Mąka z Ciecierzycy 500 g - Grano
-
W naszym magazynie jest duża ilość!
-
- 9,09 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/03/23
Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :18.58 zł
MĄKA Z CIECIERZYCY
Idealna do zagęszczania zup i sosów.
Masa netto: 500 g
Składniki: Mąka z ciecierzycy 100%
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać gluten.
Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1270 kJ/304 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7 g
Węglowodany: 31 g
- w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 33 g
Białko: 18 g
Sól: <0,01 g
Producent:
MŁYN NIEDŹWIADY sp. z o.o. sp.k.
Niedźwiady 59a
62-800 Kalisz
Mąka z Ciecierzycy 500 g - Grano
Mąka z ciecierzycy to wszechstronny produkt kulinarny, idealny do zagęszczania zup i sosów. Jej delikatny smak oraz lekka konsystencja sprawiają, że stanowi doskonały zamiennik tradycyjnej mąki pszennej w wielu przepisach.
Właściwości i zastosowanie
Mąka z ciecierzycy wyróżnia się wysoką zawartością białka oraz błonnika, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób dbających o zbilansowaną dietę. Może być używana do pieczenia, przygotowywania ciast, chleba, placków czy naleśników. Świetnie sprawdza się także jako zagęszczacz do zup i sosów, dodając im pożywności i kremowej tekstury.
- Wartość energetyczna: 1270 kJ/304 kcal na 100 g
- Zawartość tłuszczu: 4,7 g
- Zawartość białka: 18 g
- Zawartość błonnika: 33 g
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, dlatego osoby cierpiące na celiakię powinny go unikać.
Przechowywanie
Mąkę z ciecierzycy należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, aby zachowała swoje właściwości oraz świeżość na dłużej.
Korzyści z wyboru mąki z ciecierzycy
Wybierając mąkę z ciecierzycy:
- Uzyskujesz produkt o wysokiej zawartości białka i błonnika.
- Zyskujesz wszechstronny składnik, który można używać do wielu rodzajów potraw.
- Masz pewność, że korzystasz z produktu o prostym składzie, zawierającego tylko naturalne składniki.
Najczęściej zadawane pytania
Czy mąka z ciecierzycy jest odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej?
Mąka z ciecierzycy może zawierać śladowe ilości glutenu, dlatego nie jest zalecana dla osób z celiakią.
Jak można używać mąki z ciecierzycy w kuchni?
Mąkę można wykorzystywać do pieczenia chleba, ciast, naleśników, a także jako zagęszczacz do sosów i zup.
Jak długo można przechowywać mąkę z ciecierzycy?
Przechowywana w odpowiednich warunkach (w suchym i chłodnym miejscu) mąka zachowuje świeżość przez kilka miesięcy.
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Młyn Niedźwiady
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000022117
Recenzje
Tomek P.
Recenzja niezweryfikowana
|