
Karmel to smaczny i popularny składnik, który jest stosowany w wielu słodyczach i deserach na całym świecie. Jest to rodzaj słodkiego syropu lub cukru, który powstaje poprzez podgrzewanie cukru do momentu, gdy się karmelizuje, czyli uzyskuje brązowy kolor i charakterystyczny karmelowo-korzenny smak. Proces karmelizacji polega na rozkładzie cukru pod wpływem wysokiej temperatury, w wyniku czego powstają związki chemiczne nadające karmelowi jego charakterystyczny smak i aromat. Zamiast tradycyjnego białego cukru, karmel może być przygotowywany z alternatywnych substytutów cukru, takich jak erytrytol, ksylitol, stewia lub syrop klonowy. Te substytuty cukru mają niższy indeks glikemiczny i dostarczają mniej kalorii, co sprawia, że karmel staje się bardziej przyjazny dla osób dbających o dietę, kontrolujących poziom cukru we krwi czy unikających cukru.
Krówki Bezmleczne o Smaku Karmel z Solą Bezglutenowe Bio 150 g - Super Krówka
KRÓWKI BEZMLECZNE O SMAKU KARMEL Z SOLĄ BEZGLUTENOWE BIO Nie zawiera tłuszczu pochodzenia zwierzęcego. Mleko krowie zostało zastąpione proszkiem kokosowym. Odpowiednie dla wegan. Bez oleju palmowego. Masa netto: 150 g Składniki: Cukier kokosowy*, proszek kokosowy*, syrop ryżowy *, białko słonecznika*, guma arabska (błonnik z akacji)*, sól (1,6%). * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-09 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam. Wyprodukowano w Polsce. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Dopuszcza się nieznaczne różnice pomiędzy poszczególnymi partiami wynikające z naturalnego pochodzenia produktu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1587 kJ/378 kcal Tłuszcz: 12 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g Węglowodany: 62 g - w tym cukry: 56 g Błonnik: 4,5 g Białko: 4,1 g Sól: 1,8 g Producent: Me gusto sp. z o.o. ul. Bałtycka 4A/3 81-707 SopotDo sprawdzenia
Słodycze Super Krówka i Super Fudgio
Powstały one z połączenia miłości do słodyczy z troską o zdrowe odżywianie. Po wielu miesiącach eksperymentów i prac nad przepisami, udało się stworzyć wyjątkowy produkt na światowym rynku słodyczy. Zastosowane ekologiczne składniki do produkcji mają pozytywny wpływ na organizm, z zachowaniem doskonałego smaku, co jest niezwykle istotne w przypadku słodkich przekąsek.
Mleko kokosowe i cukier kokosowy
Super Krówka i Super Fudgio to słodycze oparte na mleku kokosowym i cukrze kokosowym, które mają jeszcze jedną ważną cechę - nie zawierają żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Składają się z wartościowych surowców, takich jak syrop ryżowy, błonnik z akacji i białko słonecznika. Są odpowiednie dla wegan, a także dla osób z nietolerancją glutenu, laktozy i kazeiny. Co istotne, w procesie produkcji Super Krówki udało nam się całkowicie wyeliminować szkodliwy dla zdrowia olej palmowy.
Debiut Super Krówki
W maju 2017 roku Super Krówka zadebiutowała oferując dwa smaki krówek: toffi i kakao. W czerwcu tego samego roku marka wprowadziła na rynek Super Krem o smaku orzechowo-kakaowym.
Ze względu na pozytywny odbiór składników i surowców używanych do produkcji słodyczy, obie marki konsekwentnie wprowadzają coraz to nowsze smaki krówek i kremów. W najbliższym czasie planowane jest rozszerzenie asortymentu o różnorodne nowości.
Unikalność receptury
Receptury Super Krówki są unikalne i zostały zgłoszone do urzędu patentowego.