
Picie kawy to bez wątpienia czynność, bez której wiele osób nie wyobraża sobie poranka. Ten niezwykle przyjemny rytuał nie tylko pobudza, ale też często towarzyszy długim rozmowom z najbliższymi. Jeśli nie wyobrażasz sobie poranka bez kawy, ale szukasz zdrowego i w pełni naturalnego produktu, zapraszamy do MarketBio, gdzie mamy dla Ciebie szeroką ofertę różnych rodzajów Twojego ulubionego czarnego naparu. Tak bogaty wybór sprawi, że pokochasz smak i aromat kawy jeszcze bardziej. Niezależnie od tego, czy lubisz małą czarną, pijesz aromatyczne cappuccino, czy wolisz kawy zbożowe, u nas znajdziesz starannie wyselekcjonowane, pochodzące ze sprawdzonych i ekologicznych plantacji naturalne kawy ziarniste, kawy mielone oraz popularne odmiany kawy zielone.
Cykoria Do Zaparzania Bio 250 g – Lima
ORGANICZNA CYKORIA - NATURALNIE BEZ KOFEINY Cykoria, znana i ceniona w całej Europie przed wprowadzeniem kawy, powstaje ze starannie prażonych i zmielonych korzeni cykorii. Odpowiedni dla wegan. Masa netto: 250 g Składniki: cykoria* *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: BE-BIO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Przygotowanie: Przygotuj jako kawę filtracyjną: samodzielnie lub w połączeniu z kawą. Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1390 kJ/ 330 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 65 g w tym cukry: 10 g Błonnik: 20 g Białko: 4,5 g Sól: 0,25 g Kofeina: 0 g Producent: LIMA bv/sp Groendreef 101 B-9880 Aalter
Cykoria Instant Bio 100 g - Lima
CYKORIA INSTANT BIO Organiczna cykoria rozpuszczalna - naturalnie bez kofeiny Odpowiednia dla wegan Bezglutenowa Masa netto: 100 g Składniki: cykoria* *składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Sposób przygotowania: Zalej gorącą wodą 2 łyżeczki (3 g) cykorii instant. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1384 kJ/329 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 21 g Błonnik: 25 g Białko: 4,2 g Sól: 0,31 g Kofeina: 0 g Producent: LIMA bv/sp Groendreef 101 B-9880 Aalter
Kawa Cykoria Bez Kofeiny Bio 500 g Lima
KAWA CYKORIA BIO Zawartość kofeiny 0% Odpowiednia dla wegan Cykoria, znana i ceniona w całej Europie przed wprowadzeniem kawy, powstaje ze starannie prażonych i zmielonych korzeni cykorii. Zawartość netto: 500 g Składniki: Cykoria* * składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: BE-BIO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Przygotowanie: Przygotuj jako kawę filtracyjną: samodzielnie lub w połączeniu z kawą. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1390 kJ/330 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 10 g Błonnik: 20 g Białko: 4,5 g Sól: 0,25 g Do sprawdzenia
Kawa Zbożowa Instant Owsiana z Cykorią Latte Bio 100 g - Lima
KAWA ZBOŻOWA INSTANT OWSIANA Z CYKORIĄ LATTE BIO Kawa na bazie ekstraktu z owsa i korzenia cykorii w proszku. Masa netto: 100 g Składniki: ekstrakt z owsa* 61 %, korzeń cykorii w proszku* 25 %, olej słonecznikowy*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: KE-OKO-005 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko. Może zawierać kofeinę. Kawa produkowana jest w zakładzie, w którym wytwarzane są również produkty z kofeiną, ale sam produkt jest naturalnie bezkofeinowy. Sposób użycia: 2-3 łyżeczki kawy zalać gorącą wodą i wymieszać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna - 1920 kJ/458 kcal Tłuszcz - 17 g -w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g Węglowodany - 70 g -w tym cukry - 31 g Błonnik - 6,3 g Białko - 3,0 g Sól - 0,18 g Producent: Lima bv/sp Groendreef 101 B-9880 Aalter
Kawa Zbożowa Instant Yannoh Latte Bio 100 g - Lima
KAWA ZBOŻOWA INSTANT YANNOH LATTE BIO Kawa na bazie ekstraktu z owsa. Masa netto: 100 g Składniki: ekstrakt z owsa* 61%, kawa zbożowa rozpuszczalna* 25% (żyto*, cykoria*, jęczmień*, żołędzie*, figi*), olej słonecznikowy*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: KE-OKO-005 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko. Może zawierać kofeinę. Kawa produkowana jest w zakładzie, w którym wytwarzane są również produkty z kofeiną, ale sam produkt jest naturalnie bezkofeinowy. Sposób użycia: 2-3 łyżeczki kawy zalać gorącą wodą i wymieszać. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna - 1942 kJ/463 kcal Tłuszcz - 17 g -w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g Węglowodany - 72 g -w tym cukry - 28 g Błonnik - 5,0 g Białko - 2,9 g Sól - 0,18 g Producent: Lima bv/sp Groendreef 101 B-9880 Aalter
Organiczny Substytut Kawy Bez Kofeiny Yannoh Bio 500 g Lima
ORGANICZNY SUBSTYTUT KAWY YANNOH Nie zawiera kofeiny. Produkt odpowiedni dla wegan. Opakowanie częściowo biodegradowalne. Zawartość netto: 500 g Składniki: Prażony jęczmień*, prażona pszenica*, cykoria*, prażone żyto*, prażona ciecierzyca* *składniki pochodzące z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: BE-BIO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/spoza UE Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Przygotowanie: Przygotuj jako kawę filtracyjną: samodzielnie lub w połączeniu z kawą. 1 łyżkę (7 g) kawy na szklankę wody (125 ml). Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 24 kJ/6 kcal Tłuszcz: 0,0 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g Węglowodany: 1,4 g - w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 0,0 g Białko: 0,0 g Sól: 0,0 g Producent: LIMA bv/sp Groendreef 101 B-9880 Aalter Do sprawdzenia
Rozkoszuj się smakiem i aromatem naturalnej kawy każdego dnia
Jeśli uważasz, że naprawdę nic nie smakuje lepiej niż filiżanka gorącej kawy, sięgnij po ziarna najlepszej jakości wytworzone w najstaranniejszy sposób, czyli po kawę ekologiczną. Wszystkie dostępne w naszym asortymencie kawy pochodzą z upraw Fair Trade, a także posiadają certyfikat eko. Na plantacjach, gdzie są hodowane, nie stosuje się nawozów sztucznych ani pestycydów. Dzięki temu kawa nie zawiera szkodliwych dla naszego organizmu substancji chemicznych i bez obaw może być spożywana przez alergików. Ekologiczna kawa w zdecydowanej większości powstaje z gatunku Arabica o delikatnym, lekko czekoladowym smaku. Jest ona uznawana za zdrowszą i szlachetniejszą od popularnej odmiany Robusta wykorzystywanej do produkcji niskiej klasy kaw rozpuszczalnych.
Dobroczynne właściwości kawy
Specjalnie dla Ciebie oferujemy najzdrowszą kawę najwyższej jakości w różnych postaciach. Skład proponowanej przez nas ekologicznej kawy jest bardzo bogaty. W owocach kawowca znajdują się m.in. witaminy z grupy B, minerały i polifenole, które tak samo jak kofeina wykazują pozytywne działanie na nasz organizm. Czarny napar o aromatycznym zapachu nie tylko pobudza, ale także poprawia koncentrację i wspomaga metabolizm, skutecznie zwiększając efektywność treningu, dlatego jej picie poleca wielu trenerów. Co więcej, bogata w antyoksydanty kawa wspomaga ochronę organizmu przed rozwojem nowotworów, a także zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 oraz choroby serca. Jednak by cieszyć się dobroczynnym działaniem kawy, najlepiej pić czarny, jak najmniej przetworzony napar. Najzdrowsza będzie świeżo zmielona i zaparzona kawa bez dodatku tłustego mleka czy cukru.
MarketBio to królestwo naturalnej kawy
MarketBio to sklep, w którym znajdziesz wysokiej jakości, cudownie aromatyczne ziarna bez pestycydów i innych zanieczyszczeń. Wytworzone z poszanowaniem ludzi i środowiska są idealne zarówno do ekspresów ciśnieniowych, jak i do tradycyjnego parzenia. Poszczególne rodzaje różnią się gramaturą i smakiem w zależności od miejsca pochodzenia oraz stopnia palenia, dlatego każdy klient znajdzie tu odpowiedni dla siebie smak. Miłośnikom czarnego naparu oferujemy kawy bezkofeinowe, które są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych kaw. Oprócz palonych, klasycznych mielonych i ziarnistych odmian znajdziesz tu również zielone ziarna, których umyślnie nie poddaje się procesowi palenia, by nie straciły swoich cennych właściwości.