Zestaw 4 x Makaron Konjac Tagliatelle Bezglutenowy Bio 385 g Better Than Foods
- Dostępność taka jak poniższych składników
- 50,12 zł
-
BEZGLUTENOWY MAKARON KONJAC TAGLIATELLE BIO
Masa netto: 4 x 385 g
Masa netto po odsączeniu: 300 g
Składniki: Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (bez glutenu)*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CN-BIO-141
Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE
Informacja dla alergików: Produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Raz otwarte przechowywać w czystej wodzie max. 2 dni.
Sposoby przygotowania:
1. Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
2. Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
3. Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 35 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
Producent:
NAH Foods Ltd.
274 Ampthill Road, Bedford, MK42 9QJ, UK
Makaron z rośliny konjac:
Makaron konjac - sposób na szybki, bezproblemowy obiad !
Makaron nie wymaga wcześniejszej obróbki, jest gotowy do spożycia - wystarczy go podgrzać, dodać do zupy lub ulubionego dania z woka.
Makarony z konjacu charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie, a także niską kalorycznością.
Stanowią doskonałą alternatywę w dietach, dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę.
Makarony nie zawierają glutenu, będą zatem również idealną propozycją dla osób będących na diecie bezglutenowej.
Czym jest roślina konjac ?
Roślina konjac znana jest już od ponad 2000 lat. Uprawiana jest Chinach oraz Japonii.
W Polsce roślina ta znana jest pod nazwą dziwidło.
Dziwidło to bylina z rodziny obrazkowatych. Roślina ta rozwija się i rośnie przez ok. 8-10 lat !
W krajach azjatyckich roślina konjac ma bardzo długą tradycję i używana jest głównie w kuchni.
Z bulwy konjacu wyrabia się mąkę, z której z kolei wyrabiany jest również makaron. Samą bulwę tej rośliny również można spożywać, w krajach azjatyckich bulwa konjacu traktowana jest tak jak u nas ziemniak.
Ciekawostką może być fakt, że kwiat konjacu ma bardzo specyficzny zapach - dosłownie mówiąc śmierdzi zgniłym mięsem. Powoduje to, że wokół kwiatostanu konjacu zawsze jest ogrom much.
Co jeszcze wytwarzane jest z rośliny konjac ?
Bardzo popularnym wyrobem kosmetycznym powstałym z rośliny konjac są gąbeczki. Są one produkowane na wyspie Jeju.
Gąbeczki z konjacu działają na naszą skórę przede wszystkim antybakteryjnie i oczyszczająco. Podobnie jak np. makaron organizmowi, gąbka dostarcza naszej skórze wiele cennych składników mineralnych - żelazo, cynk miedź, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.
Na ryku można spotkać różne wersje gąbeczek konjac - do wersji podstawowej dodaje się bowiem różne substancje, które nadają gąbeczkom różny kolor oraz różne właściwości.
Bio: | Tak |
Gluten: | bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Better Than Foods
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000033999
Recenzje
Ewa
Recenzja niezweryfikowana
|