Chociaż w rzeczywistości migdały wcale nie są orzechami, to nie przeszkadza, aby nazywać je królami orzechów. Pochodzą z drzew migdałowca, rosnących głównie w Azji Zachodniej, Afryce Północnej i Ameryce. W Europie można je znaleźć we Włoszech, Francji, Hiszpanii, Portugalii, Macedonii czy Szwajcarii. Są chętnie stosowane są zarówno w kuchni, jak i w medycynie czy przemyśle kosmetycznym. Jedną z ich niewątpliwych zalet jest możliwość ich przetwarzania na wiele sposobów. Dzięki temu mają szerokie zastosowanie. Duża różnorodność artykułów sprawia, że z łatwością znajdziesz idealny wariant dla siebie.
Z czym spożywać migdały?
Jedną z niewątpliwych zalet migdałów jest to, że świetnie współgrają z wieloma produktami, dzięki czemu można je dodawać do dań i deserów. Szczególną popularnością cieszą się jednak w ciastach czy różnego rodzaju przekąskach. Wszystko z powodu ich delikatnie słodkiego smaku, choć na rynku dostępne są też te w wersji gorzkiej. W naszej bogatej ofercie znajdziesz dużą różnorodność artykułów, w tym:
- migdały w całości,
- migdały cięte,
- migdały prażone,
- migdały blanszowane,
- migdały w płatkach.
W zależności od własnego upodobania możesz zdecydować się na wariant naturalny bez żadnych dodatków lub z przyprawami, takimi jak sól himalajska, chilli czy cynamon. Migdały stanowią świetne urozmaicenie musli, płatków owsianych czy sałatek. Idealnie nadadzą się też do dań wytrawnych. Z kolei na deser ciekawym rozwiązaniem mogą być migdały w czekoladzie.
Wysokiej klasy migdały w różnych wariantach w MarketBio
Jeśli poszukujesz ciekawej alternatywy dla tradycyjnych bakalii czy orzechów, doskonałym rozwiązaniem mogą być migdały ze sklepu internetowego MarketBio. W naszym asortymencie znajdują się wyłącznie starannie wyselekcjonowane artykuły, pochodzące od cenionych na rynku producentów. Wszystkie stworzono z wykorzystaniem naturalnych składników, dzięki czemu korzystnie wpływają na organizm. Migdały mają około 580 kcal w 100 gramach, przy czym w takiej dawce pokrywają dzienne zapotrzebowanie na tłuszcze u dorosłej osoby. Są niezwykle pożywne i dostarczają mnóstwo energii potrzebnej do codziennego funkcjonowania.
Firma Batom
Firma Batom jest rodzinnym przedsiębiorstwem, założonym w 1998 roku, w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie zdrowym odżywianiem oraz budującą się świadomość konsumencką i ekologiczną Polaków.
Oferta Batom
W swojej bogatej ofercie firma Batom posiada produkty pozyskiwane od sprawdzonych producentów z Polski, Europy i świata- m.in. z Afryki, Ameryki Południowej czy Azji. Naszym priorytetem jest dbałość o jakość sprowadzanych surowców, czego gwarantem jest kontrola dostaw pod względem wymaganych certyfikatów, badań oraz zgodności z obowiązującymi procedurami.
Certyfikaty
Większość oferowanych przez nas produktów posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego, synonim najwyższej jakości żywności, bezpiecznej dla zdrowia i środowiska. Gama naszych produktów, w odpowiedzi na zmieniające się potrzeby klientów oraz rynku, jest systematycznie aktualizowana i powiększana.
Jakość żywności ekologicznej
Jako producent zdrowej, ekologicznej żywności rozumiemy, że dla naszych klientów liczy się przede wszystkim jakość, co niejednokrotnie związane jest z sezonowymi dostawami surowców. Należy jednak podkreślić, że większość naszych produktów dostępna jest w ciągłej sprzedaży. Zawdzięczamy to wieloletniemu doświadczeniu oraz wiedzy zdobytej w branży, dzięki czemu możliwe jest celne przewidywanie popytu w celu zapewnienia ciągłości dostaw.
Dystrybucja
Firma prowadzi swoją działalność głównie na rynku krajowym, ale rozwijamy również kanały dystrybucji za granicę. Pracujemy nad tym, by produkty marki Batom stawały się rozpoznawalne i interesujące także dla konsumentów w innych krajach. Dużą popularnością wśród klientów cieszą się nasze ekologiczne soki, syropy, dżemy, kremy orzechowe i owocowe (batomix-y), oleje (m.in. oleje MCT).