
Cukier jest dziś obecny niemal wszędzie, nie tylko w słodkich przekąskach. Nadmierne spożycie białego cukru może nieść ze sobą wiele konsekwencji zdrowotnych takich, jak otyłość, czy próchnica atakująca zęby. Osoby, którym zależy na zmianie nawyków żywieniowych na lepsze poprzez wyeliminowanie cukru z diety oraz diabetycy, znajdą coś dla siebie w tej części sklepu marketbio. Dla wszystkich zainteresowanych dietą bezcukrową prezentujemy bogaty wybór smacznych i zdrowych łakoci oraz innych produktów, bez dodatku rafinowanego cukru.
Low - Carb KETO BROWNIE Bezglutenowa Mieszanka do Wypieku Ciasta Bez Dodatku Cuk...
LOW - CARB KETO BROWNIE - BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA Bez dodatku cukru. Zawiera substancję słodzącą maltitol i erytrytol. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Masa netto: 150 g Składniki: mąki (migdałowa 38%, kokosowa), substancje słodzące: erytrytol, maltitol; kakao, dropsy czekoladowe bez cukru: substancja słodząca: maltitol; miazga kakaowa; emulgator: lecytyna sojowa; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; naturalny aromat waniliowy; aromat, sól himalajska. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe, sezam, mleko. Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 180 ⁰C (bez termoobiegu). Przygotuj 100g roztopionego, ostudzonego masła oraz 2 jajka. Umieść KETO mix w misce, dodaj jajka, masło. Zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta, przy użyciu trzepaczki, łyżki lub miksera na najmniejszych obrotach, wystarczy parę obrotów miksera by nie przemieszać. Przełóż masę do przygotowanej formy („keksówka” ok. 23 x 8 x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający Wartość odżywcza w 100 g produktu (po przygotowaniu): Wartość energetyczna: 1918 kJ/ 464 kcal Tłuszcz: 41 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 5,6 g Białko: 10 g Sól: 0,28 g Producent: BEZGLUTEN sp. z o.o. Posądza 128 32-104 KoniuszaDo sprawdzenia
Łakocie dla diabetyków i osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem
Produkty bezcukrowe skierowane są głównie w stronę diabetyków, którzy ze względów zdrowotnych są zmuszeni do całkowitej rezygnacji z łakoci słodzonych cukrem rafinowanym. Coraz więcej osób jednak decyduje się z własnej woli zrezygnować z cukru. Powodem jest chęć zadbania o zdrowie i wygląd. Nie od dziś wiadomo, że cukier to wróg zdrowych i ładnych zębów, jest on jedną z podstawowych przyczyn powstawania próchnicy. Nadmiar cukru w diecie ma wpływ również na cerę, nie tylko zaostrzając zmiany trądzikowe, ale też przyśpieszając procesy starzenia. Przejście na dietę bezcukrową może przynieść szybkie i zauważalne efekty, w postaci poprawy wyglądu oraz samopoczucia. Diabetycy oraz osoby, które chcą odżywiać się zdrowo i z tego względu postanawiają ograniczyć cukier, nie muszą jednak całkowicie rezygnować ze słodkich przyjemności. Sklep marketbio prezentuje bogaty wybór łakoci, cechujących się naturalnie słodkim smakiem.
Ciastka, ciasteczka i herbatniki naturalnie słodki smak, zero cukru
Mimo świadomości dotyczącej tego, jak negatywnie wpływa na zdrowie cukier, ciężko jest całkowicie wyeliminować z diety słodycze. Ciastka, ciasteczka i herbatniki to dla wielu osób comfort food, bez którego ciężko się obejść. Czy da się zrezygnować z cukru i nadal cieszyć się słodkimi deserami bez wyrzutów sumienia? Sklep marketbio udowadnia, że tak, prezentując bogatą ofertę słodyczy bez cukru. Dla naszych klientów udostępniamy chrupiące i apetyczne herbatniki Jungle składające się wyłącznie z maki pszennej i tłuszczu kokosowego. Herbatniki w kształcie zwierzaczków przypadną do gustu szczególnie dzieciom. W naszej ofercie znajdują się także ciastka słodzone maltitolem. Idealna chrupkość i słodki smak sprawiają, że ciasteczka te nadają się nie tylko do chrupania w formie samodzielnej przekąski, mogą też stać się bazą do stworzenia smacznych deserów bez cukru.
Czekolady, czekoladki i pralinki słodkie, mocno czekoladowe, wolne od cukru
Diabetykom i osobom, które na diecie bezcukrowej są z własnego wyboru najtrudniej zazwyczaj obyć się bez czekolady. Intensywny kakaowy smak, aksamitna, rozpływająca się w ustach słodycz, nie trzeba z tego rezygnować! Wystarczy sięgnąć po czekolady i czekoladki dostępne w sklepie marketbio. Pralinki o smaku orzecha laskowego, proteinowe pralinki – smaczne i pełne białka, czy biała czekolada z oryginalnymi dodatkami w postaci alg i soli morskiej. Te wszystkie produkty słodzone są malititolem, słodzikiem o niskim indeksie glikemicznym. Co jeszcze znaleźć można w naszym sklepie, w kategorii dieta bezcukrowa?
Słodkie napoje, kremy czekoladowe, powidła, lizaki i budynie – bogata oferta produktów dla diabetyków w sklepie marketbio
Słodki smak to nie tylko czekolada i ciastka. To również smarowidła do chleba, kremy czekoladowe i orzechowe, budynie, wafle, galaretki, napoje, powidła i musy owocowe. Wszystkie te produkty mają swoje bezcukrowe zamienniki. W celu ich zakupienia wystarczy zajrzeć do oferty naszego sklepu. Dostępne u nas produkty charakteryzują się prostym składem i naturalnie słodkim smakiem. Ryżowe i owsiane napoje, galaretki owocowe, dżemy i konfitury przypadną do gustu dorosłym i dzieciom. Prezentowane przez marketbio słodycze i inne bezcukrowe produkty pochodzą z ofert znanych i cenionych producentów. Ograniczenie cukru w diecie to krok w kierunku poprawy zdrowia, wyglądu i formy.
Od jak dawna istnieje marka/firma BEZGLUTEN i kto ją stworzył i dlaczego?
Marka Bezgluten powstała w 2004r. Naszą misą od początku działalności jest dążenie by nietolerancja glutenu, celiakia i fenyloketonuria nie stanowiły przeszkody w prowadzeniu normalnego trybu życia. We własnych, nowoczesnych laboratoriach badawczo-rozwojowych wykwalifikowana kadra specjalistów, stosując innowacyjne receptury i technologie, codziennie dba o wyrób najwyższej jakości produktów bezglutenowych i niskobiałkowych. Dzięki temu konsumenci mogą korzystać z tego rodzaju artykułów od rodzimej firmy i nie muszą sprowadzać ich z zagranicy
Co charakteryzuje produkty marki/firmy BEZGLUTEN? Co wyróżnia produkty z gamy marki BEZGLUTEN spośród innych dostępnych na rynku?
Połączenie wiedzy, doświadczenia i pasji naszych pracowników sprawia, że produkty firmy Bezgluten spełniają nie tylko standardy najwyższej jakości, ale również charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem oraz formą. Wyroby nie są jedynie zamiennikami żywności glutenowej. Wyszliśmy naprzeciw tym, którzy od życia oczekują czegoś więcej i pragną urozmaicać swój jadłospis
Co wpływa na cenę produktów firmy BEZGLUTEN?
Szczególną uwagę przywiązujemy do bezpiecznego procesu produkcji artykułów bezglutenowych i niskobiałkowych. Współpracujemy tylko ze sprawdzonymi firmami. Przeprowadzamy skrupulatne analizy jakości i składu dostarczanych nam surowców, aby mieć pewność, że nie zawierają zanieczyszczeń. Z tego względu wprowadziliśmy międzynarodowy standard kontroli jakości żywności i bezpieczeństwa Global Quality BRC Food v.7 oraz IFS v.6.
Jak wygląda dostępność produktów firmy BEZGLUTEN w ciągu roku? Z którymi produktami może być problem z dostępnością i w jakim okresie roku?
Staramy się aby dostępność produktów była całoroczna. Nie mamy okresowych braków dostępności produktów.
Jakie są plany firmy odnośnie powiększania asortymentu lub ulepszania obecnego asortymentu?
Cały czas optymalizujemy nasz asortyment. W każdym roku pojawia się kilka nowych produktów.
Czy są plany ekspansji na inne rynki świata czy tylko skupienie się na obecnym rynku?
Staramy się docierać z naszą ofertą nie tylko na rynek krajowy, ale również zagraniczny.
Czy mają Państwo informację od klienta, że jakiś produkt pozytywnie na niego wpłynął? Jeśli tak to który produkt i w jaki sposób pozytywnie wpłynął na klienta?
Oczywiście, często klienci dzwonią do nas z podziękowaniem, że dzięki naszym produktom czują się lepiej. Zostawiają również opinie na sklepie internetowym. Przykładowo opinia dotyczącą mieszanki pierogowo naleśnikowej:
BOGUSIA
22.05.2021, 09:41
Nalesniki
Robiłam już 2 x naleśniki z tej mąki i wyszly naprawdę fajne. Często przy makach bezglutenowych nalesniki wychodza kruche i łamią się-tutaj nie było tego problemu . Naprawdę smaczne !
Który z produktów marki BEZGLUTEN cieszy się największą popularnością?
Największą popularnością cieszy się kategoria pieczywo.
Jakie pytania najczęściej zadają klienci i co Państwo na nie odpowiadają?
- Dla kogo skierowana jest nasza oferta?
Produkty bezglutenowe - dla osób chorych na celiakię, dla tych którzy mają alergię lub nadwrażliwość na gluten, wspomagająco przy leczeniu chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego, problemów trawiennych o nieznanym podłożu.
Produkty niskobiałkowe – dla chorych na Fenyloketonurię, dla osób zmagających się z niewydolnością nerek i wątroby, w przebiegu chorób trzustki, pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych.
- Czy nasze produkty zawierają surowce GMO?
Nasze produkty NIE zawierają surowców GMO. Zgodnie z prawem żywnościowym, jeżeli produkt zawiera substancje/ składnik modyfikowany genetycznie musi taki zapis pojawić się na etykiecie. Brak takiej informacji świadczy o tym, że produkt jest wolny od GMO.
- Dlaczego guma guar, guma ksantanowa i hydroksypropylomethyloceluloza są w naszych produktach i dlaczego nie należy się ich obawiać?
Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.