Zestaw 5 x Makaron Konjac Tagliatelle Bezglutenowy Bio 385 g Better Than Foods
-
Dostępność taka jak poniższych składników
- 49,55 zł
-
BEZGLUTENOWY MAKARON KONJAC TAGLIATELLE BIO
Masa netto: 5 x 385 g
Masa netto po odsączeniu: 300 g
Składniki: Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (bez glutenu)*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: CN-BIO-141
Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE
Informacja dla alergików: Produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Raz otwarte przechowywać w czystej wodzie max. 2 dni.
Sposoby przygotowania:
1. Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
2. Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
3. Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 35 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
Producent:
NAH Foods Ltd.
274 Ampthill Road, Bedford, MK42 9QJ, UK
Bezglutenowy Makaron Konjac Tagliatelle BIO
Bezglutenowy Makaron Konjac Tagliatelle BIO to wyjątkowa propozycja dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnego makaronu w swojej kuchni. Wyprodukowany z mąki konjac oraz błonnika owsianego (bezglutenowego), makaron ten łączy w sobie organiczne składniki o niskiej kaloryczności.
Zalety Makaronu Konjac
- Bezglutenowy – idealny dla osób na diecie bezglutenowej.
- Wegański – w pełni roślinny produkt.
- Niskokaloryczny – jedynie 9 kcal na 100 g.
- Zerowa zawartość tłuszczów i cukrów – doskonały wybór dla dbających o sylwetkę.
- Dobre źródło błonnika – wspiera zrównoważoną dietę.
- Certyfikowany ekologicznie – składniki pochodzą z upraw ekologicznych spoza UE.
Proste i Uniwersalne Przygotowanie
Makaron jest gotowy do spożycia po krótkim przygotowaniu:
- Odsącz na sitku, przepłucz zimną wodą i dodaj do ulubionej potrawy.
- Gotuj przez 1 minutę, odsącz i serwuj.
- Możesz także smażyć przez 1 minutę na patelni.
Doskonale komponuje się z różnymi sosami, zupami czy daniami typu stir-fry, ułatwiając szybkie przygotowanie posiłku.
Korzyści z Wyboru Makaronu Konjac
Decydując się na Makaron Konjac Tagliatelle BIO, zyskujesz produkt, który łączy w sobie cechy zdrowego, niskokalorycznego i bezglutenowego składnika diety. Dzięki wysokiej zawartości błonnika może być doskonałą bazą dla wielu posiłków, wspierając różnorodność i zbilansowane żywienie.
Najczęściej Zadawane Pytania
Czy makaron wymaga wcześniejszej obróbki?
Nie, wystarczy krótko go wypłukać lub podgrzać przed podaniem.
Czy makaron jest odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej?
Tak, makaron jest bezglutenowy i odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu.
W jakich daniach sprawdzi się najlepiej?
Makaron Konjac Tagliatelle doskonale sprawdza się w sałatkach, zupach i daniach z woka, doskonale komponując się z różnorodnymi sosami.
Makaron z rośliny konjac:
Makaron konjac - sposób na szybki, bezproblemowy obiad !
Makaron nie wymaga wcześniejszej obróbki, jest gotowy do spożycia - wystarczy go podgrzać, dodać do zupy lub ulubionego dania z woka.
Makarony z konjacu charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie, a także niską kalorycznością.
Stanowią doskonałą alternatywę w dietach, dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę.
Makarony nie zawierają glutenu, będą zatem również idealną propozycją dla osób będących na diecie bezglutenowej.
Czym jest roślina konjac ?
Roślina konjac znana jest już od ponad 2000 lat. Uprawiana jest Chinach oraz Japonii.
W Polsce roślina ta znana jest pod nazwą dziwidło.
Dziwidło to bylina z rodziny obrazkowatych. Roślina ta rozwija się i rośnie przez ok. 8-10 lat !
W krajach azjatyckich roślina konjac ma bardzo długą tradycję i używana jest głównie w kuchni.
Z bulwy konjacu wyrabia się mąkę, z której z kolei wyrabiany jest również makaron. Samą bulwę tej rośliny również można spożywać, w krajach azjatyckich bulwa konjacu traktowana jest tak jak u nas ziemniak.
Ciekawostką może być fakt, że kwiat konjacu ma bardzo specyficzny zapach - dosłownie mówiąc śmierdzi zgniłym mięsem. Powoduje to, że wokół kwiatostanu konjacu zawsze jest ogrom much.
Co jeszcze wytwarzane jest z rośliny konjac ?
Bardzo popularnym wyrobem kosmetycznym powstałym z rośliny konjac są gąbeczki. Są one produkowane na wyspie Jeju.
Gąbeczki z konjacu działają na naszą skórę przede wszystkim antybakteryjnie i oczyszczająco. Podobnie jak np. makaron organizmowi, gąbka dostarcza naszej skórze wiele cennych składników mineralnych - żelazo, cynk miedź, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.
Na ryku można spotkać różne wersje gąbeczek konjac - do wersji podstawowej dodaje się bowiem różne substancje, które nadają gąbeczkom różny kolor oraz różne właściwości.
Bio: | Tak |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: Better Than Foods .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000043063
Recenzje
Marek
Recenzja niezweryfikowana
|