
Kombucha zyskuje coraz więcej fanów, nie sposób tego nie zauważyć. To słodko-kwaśny napój musujący. Przypisuje się jemu niezliczone właściwości prozdrowotne, przede wszystkim te silnie odtruwające oraz wspierające florę bakteryjną jelit. Nie wyobrażamy sobie nawet tego, że w marketbio.pl, mogłoby zabraknąć kombuchy! Zapraszamy do zakupów!
Kombucha Acerola+ Imbir BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml - Vigo
KOMBUCHA ACEROLA + IMBIR BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Acerola + imbir to bogata w witaminę C mieszanka puree z owoców aceroli z amazońskiego lasu deszczowego z północy Brazylii i imbiru z peruwiańskiej prowincji Pichanaki. Skomponowany z najlepszych produktów napój warzymy w niewielkich partiach zachowując rzemieślniczy charakter. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda,bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla, bio przecier z aceroli (1,7%), bio ekstrakt z imbiru (0,3%). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Witamina C - 84 mg/ butelka (105%*) *Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Kombucha Mango+ Marakuja BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml - Vig...
KOMBUCHA MANGO + MARAKUJA BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Mango + Marakuja to mieszanka owoców z Ameryki Południowej. Słodycz rosnącego w górskim klimacie kolumbijskich Kordylierów mango przełamuje tropikalny smak peruwiańskiej marakui, by razem stworzyć orzeźwiającą kompozycję. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda, bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), bio pulpa z mango, bio sok z marakui NFC, nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 91 kJ/ 22 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,9 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Kombucha Kurkuma plus Imbir BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml -...
KOMBUCHA KURKUMA + IMBIR BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Kurkuma + imbir łączy w sobie intensywność kurkumy z peruwiańskiej prowincji Chanchamayo z aromatycznym imbirem i pieprzem. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda,bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, bio kurkuma, dwutlenek węgla, bio imbir, bio pieprz. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 83 kJ/ 19 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Kombucha Ogórek plus Kolendra BIO 330 ml - VIGO
KOMBUCHA OGÓREK + KOLENDRA BIO Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa, organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwiający poprawiający samopoczucie. Łączy w sobie lekkość włoskiego ogórka z Toskanii z mocnym aromatem kolendry z francuskiej Prowansji. Skomponowany z najlepszych produktów napój warzymy w niewielkich partiach zachowując jego rzemieślniczy charakter. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Delikatnie musująca. Zawartość netto: 330 ml Składniki: Filtrowana woda, bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla, ekstrakt z ogórka (0,13%), ekstrakt kolendry (0,04%). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób spożycia: Pij schłodzone. Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 85 kJ/ 20 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Shot Kombucha Probiotyk Piękno z Kolagenem Bezglutenowy 100 ml - ETAM VIGO
SHOT KOMBUCHA PROBIOTYK PIĘKNO Z KOLAGENEM BEZGLUTENOWY Napój typu shot, który stanowi owoc współpracy Etam i Vigo Kombucha. Ferment kombuchy bogaty w probiotyki niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego połączyliśmy z kolagenem o ekstremalnie wysokim poziomie wchłaniania (300 Da). Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Butelka zawiera: Kolagen 10 000 mg (300 Da), Witamina C: 80 mg (100%*), Pomad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus Acidophilus, L. plantarum, kultury kombuchy. Zawartość netto: 100 ml Składniki: sok z jabłek tłoczony na zimno, hydrolizowany kolagen, ekstrakt z owoców dzikiej róży, ekstrakt róży, fermentowana herbata (woda, glukoza, herbata, ocet jabłkowy, kultury kombuchy). Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Koniecznie wstrząśnij. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 335 kJ/ 80 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 10 g - w tym cukry: 9,4 g Białko: 10 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Rose BIO Organiczna Herbata Fermentowana i Żywa 330 ml - Vigo
KOMBUCHA ROSE BIO - ORGANICZNA HERBATA FERMENTOWANA I ŻYWA Ręcznie przygotowywana, sfermentowana, surowa i organiczna herbata kombucha warzona z superfoods. Efekt? Wypełniony enzymami, elektrolitami, probiotykami i żywymi kulturami bakterii napój orzeźwia i poprawia samopoczucie. Rose to skomponowana z najlepszych składników, delikatna w smaku mieszanka płatków róż i owoców dzikiej róży pochodzących z krajów bałkańskich. Aby zachować jej rzemieślniczy charakter, warzymy ją w niewielkich partiach. Delikatnie musująca. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera alkoholu. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Zawartość netto: 330 ml Składniki: filtrowana woda,bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio fruktoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany bio cukier trzcinowy, dwutlenek węgla, bio ekstrakt dzikiej róży (0,2%), ekstrakt róży (0,07%). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pij schłodzone. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 86 kJ/ 20 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,5 g - w tym cukry: 4,3 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29 Poznań
Kombucha Yerba Mate z Kofeiną BIO 330 ml - VIGO
KOMBUCHA YERBA MATE Z KOFEINĄ BIO Organiczna herbata. Fermentowana i żywa. Delikatnie myusująca. Produkt wegański. Produkt bezglutenowy. Zawiera naturalną kofeinę. Zawiera probiotyki i kultury kombuchy. Nie zawiera alkoholu. Zawartość netto: 330 ml Składniki: Filtrowana woda, BIO fermentowana herbata (woda, BIO glukoza, Bio fruktoza, BIO herbata, BIO ocet jabłkowy, kultury kombuchy), nierafinowany BIO cukier trzcinowy, BIO Yerba mate, dwutlenek węgla. Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 76 kJ/ 18 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,2 g - w tym cukry: 4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Kofeina: 59 mg/330 ml Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Schisandra 330 ml - VIGO
KOMBUCHA SCHISANDRA Napój herbaciany Kombucha, naturalnie warzony. Delikatnie musujący. Odpowiednia dla wegan. Bez sztucznych barwników i substancji konserwujących. Pasteryzowany w niskiej temperaturze dla zachowania wszystkich składników aktywnych. Zawartość netto: 330 ml Składniki: woda, fruktoza, sfermentowana herbata ziołowa, ekstrakt schisandry, wyciąg z czarnej marchwi, dwutlenek węgla, kwas mlekowy, kwas jabłkowy, estry glicerolu i żywicy roślinnej; witamy: niacyna, wit. B6, biotyna, wit. B12. Sposób spożycia: Pij schłodzone i wstrząśnij przed użyciem. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 79 kJ/ 19 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,4 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
KOMBUCHA ACAI Napój herbaciany Kombucha, naturalnie warzony. Delikatnie musujący. Odpowiednia dla wegan. Bez sztucznych barwników i substancji konserwujących. Pasteryzowany w niskiej temperaturze dla zachowania wszystkich składników aktywnych. Zawartość netto: 330 ml Składniki: woda, fruktoza, sfermentowana herbata ziołowa, ekstrakt schisandry, wyciąg z czarnej marchwi i hibiskusa, dwutlenek węgla, ocet jabłkowy, ekstrakt z jagód acai, kwas mlekowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, witamy: niacyna, wit. B6, biotyna, wit. B12. Sposób spożycia: Pij schłodzone i wstrząśnij przed użyciem. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 77 kJ/ 18 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,4 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha Original 330 ml - VIGO
KOMBUCHA ORIGINAL Napój herbaciany Kombucha, naturalnie warzony. Delikatnie musujący. Odpowiednia dla wegan. Bez sztucznych barwników i substancji konserwujących. Pasteryzowany w niskiej temperaturze dla zachowania wszystkich składników aktywnych. Zawartość netto: 330 ml Składniki: woda, fruktoza, sfermentowana herbata ziołowa, dwutlenek węgla, naturalny aromat, ocet jabłkowy, karmel, kwas mlekowy, kwas jabłkowy; estry glicerolu i żywicy roślinnej; witamy: niacyna, wit. B6, biotyna, wit. B12. Sposób spożycia: Pij schłodzone i wstrząśnij przed użyciem. Warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 76 kJ/ 18 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 4,4 g - w tym cukry: 4,4 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha BIO Probiotyk Relax Shot 100 ml - VIGO
KOMBUCHA BIO PROBIOTYK RELAX SHOT Zawiera ashwagandhę i melisę lekarską. Połączenie filtratu z fermentu kombuchy bogatego w probiotyki z organicznymi ashwagandhą i melisą lekarską. Produkt wegański. Produkt bezglutenowy. Zawartość netto: 100 ml Składniki: BIO sok jabłkowy tłoczony na zimno, BIO sproszkowany korzeń ashwagandhy, BIO wyciąg z liści melisy (0,6%), BIO imbir, BIO fermentowana herbata (woda, BIO glukoza, BIO fruktoza, BIO herbata, BIO ocet jabłkowy, kultury kombuchy). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Butelka zawiera: Ashwagandha - 1000 mg Melisa lekarska - 600 mg Ponad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus Acidophilus, L. plantarum, kultury kombuchy. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 106 kJ/ 25 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,7 g - w tym cukry: 4,6 g Białko: 0,1 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Kombucha BIO Probiotyk Detox Shot 100 ml - VIGO
KOMBUCHA BIO PROBIOTYK DETOX SHOT Zawiera kurkumę i pieprz. Połączenie filtratu z fermentu kombuchy bogatego w probiotyki z bio kurkumą i bio czarnym pieprzem. Produkt wegański. Produkt bezglutenowy. Zawartość netto: 100 ml Składniki: Bio sok jabłkowy tłoczony na zimno, Bio kurkuma, Bio pieprz, Bio fermentowana herbata (woda, bio glukoza, bio herbata, bio ocet jabłkowy, kultury kombuchy) Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Warunki przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne. Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Butelka zawiera: Kurkuminoidy - 100 mg Piperyna - 30 mg Ponad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus Acidophilus, L. plantarum, kultury kombuchy. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 117 kJ/ 27 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 6,1 g - w tym cukry: 5,6 g Białko: 0,2 g Sól: 0 g Producent: Cruz Group sp. z o.o. Święty Marcin 29, Poznań
Najczęściej zadawane pytania o kombuchę
Lista Pytań o Kombuchę
Jak powstaje kombucha?
Kombucha powstaje w procesie fermentacji herbaty i cukru. Za wszystko – odpowiada tutaj tzw. grzyb herbaciany, który odpowiada za tę fermentację. Można spotkać również określenie zamienne, czyli „grzyb japoński”. Niezmiennie jednak – dźwiga rolę fermentacji kombuchy. Czym jest grzyb herbaciany? Zbiorem różnorodnych bakterii i drożdży. Przypomina galaretowaty kożuch, biały albo jasnopomarańczowy. To zazwyczaj gatunki reprezentujące rodziny bakterii Gluconobacter oraz Acetobacter i drożdży, m.in. z rodzin Candida, Torulospora, Dekkera.
Co jest ważne? Kombucha powinna powstawać w naczyniu szklanym, ceramicznym albo porcelanowym. Musimy na początek – zaparzyć herbatę, dodać cukru, wystudzić. Do naszej pierwszej kombuchy, kupujemy wspomniany już grzybek. W przypadku kolejnych napojów – używamy już odrobinę z poprzedniej porcji.
Jakie właściwości ma kombucha?
Kombucha to bogactwo witamin z grupy B, witaminy C i wielu składników mineralnych. Obecność polifenoli oraz witaminy C – sprawiają, że kombucha ma właściwości przeciwutleniające. W wielu źródłach można przeczytać również o dobroczynnym wpływie kombuchy na florę jelitową, co z kolei ma kluczowe znaczenie w procesie trawienia oraz wspiera odporność organizmu. Zawartość kwasu glukuronowego – niesie właściwości odtruwające. Ten właśnie kwas, przechwytuje toksyny w organizmie, niweluje je i wydala z naszego organizmu. Brzmi niesamowicie, prawda? A to nie wszystko! Kombucha ma również zauważalne działanie wyciszające, uspokajające, wspierające przywracanie równowagi wewnętrznej naszego organizmu.
Czym różni się kombucha – od innych napojów?
Oczywiście, że właściwościami! To zdrowa alternatywa dla napojów kolorowych, gazowanych, przeładowanych cukrami i tzw. chemią. Do Polski trafiła najprawdopodobniej w momencie, gdy pojawiła się u nas herbata. Dlaczego tak łatwo podbiła nasze serca? Pewnie dlatego, że uwielbiamy, znamy i cenimy sobie... kiszonki. Skoro znamy i używamy kwas chlebowy, kiszoną kapustę ogórki – używamy również kombuchę, proste!
Zastosowanie kombuchy
I tutaj najważniejsze: kombucha nie jest modna teraz, nie pojawiła się miesiąc, trzy miesiące – czy rok temu. Kombucha przyszła do nas dawno, razem z herbatą. Kombuchę pito kiedyś szczególnie chętnie w latach 50-70. Wówczas to bardzo powszechną praktyką było... przekazywanie sobie grzybka herbacianego, wśród sąsiadów. Jeden drugiemu. Kiedy nastąpił moment, gdy kombucha na trochę straciła na popularności? W chwili wejścia na rynek... Coca-Coli. Aktualnie jednak, obserwujemy zupełnie odwrotny trend i to słodkie napoje gazowane, są wypierane przez zdrowe odpowiedniki. Niech więc tak się dzieje!
Zamów kombuchę w marketbio.pl
Każdy powinien – chociaż spróbować kombuchy. Dopiero wówczas możemy określić, czy to dla nas, czy też nie, czy smak nam odpowiada i czy znajdzie u nas codzienne miejsce. Pomijając już zupełnie walory smakowe, musimy bardzo dokładnie przeanalizować właściwości kombuchy i jej potencjalny wpływ na Twoje zdrowie i samopoczucie.
W marketbio.pl nie zabrakło kombuchy, oczywiście! Możecie bezproblemowo zamówić sobie odpowiednią ilość, z dostawą prosto do domu. W optymalnych cenach, od sprawdzonych producentów i z najlepszym składem. Gwarantujemy, że będziecie wracać po więcej i... zapraszamy!