
Kakao jest niezwykle zdrowe a produkty z jego użyciem wyśmienite w smaku. Uwielbiamy więc wszelkie słodkie przekąski, w których kakao jest głównym bohaterem. Chcąc zdrowo funkcjonować warto dbać o dietę, ale to wcale nie musi skutkować rezygnacją z takich rarytasów. W Marketbio.pl znajdziemy naturalne, pożywne i wyborne w smaku batony czekoladowe, stworzone w minimalistyczny sposób – bez zbędnych, szkodliwych składników.
Baton w Polewie Czekoladowej Crispy Hazelnut 40 g - FIZI Mood Booster
BATON W POLEWIE CZEKOLADOWEJ CRISPY HAZELNUT Produkt bezglutenowy. Na bazie roślin. Masa netto: 40 g Składniki: Karmel (38%) (ekstrakt z kokosa, syrop maltitolowy, skrobia kukurydziana), polewa czekoladowa (16,3%) (miazga kakaowa, słodzik maltitol, masło kakaowe, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masło shea, emulgator lecytyna, naturalny aromat waniliowy), chrupiące kulki (11,6%) (mąka kukurydziana, mąka z amarantusa), orzechy laskowe (11%), płatki owsiane bezglutenowe, gliceryna roślinna, izolat białka grochu (5,8%) (zawiera 85% białka), błonnik z tapioki, wapń, magnez, cholina, witamina C, witamina E, witamina B6, witamina A, witamina B9, witamina D3, witamina B12. Polewa czekoladowa- minimalna zawartość produktów kakaowych 61%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy (orzechy nerkowca, migdały). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1632 kJ/ 392 kcal Tłuszcz: 24,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,5 g Węglowodany: 43,2 g - w tym cukry: 1,4 g - w tym poliole: 25,6 g Białko: 11,6 g Sól: 0,02 g Producent: FIZI LLC 7A Mykoly Vasylebka St., Kviv, 03124 Ukraine
Baton w Polewie Czekoladowej Choco Crunch 40 g - FIZI Mood Booster
BATON W POLEWIE CZEKOLADOWEJ CHOCO CRUNCH Produkt bezglutenowy. Na bazie roślin. Masa netto: 40 g Składniki: Karmel (37,3%) (ekstrakt z kokosa, syrop maltitolowy, skrobia kukurydziana), polewa czekoladowa (16,3%) (miazga kakaowa, słodzik maltitol, masło kakaowe, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masło shea, emulgator lecytyna, naturalny aromat waniliowy), chrupiące kulki (11,3%) (mąka kukurydziana, mąka z amarantusa), płatki owsiane bezglutenowe, orzechy ziemne (10%), gliceryna roślinna, izolat białka grochu (5%) (zawiera 85% białka), błonnik z tapioki, kakao ciemne w proszku (3,3%), sól różowa, wapń, magnez, cholina, witamina C, witamina E, witamina B6, witamina A, witamina B9, witamina D3, witamina B12. Polewa czekoladowa- minimalna zawartość produktów kakaowych 61%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy (orzechy nerkowca, orzechy laskowe, migdały). Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1586 kJ/ 381 kcal Tłuszcz: 22,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,8 g Węglowodany: 42,3 g - w tym cukry: 1,3 g - w tym poliole: 25,4 g Białko: 12,4 g Sól: 0,03 g Producent: FIZI LLC 7A Mykoly Vasylebka St., Kviv, 03124 Ukraine
Właściwości zdrowotne kakao
Ten ulubiony składnik deserów zawiera w sobie mnóstwo wartości takich jak: magnez, cynk, miedź, mangan, niacyna, antyoksydanty, kwasy omega-6, witaminy z grupy B, witaminy A, E, jak również błonnik, żelazo, flawonoidy i węglowodany (są one źródłem energii dla człowieka).
Kakao ze względu na zawartość magnezu wpływa na nasz układ nerwowy. Cynk wspomaga odporność. Flawonoidy z kolei odpowiedzialne są m.in. za zwalczanie wolnych rodników. Patrząc zatem na kostkę gorzkiej czekolady, dostrzegajmy w niej nie tylko walory smakowe, ale również dobrodziejstwo dla naszego organizmu.
Dlaczego warto jeść gorzką czekoladę?
Spośród wielu słodkich przekąsek dostępnych na rynku, czekolada jest szlachetna w smaku, zawarte w niej kakao pozytywnie wpływa na nasz organizm, w tym samopoczucie. Jest więc świetnym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą dodać sobie energii, poprawić nastrój i spożyć po prostu coś słodkiego. Przekąski na bazie kakao mają więc równie szlachetny wymiar i zachowując swą prostotę doskonale wpisują się w obecnie panujący trend zdrowego trybu życia.
Batony czekoladowe – zdrowe słodycze i prosty skład
Najważniejsze jest to, z czego wykonano przekąski. Jeśli chcemy jeść pożywne i korzystne dla zdrowia produkty warto rezygnować ze zbędnego cukru, konserwantów i sztucznych dodatków, zupełnie niepotrzebnych dla ludzkiego organizmu lub wręcz dla niego szkodliwych. Prostota jest tutaj kluczem do sukcesu.
Jakie są batony czekoladowe w Marketbio.pl? Nie zawierają cukru – słodzone są erytrytolem. Wszystkie nasze batony wytworzono z produktów rolnictwa ekologicznego UE i są opatrzone stosownymi certyfikatami. To co wyróżnia te czekoladowe przekąski to wyrafinowany smak oparty na naturalnych składnikach.
Oferta batonów czekoladowych
W Marketibo.pl znajdziemy dla siebie nuty korzenne i orzechowe lub pralinowe, kokosowe i mleczne. W składzie nie doszukamy się natomiast żadnych szkodliwych dla zdrowia dodatków. Batony czekoladowe wykonane zostały na bazie miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego i mleka roślinnego, zaś posłodzone są erytrytolem.
Zamów batony czekoladowe w naszym sklepie online
Jeśli nie chcemy rezygnować ze słodkich rytuałów w ciągu dnia, możemy pozostać wierni tradycji, jednocześnie dbając o jakość spożywanych produktów. Kakao jest potęgą prozdrowotnych składników odżywczych, więc jedząc batony czekoladowe z Marketbio.pl zaspokajamy nie tylko potrzebę przekąszenia czegoś, co poprawi nam nastrój, ale fundujemy sobie pożywną i wartościową przekąskę.
Zakupy online pozwolą nam na sprawne i wygodne zamówienie tego, co nas najbardziej interesuje, bez konieczności wychodzenia z domu. Pijąc ciepłą kawę wybierzemy zdrowe produkty dla siebie i całej rodziny, nie tracąc przy tym wolnego czasu stojąc w kolejkach do kasy. Warto zamawiać w Marketbio.pl!