
Dawniej, przetwory warzywne były specjalnością każdej pani domu, która w ten sposób robiła zapasy na nieoczkiwane sytuacje. Mając pod ręką przetwory, zawsze jesteśmy w stanie przyrządzić ciekawy i zdrowy posiłek, w którym zostaną one użyte jako główny składnik dania lub jako dodatek. Dziś często nie mamy czasu na to, aby przygotować własne przetwory warzywne. Bez obaw! Możesz je zamówić ze sklepu online ze zdrową żywnością Marketbio!
Kapusta Kiszona Bio 680 g /410 g Bio Planet
EKOLOGICZNA KAPUSTA KISZONA Produkt pasteryzowany Masa netto: 680 g Masa netto po odsączeniu: 410 g Składniki: Ekologiczna kapusta (60%), woda, sól, regulator kwasowości - kwas askorbinowy Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 st. C Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 43 kJ/10 kcal Tłuszcz: 0,1 g - w tym nienasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 2,0 g - w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,7 g Sól: 2,2 g Do sprawdzenia
Groszek Zielony w Zalewie w Słoiku Bio 350 g/ 230 g - Bio Europa
GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Masa netto: 350 g Masa netto po odsączeniu: 230 g Składniki: groszek zielony* (65,7%), woda, miód*, sól morska *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: NL-BIO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 306 kJ/ 73 kcal Tłuszcz: 0,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 9,1 g - w tym cukry: 1,4 g Błonnik: 4,5 g Białko: 5,4 g Sól: 0,5 gDo sprawdzenia
Ciecierzyca w Zalewie w Słoiku Bio 350 g (220 g) - Bio Europa
CIECIERZYCA W ZALEWIE W SŁOIKU BIO Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Masa netto: 350 g Masa netto po odsączeniu: 220 g Składniki: Ciecierzyca* (62,9%), woda, sól morska. *składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: NL-BIO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 532 kJ/ 127 kcal Tłuszcz: 2,7 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g Węglowodany: 15 g - w tym cukry: 0,4 g Błonnik: 7,1 g Białko: 7,1 g Sól: 0,35 g Producent: Baltussen Konservenfabriek B.VDo sprawdzenia
Kukurydza Słodka W Zalewie W Słoiku Bio 230 g Bio Europa
KUKURYDZA SŁODKA W ZALEWIE BIO Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Masa netto: 340 g Masa netto po odsączeniu: 230 g Składniki: Kukurydza* (67,6%), woda, sól morska, sok z cytryny* * składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: NL-BIO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 357 kJ/85 kcal Tłuszcz: 1,6 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g Węglowodany: 13 g - w tym cukry: 5,2 g Błonnik: 3,3 g Białko: 3 g Sól: 0,32 g Producent: Baltussen Konservenfabriek B.V.Do sprawdzenia
Czym właściwie są przetwory warzywne?
Przetwory warzywne to nic innego jak warzywa w zalewie zamknięte w słoiku. W ten sposób są one zabezpieczone przed psuciem, dzięki czemu, mogą spoczywać w spiżarni nawet przez kilka lat. Oczywiście nie wszystkie warzywa nadają się na przetwory, jednakże wybór jest tutaj naprawdę spory. Do popularnych przetworów warzywnych zaliczymy: czosnek, buraczki, kapustę, ogórki, pomidory, marchewkę, papryczki, kapary, groszek, kukurydzę, fasolkę czy chociażby karczochy. Ze względu na długi termin przydatności do spożycia, przetwory służą do gromadzenia domowych zapasów.
Dlaczego warto wyposażyć się w przetwory?
Sposób przygotowywania różnych przetworów może się nieco różnić, ale w większości przypadków jest nie zwykle prosty: warzywa uprzednio wymoczone w osolonej wodzie są następnie odsączane i umieszczane w specjalnej zalewie wykonanej na bazie wody, octu oraz cukru. Warzywa w zalewie zamknięte w słoiku są odporne na psucie i długo utrzymują swoje właściwości odżywcze. Mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. To czyni je idealnymi zapasami, które w każdej chwili mogą nam pomóc „wyczarować coś z niczego”. Przetwory warzywne mogą stanowić podstawowy składnik dania lub zostać wykorzystane jako dodatek.
W jaki sposób możemy wykorzystać przetwory warzywne?
Przetwory warzywne często znajdują zastosowanie w okresie jesienno-zimowym, gdy dostęp do świeżych warzyw jest mocno ograniczony. Możemy je wykorzystać do stworzenia prostych sałatek i surówek, które znacznie urozmaicą naszą codzienną dietę. Warzywa takie jak: kukurydza, groszek czy papryczki są częstym składnikiem wielu potraw, dzięki czemu, dobrze zaopatrzona spiżarnia może okazać się prawdziwym zbawieniem w sytuacji, gdy musimy szybko przygotować danie i nie mamy możliwości pójścia na zakupy. Przetwory warzywne sprawdzają się także w wielu różnych zupach.
Szeroki wybór przetworów warzywnych w sklepie Marketbio.pl
W sklepie Marketbio.pl znajdziesz rozbudowany wybór przetworów warzywnych odznaczających się wysoką jakością oraz długim terminem przydatności do spożycia. W ofercie naszego sklepu znajdziesz m.in.: pomidory, ogórki, kukurydzę, groszek, czosnek, marchewkę, karczochy, oliwki, ciecierzycę, buraczki, soczewicę i wiele innych przetworów, które mogą być przechowywane w domu na specjalne okoliczności. Przetwory warzywne najlepiej jest przechowywać w nieco chłodniejszej temperaturze. Najlepszym miejscem jest oczywiście spiżarnia lub piwnica. W chłodniejszych okresach roku, przetwory można trzymać również na balkonie.
Producent BIO EUROPA – Naturalne Produkty Żywnościowe
Kim jest BIO EUROPA?
BIO EUROPA to producent specjalizujący się w oferowaniu najwyższej jakości **produktów organicznych**. W ich asortymencie znajdują się zarówno popularne **produkty sypkie**, jak i **produkty spożywcze w słoikach**, które charakteryzują się doskonałym smakiem i naturalnym pochodzeniem.Asortyment BIO EUROPA
Oferowane przez BIO EUROPA **produkty bio** wyróżniają się różnorodnością i bogactwem smaków, co pozwala na ich wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Poniżej prezentujemy listę niektórych z tych **ekologicznych produktów**:- **Kapusta Kiszona Bio** - idealna do sałatek i zimowych przetworów.
- **Makaron Gryczany Gniazda Wstążki Bio** - doskonały do przygotowywania zdrowych obiadów.
- **Ciecierzyca w Zalewie w Słoiku Bio** - świetna baza do dań warzywnych.
- **Miód Akacjowy Bio** - naturalne słodzidło.
- **Makaron Krajanka Bio** - tradycyjny składnik polskich zup.
- **Groszek Zielony w Zalewie w Słoiku Bio** - zdrowy dodatek do sałatek.
- **Karob Prażony Bio** - alternatywa dla kakao.
- **Miód Wielokwiatowy Bio** - wszechstronny produkt w kuchni.
- **Miód Lipowy Bio** - charakteryzujący się delikatnym smakiem.
- **Granulat Sojowy Bio** - źródło białka roślinnego.