Miso Hatcho Na Bazie Soi Bio 300 g - Lima
- Pozostały tylko 2 sztuki w naszym magazynie!
-
- 35,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,3 kg
Cena kat. za 1kg :119.97 zł
Masa netto: 300 g
Składniki: Soja* (64%), woda, sól morska (11%), mąka z prażonego jęczmienia* (0,8%), Koji (Aspergillus oryzae)
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: JP-BIO-154
Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz - 11,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
Węglowodany - 7,3 g
- w tym cukier: 0,6 g
Błonnik - 8,8 g
Białko - 23,4 g
Sól: 8,75 g
Bio Planet S.A
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Pasta Miso Hatcho na Bazie Soi Bio 300 g - Tradycyjny Japoński Przysmak
Pasta Miso Hatcho to tradycyjna japońska przyprawa, której historia sięga XIII wieku. Produkowana jest z fermentowanej soi pochodzącej z upraw ekologicznych. Proces fermentacji nadaje paście wyjątkowy, głęboki smak, który doskonale wpisał się w japońską kuchnię.
Wartości Odżywcze i Składniki
Pasta Miso Hatcho jest bogata w białko (23,4 g na 100 g), co czyni ją doskonałym dodatkiem do diet roślinnych. Dodatkowo zawiera błonnik (8,8 g na 100 g), co może być przydatne przy komponowaniu codziennego jadłospisu. Obecność mąki z prażonego jęczmienia oraz tradycyjnego Koji (Aspergillus oryzae) nadaje produktowi unikalny smak i teksturę.
Ekologiczne Zasady Produkcji
Pasta została certyfikowana przez Jednostkę Certyfikującą JP-BIO-154, co stanowi gwarancję jej ekologicznego pochodzenia. Składniki pochodzą z rolnictwa spoza UE, co oznacza, że pasta spełnia najwyższe standardy jakościowe mające na celu zrównoważony rozwój środowiska.
Zastosowanie w Kuchni
Pasta Miso Hatcho jest niezwykle wszechstronnym produktem, który można wykorzystać w wielu przepisach. Doskonale sprawdza się jako dodatek do:
- zup, szczególnie w klasycznej zupie miso,
- sosów i marynat, nadając im głęboki umami smak,
- dań mięsnych oraz wegańskich, jako składnik gęstych past i nadzienia,
- przyprawiania ryżu oraz makaronów.
Dzięki intensywnemu smakowi, wystarczy niewielka ilość pasty, aby nadać daniom wyrazistości.
Najczęściej Zadawane Pytania
Jak długo mogę przechowywać pastę Miso Hatcho po otwarciu?
Miso najlepiej przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku miesięcy od otwarcia.
Czy pasta Miso Hatcho jest odpowiednia dla wegan?
Tak, produkt jest w pełni roślinny i odpowiedni dla wegan.
Jakie jest podstawowe zastosowanie tej pasty?
Podstawowe zastosowanie to dodatek do zup i sosów, ale jej zastosowanie jest znacznie szersze.
Bio: | Tak |
Gluten: | z glutenem |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: LIMA
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000002300
Recenzje
Igor
Recenzja niezweryfikowana
|