
Zdrowie odżywianie to najlepszy sposób, by cieszyć się pełnią energii i czerpać radość z codziennego życia. Coraz więcej osób stawia na świadome odżywianie, ponieważ chce zadbać o ogólną kondycję swojego organizmu. Jeśli jesteś miłośnikiem dań makaronowych i chcesz zmienić swoje nawyki żywieniowe, polecamy Ci szeroką ofertę makaronów bio, dzięki którym Twoje posiłki będą sycące i mniej kaloryczne. Oferujemy produkty, które powstają z mąki wyprodukowanej z wyselekcjonowanych zbóż pochodzących z upraw ekologicznych, gdzie nie stosuje się nawozów sztucznych, pestycydów i innych szkodliwych substancji. Dzięki temu nasze makarony zawierają więcej składników odżywczych niż te tradycyjne. Doskonale sprawdzają się one jako podstawa wielu dań zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich.
Makaron z Zielonego Groszku Rurka Bezglutenowy BIO 250 g - Bartolini
MAKARON Z ZIELONEGO GROSZKU RURKA BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: 100% ekologiczna mąka z zielonego groszku (bezglutenowa). Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Wyprodukowano we Włoszech. Sposób gotowania: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1432 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 57 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 10 g Białko: 20 g Sól: 0,08 g Producent: P.P.H. TABIT sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron z Soczewicy Czerwonej Świderki Bio 250 g - Bartolini
MAKARON Z SOCZEWICY CZERWONEJ - ŚWIDERKI Masa netto: 250 g Składniki: 100 % mąka z soczewicy czerwonej* * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1477 kJ/ 348 kcal Tłuszcz: 1,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 56 g - w tym cukry: 5,1 g Błonnik: 5,8 g Białko: 26 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H.. TABIT sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron Ryżowy Penne Bezglutenowy BIO 250 g - Bartolini
MAKARON RYŻOWY PENNE BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka ryżowa (bezglutenowa)*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Sposób przygotowania: gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) 11-13 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25ºC), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1499 kJ/ 353 kcal Tłuszcz: 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 77,5 g - w tym cukry: 0,4 g Błonnik: 1,5 g Białko: 8,1 g Sól: <0,01 g Producent: P.P.H. "Tabit" Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron Gryczany Duże Świderki Bio 250 g - Bartoli
MAKARON GRYCZANY DUŻE ŚWIDERKI BIO Masa netto: 250 g Składniki: 100 % mąka gryczana* * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja. Wyprodukowano w Polsce. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować 12 - 13 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody). Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1480 kJ/ 350 kcal Tłuszcz: 2,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 5 g Błonnik: 8,7 g Białko: 12 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "TABIT" sp.z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron z Groszku Zielonego Świderki 1 kg - Bartolini
MAKARON Z GROSZKU ZIELONEGO ŚWIDERKI Masa netto: 1 kg Składniki: Mąka z groszku zielonego. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja i gluten. Warunki przechowania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 5 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Wartość odżywcza w 100 ugotowanego produktu: Wartość energetyczna: 589 kJ/139 kcal Tłuszcz: 0,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 21 g - w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 9,7 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "Tabit" Sp. z.o.o. Boryszewska 8, 05-462 WiązownaDo sprawdzenia
Makaron z Czerwonej Soczewicy Świderki 250 g - Bartolini
MAKARON Z CZERWONEJ SOCZEWICY ŚWIDERKI Masa netto: 250 g Składniki: Mąka z soczewicy czerwonej. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja i gluten. Warunki przechowania: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty. Nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal Tłuszcz: 1,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 56 g - w tym cukry: 5,1 g Błonnik: 5,8 g Białko: 26 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "Tabit" Sp. z.o.o. Kołłątaja 44, 05-402 OtwockDo sprawdzenia
Makaron z Czerwonej Soczewicy Penne Bezglutenowy BIO 250 g - Bartolini
MAKARON Z CZERWONEJ SOCZEWICY PENNE BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka z czerwonej soczewicy (bezglutenowa)*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Wyprodukowano we Włoszech. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1449 kJ/ 342 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g Węglowodany: 54 g - w tym cukry: 1,7 g Błonnik: 8 g Białko: 24 g Sól: 0,09 g Producent: P.P.H. "TABIT" sp.z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron Orkiszowy Pełnoziarnisty Gniazda Nr 3 (Fettucine) BIO 250 g - Bartolini
MAKARON ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY GNIAZDA NR 3 (FETTUCINE) BIO Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka. Ziarna orkiszu użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Masa netto: 250 g Składniki: mąka z pszenicy orkisz razowa typ 2000*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Gotować 7 minut (al dente 6 minut). 100 g makaronu na 1 litr osolonej wody. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu: Wartość energetyczna: 668 kJ/ 158 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 28 g - w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 4,4 g Białko: 6,2 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. TABIT sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron 100% Gryczany Gniazda Bio 250 g Bartolini
MAKARON GRYCZANY EKO Gniazda Masa netto: 250 g Składniki: Mąka gryczana* * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja i gluten. Warunki przechowania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować około 5 minut, przelać zimną wodą (100 g makaronu na 1 l osolonej wody). Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1480 kJ/350 kcal Tłuszcz: 2,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 65 g - w tym cukry: 5 g Błonnik: 8,7 g Białko: 12 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "Tabit" Sp. z.o.o. Boryszewska 8, 05-462 WiązownaDo sprawdzenia
Makaron z Białej Kukurydzy Świderki Bezglutenowy BIO 250 g - Bartolini
MAKARON Z BIAŁEJ KUKURYDZY ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka z białej kukurydzy (bezglutenowa)*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Sposób przygotowania: gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) 9-10 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25ºC), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1493 kJ/ 352 kcal Tłuszcz: 0,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 79 g - w tym cukry: 0,6 g Błonnik: 1,8 g Białko: 6,6 g Sól:
Makaron Gryczany Rurka Maccheroni Bezglutenowy Bio 250 g - Bartolini
MAKARON GRYCZANY RURKA MACCHERONI BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka gryczana* * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1525 kJ/ 360 kcal Tłuszcz: 3,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 67 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 5,3 g Białko: 13 g Sól: 0 g Producent: P.P.H. TABIT sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron Kukurydziany Krajanka Bezglutenowy Bio 250 g - Bartolini
MAKARON KUKURYDZIANY KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka kukurydziana*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Wyprodukowano we Włoszech. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (4-5 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1457 kJ/ 343 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 74,5 g - w tym cukry: 0,6 g Błonnik: 1,2 g Białko: 8 g Sól: 0 g Producent: P.P.H. "TABIT" sp.z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron z Ciecierzycy Świderki Bio 250 g - Bartolini
MAKARON Z CIECIERZYCY - ŚWIDERKI Masa netto: 250 g Składniki: 100 % mąka z ciecierzycy* * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1539 kJ/ 366 kcal Tłuszcz: 6,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 51 g - w tym cukry: 10 g Błonnik: 13 g Białko: 18 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H.. TABIT sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron Dla Dzieci Farma Semolina z Suszonymi Warzywami Bio 250 g - Bartolini
MAKARON KIDS FARMA BIO Wyrabiany ręcznie z certyfikowanych surowców rolnictwa ekologicznego, w tym z naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw, które nadają makaronikom moc kolorów. Nie zawiera żadnych sztucznych barwników. Formą przypomina zagrodowe zwierzątka, które dzięki zastosowaniu w 100% mąki z pszenicy durum, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu. Masa netto: 250 g Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma*. * składniki ekologiczne Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja, mleko, orzechy, seler, gorczycę, sezam. Sposób gotowania: Przed spożyciem gotować 8 minut, al. dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 l osolonej wody). Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal Tłuszcze: 1,6 g -w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g Węglowodany: 72 g -w tym cukry: 3,9 g Błonnik: 3,6 g Białko: 12 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "Tabit" Sp. z.o.o. Kołłątaja 44, 05-402 OtwockDo sprawdzenia
Makaron z Ciecierzycy Świderki 1 kg - Bartolini
MAKARON Z CIECIERZYCY ŚWIDEREK Masa netto: 1 kg Składniki: 100% mąka z ciecierzycy. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja. Sposób przygotowania: przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu: Wartość energetyczna: 1492 kJ/355 kcal Tłuszcz: 5,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 50 g - w tym cukry: 5,3 g Błonnik: 13 g Białko: 20 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "TABIT" sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 OtwockDo sprawdzenia
Makaron Kukurydziany Fala Bezglutenowy Bio 250 g - Bartolini
MAKARON BEZGLUTENOWY FALA BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka kukurydziana*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Wyprodukowano we Włoszech. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1457 kJ/ 343 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 74,5 g - w tym cukry: 0,6 g Błonnik: 1,2 g Białko: 8 g Sól: 0 g Producent: P.P.H. "TABIT" sp.z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron z Ciecierzycy Penne Bezglutenowy Bio 250 g - Bartolini
MAKARON Z CIECIERZYCY PENNE BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka z ciecierzycy (bezglutenowa)*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Wyprodukowano we Włoszech. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (maksymalnie 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1468 kJ/ 348 kcal Tłuszcz: 4,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 51,6 g - w tym cukry: 2,1 g Błonnik: 9,9 g Białko: 21,2 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "TABIT" sp.z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron z Groszku Świderki 250 g - Bartolini
MAKARON Z ZIELONEGO GROSZKU Świderki Masa netto: 250 g Składniki: Mąka z groszku zielonego Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja i gluten. Warunki przechowania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1459 kJ/345 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 55 g - w tym cukry: 6,6 g Błonnik: 9,0 g Białko: 22 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "Tabit" Sp. z.o.o. Boryszewska 8, 05-462 WiązownaDo sprawdzenia
Makaron z Groszku Zielonego Świderki Bio 250 g - Bartolini
MAKARON Z GROSZKU ZIELONEGO ŚWIDERKI BIO Makaron 100% z zielonego groszku. Masa netto: 250 g Składniki: mąka z groszku zielonego*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: jaja, gluten. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1459 kJ/ 345 kcal Tłuszcz: 1,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 55 g - w tym cukry: 6,6 g Błonnik: 9 g Białko: 22 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. Tabit Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 OtwockDo sprawdzenia
Makaron z Ciecierzycy Świderek 250 g - Bartolini
MAKARON Z CIECIERZYCY ŚWIDEREK Masa netto: 250 g Składniki: 100% mąka z ciecierzycy. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja. Pochodzenie podstawowego składnika: UE lub spoza UE. Sposób przygotowania: przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr wody). Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1539 kJ/ 366 kcal Tłuszcz: 6,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 51 g - w tym cukry: 10 g Błonnik: 13 g Białko: 19 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "TABIT" sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron z Sorgo Świderki Bezglutenowy Bio 250 g - Bartolini
MAKARON Z SORGO ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO Masa netto: 250 g Składniki: mąka z sorgo (bezglutenowa)*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Wyprodukowano we Włoszech. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję. Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, w temp. maksymalnie 25ºC, z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcal Tłuszcz: 3,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 77 g - w tym cukry: 1,9 g Błonnik: 6,6 g Białko: 8 g Sól: <0,1 g Producent: P.P.H. Tabit Sp. z o.o. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron Kids Pięciosmakowy Okrąglaki ze Zdrowej Paki 250 g - Bartolini
MAKARON KIDS OKRĄGLAKI ZE ZDROWEJ PAKI Makaron pszenny 5-smakowy. Masa netto: 250 g Składniki: mąka makaronowa pszenna, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma. Informacja dla alergików: może zawierać jaja, soję, orzechy, seler, gorczycę, sezam. Sposób gotowania: Przed spożyciem gotować 6 minut (100 g makaronu na 1 l osolonej wody). Warunki przechowania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal Tłuszcze: 1,6 g -w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g Węglowodany: 72 g -w tym cukry: 3,9 g Błonnik: 3,6 g Białko: 12 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. "Tabit" Sp. z.o.o. Kołłątaja 44, 05-402 OtwockDo sprawdzenia
Makaron z Ciecierzycy Warkocz 250 g - Bartolini
MAKARON Z CIECIERZYCY WARKOCZ 250 G Masa netto: 250 g Składniki: mąka z ciecierzycy 100 %. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, jaja. Sposób użycia: Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1539 kJ/ 366 kcal Tłuszcz: 6,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 51 g - w tym cukry: 10 g Błonnik: 13 g Białko: 19 g Sól: 0,01 g Producent: P.P.H. „TABIT’ Sp. z.o.o. Ul. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makaron z Jaj Perliczych Krajanka Bio 250 g - Bartolini Sielska Kluska
MAKARON Z JAJ PERLICZYCH KRAJANKA BIO Jaja, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie - bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw. Masa netto: 250 g Składniki: semolina* (mąka z pszenicy durum), jaja perlicze świeże (4,5%). * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Sposób przygotowania: Gotować 6 minut, al dente 5 minut. Nie hartować. 100 g makaronu na 1 l osolonej wody. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu: Wartość energetyczna: 687 kJ/ 162 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 31 g - w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 1,2 g Białko: 6,1 g Sól: <0,01 g Producent: P.P.H. Tabit Sp. z o.o. Kołłątaja 44 05-402 Otwock
Makarony bio to wiele odmian na każdy dzień tygodnia
W ofercie naszego sklepu MarketBio znajdziesz szeroki wybór zdrowych makaronów nie tylko produkowanych tradycyjnie z białej lub razowej mąki pszennej z pełnego przemiału, ale również makaron z mąk żytniej, makaron ryżowy, makaron orkiszowy czy makaron gryczany. Smakoszom polecamy też kolorowe makarony z zielonego groszku lub żółtej i czerwonej soczewicy czy tradycyjny azjatycki makaron shirataki wytwarzany z bulwy konjaku. Wszystkie nasze makarony bio są produkowane ze składników pochodzących z ekologicznych i certyfikowanych upraw, dlatego są bogate w minerały i mikroelementy. Poza tym są sycące, lekkostrawne, cechują się wyjątkowym smakiem oraz unikalnymi właściwościami odżywczymi.
Sięgaj po włoskie i polskie makarony bio każdego dnia
Dostępne u nas makarony bio to doskonała alternatywa dla ziemniaków czy ryżu. Zdrowe produkty, często bezglutenowe, szczególnie polecane są osobom na diecie, ale też dzieciom i smakoszom. Najpopularniejsze odmiany bio to znane i cenione na całym świecie włoskie makarony często dostępne w kolorowej wersji m.in. penne, tagliatelle, spaghetti, czy fusilli, które są barwione naturalnymi barwnikami pozyskiwanymi z pomidorów, szpinaku, buraków i kurkumy. W ofercie można znaleźć również polskie makarony bio wyprodukowane ze zbóż takich jak samopsza czy płaskurka. Różnorodne kształty takie jak m.in. nitki czy rurki możesz dopasować do własnych upodobań oraz do potrawy, którą chcesz przygotować.
Stwórz potrawy pełne witamin z makaronami od MarketBio
Wszystkie makarony dostępne w ofercie sklepu MarketBio to skarbnica łatwo przyswajalnych wartości odżywczych, witamin i pierwiastków, które bezpośrednio wpływają na zdrowe i samopoczucie. Nasze produkty charakteryzują się wysoką zawartością błonnika, są również doskonałym źródłem węglowodanów złożonych będących podstawowym źródłem energii dla naszego organizmu i zapewniających długotrwałe uczucie sytości. Poza tym zawierają łatwo przyswajalne witaminy oraz wiele innych cennych składników odżywczych, takich jak fosfor, żelazo czy cynk. Dostępne w estetycznych opakowaniach o różnej gramaturze makarony bio to produkty, które powinny na dobre zagościć w Twoim menu.