temu konsumenci mogą korzystać z tego rodzaju artykułów od rodzimej firmy i nie muszą sprowadzać ich z zagranicy
Co charakteryzuje produkty marki/firmy BEZGLUTEN? Co wyróżnia produkty z gamy marki BEZGLUTEN spośród innych dostępnych na rynku?
Połączenie wiedzy, doświadczenia i pasji naszych pracowników sprawia, że produkty firmy Bezgluten spełniają nie tylko standardy najwyższej jakości, ale również charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem oraz formą. Wyroby nie są jedynie zamiennikami żywności glutenowej. Wyszliśmy naprzeciw tym, którzy od życia oczekują czegoś więcej i pragną urozmaicać swój jadłospis
Co wpływa na cenę produktów firmy BEZGLUTEN?
Szczególną uwagę przywiązujemy do bezpiecznego procesu produkcji artykułów bezglutenowych i niskobiałkowych. Współpracujemy tylko ze sprawdzonymi firmami. Przeprowadzamy skrupulatne analizy jakości i składu dostarczanych nam surowców, aby mieć pewność, że nie zawierają zanieczyszczeń. Z tego względu wprowadziliśmy międzynarodowy standard kontroli jakości żywności i bezpieczeństwa Global Quality BRC Food v.7 oraz IFS v.6.
Jak wygląda dostępność produktów firmy BEZGLUTEN w ciągu roku? Z którymi produktami może być problem z dostępnością i w jakim okresie roku?
Staramy się aby dostępność produktów była całoroczna. Nie mamy okresowych braków dostępności produktów.
Jakie są plany firmy odnośnie powiększania asortymentu lub ulepszania obecnego asortymentu?
Cały czas optymalizujemy nasz asortyment. W każdym roku pojawia się kilka nowych produktów.
Czy są plany ekspansji na inne rynki świata czy tylko skupienie się na obecnym rynku?
Staramy się docierać z naszą ofertą nie tylko na rynek krajowy, ale również zagraniczny.
Czy mają Państwo informację od klienta, że jakiś produkt pozytywnie na niego wpłynął? Jeśli tak to który produkt i w jaki sposób pozytywnie wpłynął na klienta?
Oczywiście, często klienci dzwonią do nas z podziękowaniem, że dzięki naszym produktom czują się lepiej. Zostawiają również opinie na sklepie internetowym. Przykładowo opinia dotyczącą mieszanki pierogowo naleśnikowej:
BOGUSIA
22.05.2021, 09:41
Nalesniki
Robiłam już 2 x naleśniki z tej mąki i wyszly naprawdę fajne. Często przy makach bezglutenowych nalesniki wychodza kruche i łamią się-tutaj nie było tego problemu . Naprawdę smaczne !
Który z produktów marki BEZGLUTEN cieszy się największą popularnością?
Największą popularnością cieszy się kategoria pieczywo.
Jakie pytania najczęściej zadają klienci i co Państwo na nie odpowiadają?
- Dla kogo skierowana jest nasza oferta?
Produkty bezglutenowe - dla osób chorych na celiakię, dla tych którzy mają alergię lub nadwrażliwość na gluten, wspomagająco przy leczeniu chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego, problemów trawiennych o nieznanym podłożu.
Produkty niskobiałkowe – dla chorych na Fenyloketonurię, dla osób zmagających się z niewydolnością nerek i wątroby, w przebiegu chorób trzustki, pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych.
- Czy nasze produkty zawierają surowce GMO?
Nasze produkty NIE zawierają surowców GMO. Zgodnie z prawem żywnościowym, jeżeli produkt zawiera substancje/ składnik modyfikowany genetycznie musi taki zapis pojawić się na etykiecie. Brak takiej informacji świadczy o tym, że produkt jest wolny od GMO.
- Dlaczego guma guar, guma ksantanowa i hydroksypropylomethyloceluloza są w naszych produktach i dlaczego nie należy się ich obawiać?
Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.