
Jednym z produktów, które powinny znajdować się w każdej kuchni, z pewnością jest bułka tarta. Chociaż na ogół nie kojarzy się zbyt zdrowo, to jednak odpowiednio dobrany, ekologiczny wariant może stanowić doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Z pewnością będzie to znacznie zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej bułki pszennej. Doskonale sprawdzi się do wszelkiego rodzaju potraw z elementem panierki. Wykorzystując ekologiczną bułkę tartą, możesz zapewnić sobie wyjątkowo smaczny efekt, a jednocześnie dostarczyć organizmowi sporą dawkę cennych substancji odżywczych. Aktualnie w asortymencie sklepu internetowego MarketBio produkt ten znajdziesz w zróżnicowanych wariantach, dzięki czemu z łatwością dobierzesz odpowiednią propozycję dla siebie wedle potrzeb żywieniowych.
Bułka Tarta Bezglutenowa 350 g - Bezgluten
BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA Odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 350 g Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko grochowe, sól, błonnik z babki jajowatej. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1569 kJ/ 371 kcal Tłuszcz: 4,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 77 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 4,6 g Sól: 1,5 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza k. Krakowa
Wyjątkowe właściwości ekologicznej bułki tartej
Poszukujesz zdrowych zamienników dla tradycyjnych produktów żywnościowych wykorzystywanych na co dzień w kuchni? Jeśli tak, to doskonałym rozwiązaniem jest ekologiczna bułka tarta. Przede wszystkim wyróżnia się znacznie większą ilością cennych składników odżywczych niż w przypadku zwykłego pieczywa. Zawiera sporą zawartość błonnika pokarmowego gwarantującego długotrwałe uczucie sytości. Jednocześnie stanowi bogate źródło magnezu, fosforu, białka, potasu czy sodu, a także witaminy E i z grupy B. Ekologiczna bułka tarta została wyprodukowana ze starannie wyselekcjonowanych, w pełni naturalnych składników, dzięki czemu ma znakomite właściwości i wyśmienity smak. Jednocześnie w przeciwieństwie do tradycyjnych propozycji wyróżnia je mniejsza ilość kalorii.
Bułka tarta bezglutenowa - znakomita alternatywa dla alergików
Jeśli potrzebujesz zdrowego zamiennika dla tradycyjnych produktów, doskonałym rozwiązaniem może być bułka tarta bezglutenowa. To propozycja dedykowana dla osób nietolerujących glutenu. Do jej wytworzenia wykorzystywane są specjalne mieszanki zwykle na bazie mąki ryżowej lub kukurydzianej. Dzięki temu niezależnie od wymagań żywieniowych nie trzeba rezygnować z ulubionych smaków i obawiać się o swoje samopoczucie. Wykorzystując bułkę tartą bezglutenową, uzyskasz wyjątkowo aromatyczną i idealnie chrupiącą panierkę, która wzbogaci wiele, zróżnicowanych potraw. Aktualne w MarketBio dostępnych jest kilka takich produktów, co ułatwi dopasowanie odpowiedniej propozycji do własnych preferencji.
Wybierz wysokiej klasy produkty w MarketBio!
Pragniesz zaopatrzyć się w najwyższej jakości artykuły spożywcze, które pomogą utrzymać zbilansowaną dietę? Jeśli tak, to doskonałym rozwiązaniem jest skorzystanie ze sklepu internetowego MarketBio. Mamy do zaoferowania szeroki wybór tych produktów zróżnicowanych pod względem składu czy konsystencji. Wśród nich znajdziesz zarówno klasyczne propozycje, takie jak bułka tarta razowa czy pszenno-żytnia, jak i bezglutenowe oparte na mąkach kukurydzianych czy ryżowych. Wszystkie artykuły oparte są na naturalnych, w pełni ekologicznych składnikach. Potwierdzeniem wysokiej jakości są certyfikaty zamieszczone na opakowaniach. Zachęcamy do sprawdzenia całej oferty, aby wybrać żywność dla siebie!
Od jak dawna istnieje marka/firma BEZGLUTEN i kto ją stworzył i dlaczego?
Marka Bezgluten powstała w 2004r. Naszą misą od początku działalności jest dążenie by nietolerancja glutenu, celiakia i fenyloketonuria nie stanowiły przeszkody w prowadzeniu normalnego trybu życia. We własnych, nowoczesnych laboratoriach badawczo-rozwojowych wykwalifikowana kadra specjalistów, stosując innowacyjne receptury i technologie, codziennie dba o wyrób najwyższej jakości produktów bezglutenowych i niskobiałkowych. Dzięki temu konsumenci mogą korzystać z tego rodzaju artykułów od rodzimej firmy i nie muszą sprowadzać ich z zagranicy
Co charakteryzuje produkty marki/firmy BEZGLUTEN? Co wyróżnia produkty z gamy marki BEZGLUTEN spośród innych dostępnych na rynku?
Połączenie wiedzy, doświadczenia i pasji naszych pracowników sprawia, że produkty firmy Bezgluten spełniają nie tylko standardy najwyższej jakości, ale również charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem oraz formą. Wyroby nie są jedynie zamiennikami żywności glutenowej. Wyszliśmy naprzeciw tym, którzy od życia oczekują czegoś więcej i pragną urozmaicać swój jadłospis
Co wpływa na cenę produktów firmy BEZGLUTEN?
Szczególną uwagę przywiązujemy do bezpiecznego procesu produkcji artykułów bezglutenowych i niskobiałkowych. Współpracujemy tylko ze sprawdzonymi firmami. Przeprowadzamy skrupulatne analizy jakości i składu dostarczanych nam surowców, aby mieć pewność, że nie zawierają zanieczyszczeń. Z tego względu wprowadziliśmy międzynarodowy standard kontroli jakości żywności i bezpieczeństwa Global Quality BRC Food v.7 oraz IFS v.6.
Jak wygląda dostępność produktów firmy BEZGLUTEN w ciągu roku? Z którymi produktami może być problem z dostępnością i w jakim okresie roku?
Staramy się aby dostępność produktów była całoroczna. Nie mamy okresowych braków dostępności produktów.
Jakie są plany firmy odnośnie powiększania asortymentu lub ulepszania obecnego asortymentu?
Cały czas optymalizujemy nasz asortyment. W każdym roku pojawia się kilka nowych produktów.
Czy są plany ekspansji na inne rynki świata czy tylko skupienie się na obecnym rynku?
Staramy się docierać z naszą ofertą nie tylko na rynek krajowy, ale również zagraniczny.
Czy mają Państwo informację od klienta, że jakiś produkt pozytywnie na niego wpłynął? Jeśli tak to który produkt i w jaki sposób pozytywnie wpłynął na klienta?
Oczywiście, często klienci dzwonią do nas z podziękowaniem, że dzięki naszym produktom czują się lepiej. Zostawiają również opinie na sklepie internetowym. Przykładowo opinia dotyczącą mieszanki pierogowo naleśnikowej:
BOGUSIA
22.05.2021, 09:41
Nalesniki
Robiłam już 2 x naleśniki z tej mąki i wyszly naprawdę fajne. Często przy makach bezglutenowych nalesniki wychodza kruche i łamią się-tutaj nie było tego problemu . Naprawdę smaczne !
Który z produktów marki BEZGLUTEN cieszy się największą popularnością?
Największą popularnością cieszy się kategoria pieczywo.
Jakie pytania najczęściej zadają klienci i co Państwo na nie odpowiadają?
- Dla kogo skierowana jest nasza oferta?
Produkty bezglutenowe - dla osób chorych na celiakię, dla tych którzy mają alergię lub nadwrażliwość na gluten, wspomagająco przy leczeniu chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego, problemów trawiennych o nieznanym podłożu.
Produkty niskobiałkowe – dla chorych na Fenyloketonurię, dla osób zmagających się z niewydolnością nerek i wątroby, w przebiegu chorób trzustki, pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych.
- Czy nasze produkty zawierają surowce GMO?
Nasze produkty NIE zawierają surowców GMO. Zgodnie z prawem żywnościowym, jeżeli produkt zawiera substancje/ składnik modyfikowany genetycznie musi taki zapis pojawić się na etykiecie. Brak takiej informacji świadczy o tym, że produkt jest wolny od GMO.
- Dlaczego guma guar, guma ksantanowa i hydroksypropylomethyloceluloza są w naszych produktach i dlaczego nie należy się ich obawiać?
Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.