Mleko kokosowe – sklep ze zdrową żywnością MarketBio
Mleko kokosowe jest pozyskiwane ze startego, wyciśniętego i świeżego miąższu kokosa. Wysokość stężenia oleju kokosowego wpływa na treściwość mleka. Najczęściej ten produkt sprzedawany jest w opakowaniach w formie puszki lub kartonika. Przed otwarciem i pierwszym zastosowaniem zaleca się delikatnie wstrząsnąć opakowaniem. Dzięki temu uzyskasz jednolitą konsystencję. Gdy otworzysz puszkę przed wstrząśnięciem i zauważysz kożuch, wystarczy, że dokładnie wymieszasz całość. Obecność „kokosowego kożucha” to zjawisko naturalne i pożądane. Oznacza, że mleko jest bardzo dobrej jakości (na górze zbiera się tłuszcz, poniżej woda). Obawiasz się, że nie wykorzystasz od razu całego mleka? Zapoznaj się z zaleceniami producenta umieszczonymi na opakowaniu. W większości przypadków najlepiej umieścić mleko w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Mleko kokosowe – szeroki wybór i atrakcyjna cena
Mleko kokosowe, które zakupisz w naszym sklepie internetowym, jest dostępne w opakowaniach o różnych wielkościach oraz zestawach składających się z kilku bądź kilkunastu sztuk. Dzięki temu z łatwością znajdziesz u nas taki wariant, jaki jest Ci potrzebny. Wszystkie oferowane produkty można zakupić również w konkurencyjnych cenach. Jeśli chcesz skorzystać z jeszcze większych okazji cenowych, odwiedzaj nas często i sprawdzaj zakładkę AKTUALNE PROMOCJE. Atrakcyjne rabaty oraz kuszące oferty przygotowaliśmy także specjalnie dla naszych stałych Klientów. Zachęcamy również do obserwowania naszego profilu w mediach społecznościowych. Dzielimy się tam informacjami o bestsellerowych produktach, ciekawostkami na temat prawidłowego odżywiania oraz wiedzą z zakresu zdrowego stylu życia.
Jak wykorzystywać mleko kokosowe w kuchni?
Mleko kokosowe dotychczas było jednym z najbardziej charakterystycznych i rozpoznawalnych składników kuchni tajskiej oraz indyjskiej. Od pewnego czasu stało się jednak obowiązkową pozycją na listach zakupowych wielu Polaków. Miłośnicy prostego, szybkiego, smacznego i zdrowego gotowania chętnie dodają mleko kokosowe do zup, gulaszów, makaronów, curry, koktajli, a także słodkich wypieków. Wykorzystują je także jako dodatek do owsianek, jaglanek oraz kawy. Dzięki wyjątkowemu zapachowi i smakowi doskonale komponuje się ze słodkimi i wytrawnymi produktami. Z kolei zawartość cennych witamin i składników mineralnych pozwala poprawić jakość i smak przygotowywanych posiłków.