Szybki kontakt: +48 71 727 62 40, sklep@marketbio.pl

Syropy Owocowe

Syropy Owocowe

Jedni lubią rozcieńczone czystą wodą. Inni uwielbiają dodawać do herbaty. Jeszcze inni – mieszają je z wodą gazowaną! O czym mowa? Oczywiście, że o syropach owocowych! Syropy owocowe pamiętamy jeszcze z naszego dzieciństwa, prawda? I tutaj można powiedzieć, że historia zatoczyła koło. Od tych prawdziwie naturalnych, owocowych domowych soków – przeszliśmy do tych przepełnionych sztucznymi barwnikami i aromatami.

A dziś? Dziś znów szukamy naturalności, na szczęście! Zwracamy coraz więcej uwagi na skład, coraz dokładniej przyglądamy się temu, co serwujemy swoim organizmom. W marketbio.pl doskonale rozumiemy takie potrzeby, dbamy o nie i staramy się zapewniać Wam to, co sprawdzi się najlepiej. Zapraszamy do zakupów!

Syrop z Czarnego Bzu 330 ml - Spichlerz
Dostępność

Syrop z Czarnego Bzu 330 ml - Spichlerz

Data min. trwałości: 2026/10/19
13,90 zł
szt.
Do koszyka
Dodaj do ulubionych produktów
Syrop Malinowy 330 ml - Spichlerz
Dostępność

Syrop Malinowy 330 ml - Spichlerz

Data min. trwałości: 2026/07/17
19,99 zł
szt.
Do koszyka
Dodaj do ulubionych produktów
Syrop Imbirowy 330 ml - Spichlerz
Dostępność

Syrop Imbirowy 330 ml - Spichlerz

Data min. trwałości: 2026/11/19
16,99 zł
szt.
Do koszyka
Dodaj do ulubionych produktów

Jak powstają syropy owocowe?

Najlepsza opcja? To syropy owocowe, powstające z soków tłoczonych najwyższej jakości. Jak wygląda taki proces? Początkowo owoce są tłoczone na zimno. W ten sposób – powstaje sok, następnie zostaje on delikatnie podgrzany. Co dzieje się dalej? Tutaj już przychodzi czas na cukier. Owszem, stosuje się biały – coraz częściej używa się również cukier trzcinowy. Co dalej? Syrop jest pasteryzowany, do odpowiedniej temperatury.

W większości przypadków – syropy owocowe są niskosłodzone. I tutaj warto brać pod uwagę fakt, że smak syropów uzależniony jest przede wszystkim od odmiany owoców, od nich zależy też mętność i osad. Uwaga! Zarówno mętność syropu, jak i osad w nim – to zupełnie naturalne zjawisko. Pójdziemy krok dalej i powiemy nawet, że to pożądane cechy! Oznaczają bowiem właśnie, że to naturalny produkt.

Jakie właściwości mają syropy owocowe?

Oczywiście, najważniejsze: wszystko zależy od tego, z jakich owoców powstał syrop. Każdy owoc – posiada zupełnie inne cechy i niesie za sobą zupełnie inne witaminy oraz składniki odżywcze. Weźmy na przykład taki syrop malinowy, najbardziej chyba znany i lubiany syrop owocowy. Maliny bez wątpienia, są jednymi z najzdrowszych owoców. Skrywają w sobie witaminy z grupy B, witaminę E, witaminę C, żelazo, magnez, potas, wapń. Składnik w postaci żelaza – ma ogromne znaczenie! Żelazo odpowiada za regenerację tkanek, zmniejsza uczucie zmęczenia. A magnez? Tutaj już mamy dobroczynny wpływ na pracę serca. Równie znanym, lubianym i chętnie kupowanym – jest sok z czarnego bzu. Choć wydawałoby się, że niedoceniany – coraz częściej wybierany w okresie jesienno-zimowym. Nie od dziś wiadomo, że czarny bez ma właściwości przeciwwirusowe, wspomagające odporność, pomocnicze przy przeziębieniach, wykrztuśne czy przeciwzapalne.

Czym różnią się syropy owocowe – od innych soków i syropów?

Sok owocowy i syrop owocowy – to dwa zupełnie odmienne pojęcia, dwa zupełnie różne produkty i należy o tym zawsze pamiętać! Syrop owocowy to produkt słodzony, czasami cukrem białym – czasem innym, jeszcze innym razem jakąś alternatywą dla cukru. Sokiem owocowym z kolei - nazywamy produkt wytłaczany z owoców, bez dodatku barwników, aromatów, cukrów, itd. Różnica jest więc znaczna, prawda? Bardzo często soki i syropy owocowe – są ze sobą mylone, dlatego warto mieć na uwadze te różnice i wybierać dla siebie świadomie, bez cienia wątpliwości.

Zastosowanie syropów owocowych

Najbardziej popularne chyba zastosowanie syropu owocowego? Do gorącej herbaty! Do rozcieńczania z wodą, czystą i gazowaną! Najprościej rzecz ujmując: do picia, całorocznie, dla niemal każdego. Kolejna rola? Dekoracyjna! Odrobina syropu owocowego – doskonale sprawdza się w bardzo wielu deserach, wystarczy kilka kropli by nadać smak, ciekawy kolor czy konsynstencję. Dodajemy je do budyniu, do lodów, polewamy ciasta i sałatki owocowe. Do kawy również można używać syropy owocowe! Niesamowicie podkreślają jej smak, wzmacniają aromat i dodają charakteru.

Zamów syropy owocowe w marketbio.pl

Syropu owocowego – nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni! W ulubionym smaku, który najbardziej do nas przemawia. Do ulubionej roli – czy to napoju, czy dodatku, czy obowiązkowego składnika jesiennej herbaty. W marketbio.pl staramy się wybierać tylko naturalne syropy owocowe, bez żadnych zbędnych elementów w składzie, bez szkodliwych ulepszaczy. Wyszukujemy również najciekawsze smaki, które powinny Was zadowolić, niezależnie od upodobań. Chcielibyśmy, żeby każdy miłośnik syropów owocowych – mógł znaleźć coś dla siebie. Smacznego!

Nasze atuty

  • Szybka realizacja zamówień na zdrową żywność
  • Wszystkie produkty widoczne w sklepie posiadamy w magazynie (np. erytrytol, matcha, tapioka, makaron konjac)
  • Pod ceną określone są daty minimalnej trwałości (np. sprawdź makaron ryżowy)
  • Możliwość złożenia zamówienia bez rejestracji (np. na aloes)
  • Niskie ceny wysyłki (tania wysyłka produktów my best pharm)
  • Duży wybór rodzajów dostawy produktów np. kwas askorbinowy (Pocztex, Kurier DPD, Kurier Inpost, Paczkomaty, Orlen Paczka, Odbiór Osobisty Wrocław)
  • Płatności: przelew, PayU, pobranie, na miejscu (kartą lub gotówką) 
  • Niskie ceny produktów, dużo promocji
  • Rabaty dla stałych klientów (np. rabaty na stewia i inne produkty)
  • Duży wybór (ponad 7000 zdrowych produktów) (mleko kokosowe, ksylitol)
  • Ciągły rozwój, dużo nowości
  • Doświadczenie: sprzedajemy w Internecie już ponad 10 lat (karobprzecier pomidorowy)
  • Dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ŁADOWANIE....
ceneo
trusted-shops
google