
Karmel to smaczny i popularny składnik, który jest stosowany w wielu słodyczach i deserach na całym świecie. Jest to rodzaj słodkiego syropu lub cukru, który powstaje poprzez podgrzewanie cukru do momentu, gdy się karmelizuje, czyli uzyskuje brązowy kolor i charakterystyczny karmelowo-korzenny smak. Proces karmelizacji polega na rozkładzie cukru pod wpływem wysokiej temperatury, w wyniku czego powstają związki chemiczne nadające karmelowi jego charakterystyczny smak i aromat. Zamiast tradycyjnego białego cukru, karmel może być przygotowywany z alternatywnych substytutów cukru, takich jak erytrytol, ksylitol, stewia lub syrop klonowy. Te substytuty cukru mają niższy indeks glikemiczny i dostarczają mniej kalorii, co sprawia, że karmel staje się bardziej przyjazny dla osób dbających o dietę, kontrolujących poziom cukru we krwi czy unikających cukru.
Inka Ożeszkarmel o Smaku Orzeszków Ziemnych 120 g - Grana
INKA OŻESZKARMEL O SMAKU ORZESZKÓW ZIEMNYCH Rozpuszczalna kawa zbożowa z karmelem o smaku orzeszków ziemnych. Idealna dla całej rodziny. Od rana do nocy. Masa netto: 120 g Składniki: zboża 62% (jęczmień, żyto), cukier, cykoria, aromaty, karmel (cukier karmelizowany) 2%. Sposób przygotowania: Wsyp do kubka 3 pełne łyżeczki Inki (6 g). Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą (200 ml). Zamieszaj. Najlepiej smakuje z dodatkiem spienionego napoju roślinnego lub mleka. Warunki przechowywania: Szczelnie zamknięte opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1550 kJ/ 366 kcal Tłuszcz: 0,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 83 g - w tym cukry: 34 g Białko: 2,7 g Sól: 0,14 g Producent: GRANA sp. z o.o. ul. Piłsudskiego 1 32-050 Skawina
Historia Marki
Polscy naukowcy opracowali recepturę rozpuszczalnej kawy zbożowej Inka w 1971roku. Marka jest znana od pokoleń. W 100% złożona z naturalnych składników, zdobyła uznanie w Polsce i w wielu innych krajach świata. Jest marką z długą tradycją i polską duszą. Inka jest synonimem kategorii kaw zbożowych, od zawsze jest liderem rynku.
Naturalność kawy zbożowej Inka
Inka kojarzona jest z tym co naturalne i zdrowe, jest dobra w swej naturze. Łączy w sobie dobroczynny wpływ na organizm, przyjemność smaku i naturalność. Oferuje poczucie dbania o rodzine i o siebie. Portfolio marki rozwija się adekwatnie do potrzeb nowoczesnego konsumenta.
Inka synonimem swojej marki
Inka jest najbardziej znaną i rozpoznawalną kawą zbożową na rynku, istnieje tak długo w prawie niezmienionej formie. Walory i odmiany smakowe przyciągają kolejna pokolenia klientów.
Polacy mówiąc „kawa zbożowa” myślą „Inka”
Ten sukces jest wynikiem wiedzy, doświadczenia i poszanowania wieloletniej tradycji. Inka zdibywa prestiżowe nagrody a także wyróżnienia m.in.: „Poznaj dobrą żywność”, „Perła FMCG”, „Produkt na medal”, „Polska Marka”.