Pulpety Roślinne w Sosie Pomidorowym 430 g - Primavika
- Posiadamy ostatnią sztukę w naszym magazynie!
-
- 14,39 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,43 kg
Cena kat. za 1kg :33.47 zł
PULPETY ROŚLINNE W SOSIE POMIDOROWYM
Pszenne pulpety roślinne w sosie pomidorowym. Zawartość sosu 73%.
Produkt pasteryzowany.
Masa netto: 430 g
Składniki: Woda, pomidory w zalewie 23% (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 11,5%, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7%, kasza manna (z pszenicy) 3%, mąka pszenna 3%, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone: (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula)], cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), świeży imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła (zawierają gorczycę).
Sposób użycia: Pulpety najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu.
Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej, a po otwarciu w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 602 kJ/145 kcal
Tłuszcz: 9,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,8 g
Węglowodany: 7,4 g
- w tym cukry: 2,2 g
Białko: 6,0 g
Błonnik: 0,8 g
Sól: 0,96 g
Producent:
Primavika Sp. z.o.o.
Akacjowa 27, 62-023 Gądki
Pulpety Roślinne w Sosie Pomidorowym - Zdrowy Wybór
Pulpety roślinne w sosie pomidorowym to propozycja dla osób poszukujących smacznego i roślinnego dania. Produkt został przygotowany z myślą o wegetarianach oraz miłośnikach kuchni roślinnej, którzy cenią sobie jakość i smak. Dzięki procesowi pasteryzacji pulpety zachowują świeżość i wartości odżywcze na dłużej.
Składniki Wysokiej Jakości
Każda puszka zawiera aromatyczny sos pomidorowy, który stanowi 73% całego produktu, co zapewnia intensywny smak i doskonałe uzupełnienie dla pszenicznych pulpetów. Białko pszenne, cebula, papryka czerwona oraz przyprawy dodają intensywności i głębi smakowej.
Łatwe Przygotowanie
Idealne na szybki obiad lub kolację, pulpety wystarczy przelać na patelnię i podgrzać na małym ogniu. Dzięki temu można w krótkim czasie cieszyć się zdrowym i pełnowartościowym posiłkiem.
Przechowywanie
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Po otwarciu produkt należy umieścić w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Wartości Odżywcze
W 100 g produktu znajduje się 602 kJ / 145 kcal energii. Zawartość tłuszczu wynosi 9,9 g, a węglowodanów 7,4 g. Białko pochodzenia roślinnego wynosi 6,0 g. Produkt jest niskosodowy, zawiera 0,96 g soli.
Zastosowanie w Kuchni
Pulpety roślinne w sosie pomidorowym są wszechstronne. Mogą być podawane z makaronem, ryżem lub kaszą. Doskonale sprawdzają się jako dodatek do pieczywa lub sałatki. Świetnie komponują się z ziołami śródziemnomorskimi, co pozwala na różnorodność smakową w kuchni.
Najczęściej Zadawane Pytania (FAQ)
- Czy produkt jest wegański?
Tak, produkt jest odpowiedni dla wegetarian. - Jak długo można przechowywać produkt po otwarciu?
Po otwarciu produkt należy spożyć w ciągu 3 dni. - Jakie są główne składniki produktu?
Główne składniki to sos pomidorowy, białko pszenne i przyprawy.
Bio: | Nie |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Nie |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Nie |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Primavika
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: J 149
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|