Firma Rigoni di Asiago, położona w czarującym regionie Veneto – perełce północno- wschodnich Włoch, kreuje nieprzerwanie od ponad 97 lat najwyższej jakości produkty. Pasja, zaangażowanie w nowoczesną technologię z jednoczesnym poszanowaniem natury i tradycji zaowocowały linią produktów, opartych na unikalnych recepturach. Asortyment produkowany jest w 100% z ekologicznych składników, bez dodatku konserwantów, barwników czy sztucznych aromatów. Rigoni di Asiago wybiera tylko najwyższej jakości składniki, tak aby każdy etap produkcji był na najwyższym poziomie.
Nocciolata to linia wyjątkowych kremów - w 100% ekologicznych - z orzechów laskowych i kakao, o doskonale zbalansowanym smaku. W składzie brak przede wszystkim oleju palmowego i sztucznych aromatów – co wyróżnia krem Nocciolata na tle konkurencji.
Pierwsza Nocciolata w wersji klasycznej powstała w 2008 roku i od razu podbiła serca włoskich konsumentów. Dziś znana jest już na całym świecie, także w Polsce. Wysoka zawartość orzechów laskowych, aż 18,5% oraz najwyższej jakości kakao w doskonale dobranych proporcjach zaowocowały smakiem, któremu nie można się oprzeć.
Podążając za zmieniającymi się trendami na rynku żywności i odpowiadając na potrzeby coraz bardziej wymagającego konsumenta powstała Nocciolata bez dodatku mleka. To idealna wersja dla wszystkich konsumentów, którzy nie mogą lub nie chcą stosować w swojej diecie produktów mlecznych. Nocciolata bez mleka jest idealna również dla wegan.
Całkowitą nowością w gamie jest Nocciolata Bianca - czyli czysty krem z orzechów laskowych, który zawiera ich aż 30%. Dodatkowo atutem jest niższa zawartość cukru oraz dodatek inuliny dla smukłej linii.
Nocciolata jest idealna do smarowania pieczywa, naleśników czy placków. Doskonale komponuje się z deserami lodami czy ciastem drożdżowym.