Zdrowie odżywianie to najlepszy sposób, by cieszyć się pełnią energii i czerpać radość z codziennego życia. Coraz więcej osób stawia na świadome odżywianie, ponieważ chce zadbać o ogólną kondycję swojego organizmu. Jeśli jesteś miłośnikiem dań makaronowych i chcesz zmienić swoje nawyki żywieniowe, polecamy Ci szeroką ofertę makaronów bio, dzięki którym Twoje posiłki będą sycące i mniej kaloryczne. Oferujemy produkty, które powstają z mąki wyprodukowanej z wyselekcjonowanych zbóż pochodzących z upraw ekologicznych, gdzie nie stosuje się nawozów sztucznych, pestycydów i innych szkodliwych substancji. Dzięki temu nasze makarony zawierają więcej składników odżywczych niż te tradycyjne. Doskonale sprawdzają się one jako podstawa wielu dań zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich.
Makarony bio to wiele odmian na każdy dzień tygodnia
W ofercie naszego sklepu MarketBio znajdziesz szeroki wybór zdrowych makaronów nie tylko produkowanych tradycyjnie z białej lub razowej mąki pszennej z pełnego przemiału, ale również makaron z mąk żytniej, makaron ryżowy, makaron orkiszowy czy makaron gryczany. Smakoszom polecamy też kolorowe makarony z zielonego groszku lub żółtej i czerwonej soczewicy czy tradycyjny azjatycki makaron shirataki wytwarzany z bulwy konjaku. Wszystkie nasze makarony bio są produkowane ze składników pochodzących z ekologicznych i certyfikowanych upraw, dlatego są bogate w minerały i mikroelementy. Poza tym są sycące, lekkostrawne, cechują się wyjątkowym smakiem oraz unikalnymi właściwościami odżywczymi.
Sięgaj po włoskie i polskie makarony bio każdego dnia
Dostępne u nas makarony bio to doskonała alternatywa dla ziemniaków czy ryżu. Zdrowe produkty, często bezglutenowe, szczególnie polecane są osobom na diecie, ale też dzieciom i smakoszom. Najpopularniejsze odmiany bio to znane i cenione na całym świecie włoskie makarony często dostępne w kolorowej wersji m.in. penne, tagliatelle, spaghetti, czy fusilli, które są barwione naturalnymi barwnikami pozyskiwanymi z pomidorów, szpinaku, buraków i kurkumy. W ofercie można znaleźć również polskie makarony bio wyprodukowane ze zbóż takich jak samopsza czy płaskurka. Różnorodne kształty takie jak m.in. nitki czy rurki możesz dopasować do własnych upodobań oraz do potrawy, którą chcesz przygotować.
Stwórz potrawy pełne witamin z makaronami od MarketBio
Wszystkie makarony dostępne w ofercie sklepu MarketBio to skarbnica łatwo przyswajalnych wartości odżywczych, witamin i pierwiastków, które bezpośrednio wpływają na zdrowe i samopoczucie. Nasze produkty charakteryzują się wysoką zawartością błonnika, są również doskonałym źródłem węglowodanów złożonych będących podstawowym źródłem energii dla naszego organizmu i zapewniających długotrwałe uczucie sytości. Poza tym zawierają łatwo przyswajalne witaminy oraz wiele innych cennych składników odżywczych, takich jak fosfor, żelazo czy cynk. Dostępne w estetycznych opakowaniach o różnej gramaturze makarony bio to produkty, które powinny na dobre zagościć w Twoim menu.
Mipama
Mipama to rodzinna firma, która powstała w 1990 roku. Główną działalnością firmy Mipama jest import, export oraz przetwórstwo przypraw, ziół, ziaren, nasion i suszy warzywnych. Sztandarowe produkty firmy Mipama to seler, lubczyk, burak, suszony pasternak, cząber, tymianek, szałwia i estragon. Mipama stale współpracuje ze sprawdzonymi polskimi producentami żywności ale także z firmami z Azji, Ameryki Północnej, Południowej oraz Europy.
Diet-food
Pod tą marką Mipama produkuje żywność organiczną, dietetyczną oraz superfoods. Firma wyszła naprzeciw zapotrzebowaniu na zdrowe, ekologiczne jedzenie. W ofercie Diet-food można znaleźć m.in. pędy jęczmienia, macę, jagody acai, białko konopne oraz Mixy superfoodów: Super Day, Super Slim czy Super Detox
Dostawca super jakości
Mipama to manufaktura, dzięki temu mamy pewność, że dostarcza nam produkt najwyższej jakości, a dzięki temu, że produkty są ręcznie pakowane, charakteryzuje nich aptekarska precyzja. Produkty pochodzące z Brazylii, Peru, Rumunii czy Chin posiadają certyfikaty jakościowe wydawane przez odpowiednie jednostki.