
Obróbka termiczna w formie smażenia, pieczenia, a czasem także gotowania wymaga tłuszczu. W tym celu sięgamy zwykle po oleje, oliwy lub masło. Wybór tłuszczu ma ogromne znaczenie w kontekście smaku, jak również właściwości odżywczych gotowego dania. W sklepie internetowym Marketbio.pl znajdziesz ekologiczne oliwy, oleje oraz masło klarowane. Produkty te można wykorzystać do obróbki termicznej, a także jako dodatek do dań i potraw.
Olej z Pestek Dyni Virgin Raw Bio 250 ml - Raw Organic Food
OLEJ Z PESTEK DYNI VIRGIN RAW BIO Odpowiedni dla wegan. Zawartość netto: 250 ml Składniki: Olej z pestek dyni tłoczony na zimno* 100%. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: NL-BIO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób użycia: Używać na zimno, nie podgrzewać. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, zamknięte. Wartość odżywcza w 100 ml produktu: Wartość energetyczna: 3455 kJ/ 827 kcal Tłuszcz: 92 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g Węglowodany: 0 g - w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Producent: De Smaakspecialist Molenstraat 67, 4851 SE UlvenhoutDo sprawdzenia
Czym charakteryzują się produkty dostępne w sklepie Marketbio.pl
W ofercie naszego sklepu internetowego znajdziesz wyłącznie sprawdzone i ekologiczne produkty pochodzące od zaufanych producentów. Naszym klientom możemy zaoferować zdrowe oliwy z oliwek, oleje rzepakowe, lniane, konopne, sezamowe, słonecznikowe i z czarnuszki, a także masło klarowane, które uważa się za jeden z najbezpieczniejszych tłuszczy do smażenia. Ekologiczny skład tych produktów wpływa oczywiście na właściwości odżywcze, dzięki czemu, jest to dobry wybór dla wszystkich miłośników zdrowego odżywiania. Każdy produkt w naszym sklepie został szczegółowo opisany, aby umożliwić klientom świadomy wybór.
Jaki tłuszcz nadaje się do obróbki termicznej?
W opinii wielu kucharzy, do smażenia najlepiej sprawdza się masło klarowane. Jest to tłuszcz pozbawiony wody i białek, dzięki czemu, można go rozgrzewać do bardzo wysokiej temperatury bez dymienia i uwalniania szkodliwych substancji. Dobrze sprawdzają się także oleje rzepakowe i lniane. Do obróbki termicznej zwykle wykorzystujemy oleje i oliwy rafinowane, czyli tłoczone na gorąco. Mają one wyższy punkt dymienia, przez co są bezpieczniejsze w smażeniu i pieczeniu. Jeśli zatem szukasz tłuszczu, który umożliwi bezpieczną obróbkę termiczną, w sklepie internetowym Marketbio.pl na pewno znajdziesz produkt dostosowany do swoich potrzeb.
Oleje i oliwy dodawane do gotowych potraw
Oliwy i oleje znajdują zastosowanie także jako dodatek do gotowych dań i potraw. Świetnym przykładem są oczywiście sałatki, które po dodaniu oliwy stają się dużo smaczniejsze i mniej suche. Po oliwę chętnie sięgamy także przy daniach kuchni włoskiej, dodając ją zarówno do makaronu czy pizzy. Jeśli chodzi o takie zastosowanie oliwy i olejów, najlepszym wyborem są te tłoczone na zimno. Taka forma obróbki pozwala zachować wysoką zawartość składników odżywczych. Najdroższe, ale zarazem najbardziej jakościowe są oleje z pierwszego tłoczenia.
Ekologiczne oliwy, oleje i masło klarowane w sklepie Marketbio.pl
W ofercie sklepu internetowego Marketbio.pl znajdziesz bogaty wybór ekologicznych olejów, oliw oraz masła klarowanego. Do dyspozycji klientów oddajemy wyłącznie jakościowe produkty, które charakteryzują się naturalnym i sprawdzonym składem. Mamy nadzieję, że nasz asortyment sprosta oczekiwaniom wszystkich miłośników zdrowego odżywiania. Zaletami zakupów w Marketbio.pl jest bardzo bogaty wybór produktów, przystępne ceny, wygodne metody płatności i dostawy, a także szybki czas realizacji zamówień.